LIVING ROOM DECOR

Η καλύτερη νοικοκυρά των ΗΠΑ αποκαλύπτει τα 4 μεγαλύτερα λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού


Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για εκείνη, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε την καλή νοικοκυρά των Αμερικανών, Μάρθα Στιούαρτ, που έκανε επάγγελμα την αγάπη της για την τάξη, τη διακόσμηση και την καλαισθησία.

Η κυρία Στιούαρτ έχει χιλιάδες θαυμαστές και φυσικά ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με τα media και αν ψάξετε στα βίντεο που αφορούν τα crafts της θα βρείτε άπειρες χρήσιμες συμβουλές.

Αυτή τη φορά εμείς την εμπιστευόμαστε στο θέμα της διακόσμησης του σαλονιού, που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο χώρο στο σπίτι, αφού εκεί χαλαρώνετε με οικογένεια και φίλους, απολαμβάνετε τον καφέ σας, ταινίες και άλλες στιγμές.

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι το διατηρούσατε στην εντέλεια, η γκουρού βελτιώνει το σαλόνι σας σημειώνοντας τέσσερα μεγάλα και συχνά λάθη που όλες κάνετε.

  • Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία ενός σαλονιού, καθώς θα πρέπει να είναι ευέλικτος και να καθιστά το χώρο λειτουργικό για κάθε χρήση του. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι είναι καλύτερο να διαλέξετε ρυθμιζόμενο φωτισμό. Δεν μπορείτε να δείτε ταινίες για παράδειγμα με πολύ έντονο φως όπως επίσης, δεν μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια υπό απαλό φωτισμό που είναι ιδανικός για τις ώρες χαλάρωσης.
  • Η διακόσμηση του σαλονιού γίνεται συχνά με γνώμονα πως αποτελεί ένα χώρο συγκέντρωσης των φίλων και όχι με κριτήριο, ότι πρόκειται να αποτελέσει και το δικό σας ευχάριστο καταφύγιο. Φτιάξτε το με το δικό σας προσωπικό γούστο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και κρατήστε στο μυαλό ότι δεν είναι μόνο ένας χώρος διασκέδασης και αναψυχής, αλλά και ηρεμίας.
  • Αθελα σας πολλές φορές αλλοιώνετε το χρώμα των επίπλων σας και των βιβλίων που κοσμούν τη βιβλιοθήκη σας. Και αυτό γίνεται εξαιτίας του φυσικού φωτισμού που εισέρχεται από τα παράθυρα στο χώρο και ξεθωριάζει έπιπλα, υφάσματα, ακόμα και ηλεκτρονικές συσκευές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα μεταφέρετε σε άλλα σημεία ή να βάλετε κουρτίνες με πιο χοντρά υφάσματα.
  • Η Μάρθα Στιούαρτ τονίζει τέλος, ότι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στα έπιπλα και τα αντικείμενα, προκειμένου να υπάρχει ελέύθερος διάδρομος για να περνάει κανείς. Ενας ιδανικός διάδρομος έχει πλάτος ενός μέτρου σύμφωνα με εκείνη, ενώ η απόσταση ανάμεσα σε έπιπλα πρέπει να φτάνει το μισό μέτρο.