ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Γλυκό ροζ -4 τρόποι να «ντύσεις» το σπίτι σου στο χρώμα του χειμώνα


Για το 2016, τα χρώματα της χρονιάς σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων Pantone (κυρίαρχη εταιρία που καθορίζει τα χρώματα της κάθε σεζόν), είναι τo «Rose Quartz (το ροζ της «πούδρας» & Serenity «το απαλό γαλάζιο») .

To Rose Quartz είναι γοητευτικό, απαλό, με μια vintage γεύση, elegant και αποπνέει φινέτσα, χαλάρωση και ηρεμία, αναβαθμίζοντας την διακόσμηση του σπιτιού που αναζητά αποχρώσεις που θα το κάνουν cozy και ζεστό, ιδιαιτέρως ενόψει γιορτών. Το Rose Quartz μπορεί να ντύσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού και το αποτέλεσμα να μοιάζει ονειρικό.

Σε τοίχους, σε έπιπλα, σε κλινοσκεπάσματα, σε μαξιλάρια, σε ριχτάρια, σε κουρτίνες, σε διακοσμητικά, σε λουλούδια, σε πίνακες, σε σερβίτσια. Μικρές πινελιές μπορούν να κάνουν το σπίτι να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Το χρώμα αυτό φέρνει φρεσκάδια και μια γεύση από Άνοιξη στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το rose quartz βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το Serenity και η μείξη αυτών των δύο, γλυκαίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Συνδυάζεται εύκολα με το λευκό και το καφέ του ξύλου.

Σύμφωνα με την εταιρία Pantone, τα φετινά κυρίαρχα χρώματα έχουν στόχο να πάνε κόντρα στους πυρετώδεις ρυθμούς της ζωής μας που δεν μας ξεκουράζουν και δεν χαλαρώνουν την σκέψη μας. Αυτά τα χρώματα μπορούν να το επιτύχουν. Μπορείς να εντάξεις το rose quart με τους παρακάτω τρόπους.

1) Στους τοίχους: Είναι ένας όμορφος τρόπος να εντάξεις διακριτικά το χρώμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Η κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι είναι χώροι που μπορούν να το αγκαλιάσουν καλύτερα.

 

 

 

2) Στα έπιπλα: Μπορεί ένα έπιπλο σε απόχρωση rose quartz να δίνει ένα πιο girly ύφος στο δωμάτιο, ωστόσο αποπνέει παράλληλα χαλάρωση και ζεστασιά.

 

 

3) Σε μαξιλάρια, σεντόνια και ριχτάρια: To rose quartz είναι ιδανική απόχρωση για να «ντύσεις» τον καναπέ ή το κρεβάτι σου με σκεπάσματα και ριχτάρια σε αυτή την απόχρωση.

 

 

4) Σε κουρτίνες: Eίτε στο σαλόνι, είτε στην κρεβατοκάμαρα, είτε στο μπάνιο. Εύκολα ο χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί.