CHRISTMAS HOME

5 απλοί τρόποι να κάνεις το σπίτι να δείχνει πιο πολυτελές στις γιορτές


Οι γιορτινές ημέρες είναι προ των πυλών και μας δημιουργούν την ανάγκη να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, επιστρατεύοντας την φαντασία μας.

Το σπίτι μας, ένας χώρος που κατά την διάρκεια των γιορτών θα δεχτεί αγαπημένα σου πρόσωπα, θα πρέπει να είναι διακοσμημένος με φαντασία. Η πολυτέλεια δεν είναι κάτι το άπιαστο σε δύσκολους -οικονομικά- καιρούς. Με απλούς τρόπους, μπορεί το σπίτι να αποκτήσει luxury πινελιές και να κλέψει τις εντυπώσεις. Mε κορδέλες, με στολίδια, με ένα στεφάνι μπορεί το σπίτι να δείξει γιορτινό και εσείς να νιώσετε όμορφα και ζεστά.

1) Διακόσμησε πρωτότυπα την βιβλιοθήκη: Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν αφορά μόνο το σαλόνι σου. Αν στολίσεις με πρωτότυπο τρόπο, πιο ιδιαίτερα σημεία του σπιτιού, η γιορτινή αίσθηση αποκτά άλλη διάσταση. Ένα από αυτά τα σημεία είναι η βιβλιοθήκη σου. Μπορείς να διακοσμήσεις τα ράφια με μικρά στολίδια, ή μικρά στεφάνια με κορδέλες που μπορούν να κρέμονται.

 

2) Διακόσμηση στο τζάκι (αν διαθέτεις): Το τζάκι μπορεί να αποκτήσει γιορτινή όψη με έξυπνες διακοσμητικές πινελιές. Μια αρκετά συνηθισμένη διακοσμητική λεπτομέρεια είναι τα λαμπιόνια και οι γιρλάντες. Μια τάση που έρχεται από το εξωτερικό, είναι η διακόσμηση με αμαρυλλίδες (ένα φυτό που συμβολίζει την ομορφιά και την αποφασιστικότητα). Μπορεί να αναβαθμίσει την διακόσμηση του σαλονιού σου.
 

3) Διακόσμηση ενός μίνι bar: Αν θέλεις να προσφέρεις ενά ποτό στους καλεσμένους σου μπορείς να έχεις τα μπουκάλια σε ένα μίνι bar που μπορεί να είναι στο σαλόνι σου. Στολισμένο. Οι λεπτομέρειες σε πράσινο χρώμα και τα λουλούδια μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο πολυτελές.

 

4) Διακόσμηση μιας μικρής γωνιάς του σπιτιού: Συνήθως, επικεντρωνόμαστε στη διακόσμηση του σαλονιού. Υπάρχουν όμως κι άλλα δωμάτια που μπορούν να γίνουν πιο γιορτινά, όπως η κουζίνα.

 

Μπορείς να στολίσεις το παράθυρο ή να τοποθετήσεις μικρά δεντράκια, κάρτες στα ράφια και διακριτικά λαμπιόνια.

 

5) Διακόσμηση στην πόρτα: Μπορείς να την στολίσεις με ένα στεφάνι που θα έχεις φτιάξει μόνη σου, με στολίδια της προτίμησής σου και γιορτινά λουλούδια. Ο επισκέπτης (αλλά κυρίως εσύ) θα μπαίνει σε γιορτινό κλίμα πριν ακόμα κάνεις την είσοδό του στο σπίτι.