DECOR INSPIRATION

7 τρόποι να οργανώσεις το σπίτι σου τη νέα χρονιά


Η οργάνωση του σπιτιού είναι το Α και το Ω τόσο ως προς τη λειτουργικότητα ενός χώρου, όσο ως προς την αισθητική, αλλά και τη δική σας ψυχολογική διάθεση, που επηρεάζεται ανάλογα με αυτό που βλέπετε γύρω σας: τάξη ή χάος.

Αφιερώνετε χρόνο και χρήματα όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να βρείτε τις λύσεις εκείνες που θα διευκολύνουν την τακτοποίηση του σπιτιού, αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έρχεται ποτέ, γιατί ενίοτε καταλήγετε στην ίδια ακατάστατη εικόνα ή πέφτετε στην παγίδα ενός υπερβολικά φορτωμένου σπιτιού, που μοιάζει αποπνικτικό και καθόλου καλόγουστο.

Το 2017 φέρνει μαζί του και μια λίστα από σημαντικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας, αλλά και στο ίδιο σας το σπίτι, για να το διατηρήσετε οργανωμένο εύκολα, οικονομικά και με στιλ, που θα του χαρίσει αέρα ανανέωσης.

  • Κακές συνήθειες τέλος

Εχετε συνηθίσει να επιστρέφετε από το χώρο εργασίας με κούραση και ταλαιπωρία, κάτι που σας ωθεί κάθε φορά να παρατήσετε τα ρούχα σας, τα κλειδιά, τα ψώνια σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει βήμα βήμα. Κρεμάστε το πανωφόρι στον καλόγερο και όχι στην καρέκλα, βάλτε τα κλειδιά μέσα σε ένα συρτάρι ή στη τσάντα σας. Οσο πιο πολύ εξασκήστε πάνω σε αυτές τις καθημερινές αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν συνήθεια.

  • Φτιάξτε βοηθητικούς χώρους

Πόσες φορές δεν έχετε αφήσει φακέλους από λογαριασμούς ή αποδείξεις επάνω σε τραπέζια ή μέσα σε συρτάρια όπου παραμένουν ανοργάνωτα και έπειτα τα ξεχνάτε; Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο και να τα φυλάξετε ανά είδος και χρήση, τόσο για να μην μπερδεύετε τα έγγραφα, όσο και για να διατηρήσετε τους χώρους σε τάξη.

  • Απαλλαγείτε από περιττά πράγματα

Αγοράζετε κάτι καινούριο και αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλα αυτά τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι; Κάντε την απαραίτητη εκκαθάριση είτε πετώντας το παλιό item είτε και δωρίζοντας το σε κάποιον συνάνθρωπο που μπορεί να το έχει ανάγκη.  

  • Πείτε «όχι» σε φίλους και συγγενείς

Σαφέστατα, δεν εννοούμε να μην τους δέχεστε στο σπίτι σας, όμως με ευγένεια πάντοτε μπορείτε να εξηγήσετε, πως όταν σας προσφέρουν κάτι που δεν σας είναι χρήσιμο αλλά μάλλον περιττό, δεν είναι δυνατόν να το δεχτείτε και να το «φορτωθείτε».

  • Αποθήκευση

Σκεφτείτε ρεαλιστικά και βρείτε ακριβώς τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε για κάθε σας ανάγκη ξεχωριστά. Αυτό θα δημιουργήσει αμέσως την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο άνετος και οργανωμένος.

  • Εναλλακτικοί χώροι αποθήκευσης

Εκμεταλλευτείτε ακόμα και τον τοίχο σας για να αποθηκεύσετε διάφορα χρηστικά πράγματα, όπως μπαχαρικά ή μεγάλα μαχαίρια, που μπορούν να κρεμαστούν σε διάφορες πρακτικές κατασκευές, άλλες από τις οποίες έχουν μαγνήτη και άλλες κλασικές θήκες.

  • Ενα από όλα 

Βάλτε αυτόν τον κανόνα στο μυαλό σας και περιοριστείτε στην απόκτηση ενός εργαλείου ή αντικειμένου, καθώς σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να έχετε παραπάνω από ένα ή δύο κατσαβίδια στο σπίτι.