DECO ISSUES

5 μαθήματα διακόσμησης σπιτιού από μια fashion editor


Μπορεί η μόδα να επηρεάσει την διακόσμηση του σπιτιού;

H ματιά της μόδας στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μπορεί να τους αναβαθμίσει. Το σπίτι αποκτά άλλο αέρα, φινέτσα και κομψότητας. Πώς θα διακοσμούσε μια fashion editor τον χώρο του σπιτιού της; Ίσως με τις αρχές που κυριαρχούν στις στιλιστικές της εμφανίσεις πχ. mονοχρωμία, layering, mix n’ match. Πολλές φορές έχουμε δει να φιγουράρουν σε μεγάλα περιοδικά σπίτια προσωπικοτήτων που έχουν θέση στην βιομηχανία της μόδας και εντυπωσιάζουν. Διακοσμημένα με την δική τους, προσωπική σφραγίδα, δεν ακολουθούν πολλές φορές τις mainstream deco τάσεις. Μια fashion editor παραδίδει πέντε μαθήματα διακόσμησης με την δική της οπτική και  μεταμορφώνει τον χώρο.

1) «Η διακόσμηση του σπιτιού χρειάζεται χρόνο, όπως και μια μελετημένη στιλιστική εμφάνιση»: Δεν είναι ανάγκη ο χώρος του σπιτιού να διακοσμείται βιαστικά. Πρέπει να εκφράζει το προσωπικό μας γούστο και στιλ. Ο προσωπικός χώρος θα πρέπει να είναι διακοσμημένος με επιμέλεια, όπως μια προσεγμένη στιλιστική εμφάνιση. Όπως ψάχνεις να βρεις την κατάλληλη τσάντα για να την συνδυάσεις με ένα σύνολο, έτσι θα πρέπει να αναζητάς το κατάλληλο item για να το εντάξεις στο χώρο.

 

 

2) «Ναι στην μονοχρωμία»: «Μια στιλιστική εμφάνιση χωρίς υπερβολή στο χρώμα, με basic κομμάτια πάντα εντυπωσιάζει. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με το σπίτι. Συνδυάζουμε αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους και επιμένουμε στην απλότητα και την φινέτσα που αναβλύζει από την επιλογή ενός μόνο χρώματος».

3) «Layering»: «Layering στη μόδα, layering και στη διακόσμηση. Λέμε ναι στα διαφορετικά υφάσματα που μπορούν να συνδυαστούν μαζί. Το mix n’ match είναι τάση που μπορούμε να εφαρμόσουμε και στο σπίτι».

 

4) «Το άρωμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο»: «Το ωραίο άρωμα στο σπίτι το κάνει πιο άνετο και πιο ζεστό. Δημιουργεί ατμόσφαιρα. Έτσι συμβαίνει και στις εμφανίσεις μας: το σωστό άρωμα μας κάνει πιο γοητευτικές και ελκυστικές«.

5)«Συνδυάστε διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους σωστά»: «Σε κάθε γωνιά του σπιτιού μπορούμε να δούμε μια διαφορετική τάση να επικρατεί. Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε διαφορετικά έπιπλα και διαφορετικά υφάσματα σε ένα δωμάτιο. Το κάνει πιο ενδιαφέρον».