shutterstock.com
shutterstock.com
HOME IDEAS

Συμβουλές για το γιορτινό deco από μια επαγγελματία διακοσμήτρια


Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις γιορτές του χρόνου που δίνει την ευκαιρία στις οικογένειες και τους φίλους να απολαύσουν στιγμές χαράς και αγάπης μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο στολίδια, χρώματα, φώτα, αρώματα και γεύσεις, μουσική και πολλά δώρα.

Η εορταστική διακόσμηση μπορεί να είναι απλή και μίνιμαλ και ο χώρος να παραμένει εντυπωσιακός, αλλά και σύνθετη χωρίς να μοιάζει υπερβολική και να κουράζει.

Πριν ξεκινήσετε να αφιερώνετε χρόνο σε αυτήν, η πρωτοπόρος και διάσημη interior designer Κέλι Χόπεν σας δίνει πέντε στιλιστικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε.

Θεωρείτε συχνά ότι το κλασικό παραδοσιακό κόκκινο είναι το μόνο που αρμόζει στην εορταστική διακόσμηση; Μη φοβηθείτε να κάνετε ένα παιχνίδι με συνθέσεις από διαφορετικά χρώματα και υφάσματα, ενώ τα λαμπάκια δεν είναι απαραίτητο να μπουν μόνο στο δέντρο, αντιθέτως μπορούν να χαρίσουν λάμψη σε μικρές γωνιές του σπιτιού ή ακόμα και να περαστούν γύρω από έναν καναπέ ή άλλο έπιπλο.

  • Το πλαίσιο πάνω από το τζάκι είναι ένα σημείο που συνήθως τοποθετούνται κορνίζες με φωτογραφίες συγγενικών προσώπων. Ανάψτε το τζάκι για να προσφέρετε στους καλεσμένους μια ζεστή και cozy ατμόσφαιρα και ανανεώστε το πλαίσιο με πολύχρωμες γιρλάντες, γιορτινές διακοσμητικές φιγούρες όπως ξωτικά, μποτάκια ή αγγέλους.

 

 

 

 

 

  • Οι θήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σας στο λεπτό και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της Χόπεν, που λατρεύει να χρησιμοποιεί τόσο βελούδινα όσο και μάλλινα υφάσματα, που προσθέτουν ένα touch πολυτέλειας ενώ δίνουν την αίσθηση της άνεσης. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης και faux γούνες ή κασμίρι.

 

 

 

 

 

 

  • Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με γλυκά και έντονα αρώματα που ταξιδεύουν το μυαλό στο παρελθόν μέσα από εικόνες των παιδικών χρόνων. Αγοράστε αρωματικά κεριά σε διάφορα μεγέθη, βάλτε τα σε ένα δίσκο και τοποθετήστε τον οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Κανέλα, μήλο, μπισκότο βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία scents.

 

 

 

 

 

 

  • Ο στολισμός του δέντρου είναι η σημαντικότερη στιγμή για τη Χόπεν, η οποία προτιμάει τη μονοχρωμία στις μπάλες αλλά προσθέτει άπειρα λαμπάκια για να του χαρίσει την λάμψη που χρειάζεται. Ενας τρόπος για να το κάνετε μοναδικό είναι να προσθέσετε προσωπικές πινελιές είτε με diy στολίδια είτε με βίντατζ στοιχεία. 
  • Το τραπέζι όπου θα γευματίσουν συγγενείς και φίλοι είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αν δεν έχετε ταλέντο στην κουζίνα και το μαγείρεμα, τότε σίγουρα μπορείτε να εντυπωσιάσετε με τη διακόσμηση του. Η Χόπεν σημειώνει ότι κανένα τραπέζι δεν είναι στολισμένο αν επάνω του δεν υπάρχουν όμορφα, αστραφτερά ποτήρια δίπλα από το σερβίτσιο. Χρησιμοποιείστε επίσης εποχιακά λουλούδια ή φυτά ακόμα και στολίδια που μπορείτε να τα βάλετε σε γυάλινα βάζα.
  • Τα μεγάλα, εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών. Κρεμάστε τα στην εξώπορτα για να βάλετε τους καλεσμένους σας σε γιορτινό mood κατά την υποδοχή.