Pexels.com
Pexels.com
ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ;

Οσα βλέπει η πεθερά -Πώς να κάνεις το σπίτι να μοιάζει καθαρό (ενώ δεν είναι) σε 20 λεπτά


Η φράση «ποτέ μην λες ποτέ» ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο θέμα που διαβάζετε.

Εχετε επιστρέψει στο σπίτι σας έπειτα από μια κουραστική ημέρα, έχετε απολαύσει το γεύμα σας και χαλαρώνετε, προκειμένου να γεμίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας.

Γνωρίζετε βέβαια ότι παραμερίζετε τον κακό χαμό που επικρατεί, αφού δεν έχετε δυνάμεις να καθαρίσετε και να συμμαζέψετε.
Εκεί λοιπόν που νομίζετε πως όλα βρίσκονται υπό έλεγχο και κανείς δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει, κάποιος φίλος ή συγγενής σας ενημερώνει με ένα απλό sms ότι σε 15 λεπτά θα βρίσκεται έξω από την πόρτα σας.

Το να μην τον δεχτείτε θα ήταν μάλλον αγένεια.

Πριν πανικοβληθείτε, οκτώ μικρά βήματα θα σας βοηθήσουν να του χαρίσετε τη λάμψη και την καθαριότητα που του πρέπει, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, αλλά πρόκειται για «εφέ».

Ελέγξτε τις άσχημες μυρωδιές

Αρωματίστε το χώρο με ένα σπρέι που θα δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας και δώστε έμφαση στα σημεία όπου είχατε ξεχάσει τα σκουπίδια ή στην κουζίνα, αν είχατε αφήσει άπλυτα πιάτα και εκτεθειμένο φαγητό. Για να μπορέσει να «κυκλοφορήσει» ο αέρας, ανοίξτε τα παράθυρα ή το air condition. Μια εναλλακτική είναι να ψήσετε ένα φρούτο ή ένα γλυκό στο φούρνο. Διαφορετικά, προσθέστε αρωματικά στικς.

Απαλλαγείτε από τα σκουπίδια

Ενα από τα στοιχεία που προκαλούν την ακαταστασία στο σπίτι είναι αναμφίβολα τα σκουπίδια. Πάρτε μια άδεια σακούλα και πετάξτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε. 

Δώστε προσοχή στο σαλόνι

Είναι ο χώρος στον οποίο θα καθίσετε με τους επισκέπτες. Αφού τον αρωματίσατε και τον καθαρίσατε από τα σκουπίδια, ήρθε η στιγμή να τακτοποιήσετε τις επιφάνειες του, όπως για παράδειγμα το ριχτάρι και τα μαξιλάρια στον καναπέ. Καθαρίστε με την ηλεκτρική το διάδρομο που οδηγεί στο σαλόνι.

Κάντε απολύμανση στο μπάνιο

Η πιο γρήγορη λύση για να διώξετε τα μικρόβια μακριά από το μπάνιο είναι τα υγρά, αντισηπτικά μαντιλάκια ή ένα καθαρό πανί και ένα υγρό απολυμαντικό προϊόν για όλες τις επιφάνειες. Τρίψτε καλά όλα τα βρώμικα σημεία, τουλάχιστον εκείνα που είναι εμφανή, τόσο για να προστατεύσετε την υγεία των καλεσμένων σας, όσο και για να μην σας παρεξηγήσουν. Επίσης, μην ξεχάσετε να πετάξετε τα σκουπίδια από τον κάδο και να γυαλίσετε τον καθρέφτη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε «εξοπλίσει» το μπάνιο με σαπούνι χεριών, καθαρή πετσέτα και χαρτί.

Καθαρίστε το διάδρομο της εισόδου

Το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης στο σπίτι σας είναι ο διάδρομος του, καθώς εισέρχεται σε αυτό. Συμμαζέψτε τον καλόγερο, απομακρύνετε σακούλες από ψώνια ή και σκουπίδια.

Κρύψτε τα βρώμικα πιάτα

Αφήσατε τα πιάτα επάνω στο τραπέζι της κουζίνας μετά το χθεσινό δείπνο; Δεν έχετε σίγουρα χρόνο να τα πλένετε, αλλά τουλάχιστον μαζέψτε τα και βάλτε τα μέσα στο νεροχύτη. Σκουπίστε τον πάγκο της κουζίνας με καθαρό πανί.

Φροντίστε τη δική σας καθαριότητα

Είναι πολύ πιο πιθανό οι επισκέπτες σας να αρχίσουν να παρατηρούν εσάς και την εμφάνιση σας περισσότερο από το σπίτι σας. Πριν τους ανοίξετε την πόρτα, σιγουρευτείτε πως έχετε φορέσει καθαρά ρούχα που μοσχομυρίζουν, έχετε χτενίσει έστω και πρόχειρα τα μαλλιά σας, έχετε καθαρίσει την αναπνοή σας. Φορέστε αποσμητικό και άρωμα.