loversiq.com
loversiq.com
ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ

Πουλάς το σπίτι; Μεσίτρια αποκαλύπτει τα μυστικά για να το κάνεις πιο ελκυστικό


Με την αγοραστική δύναμη να έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η προσπάθεια σας να πουλήσετε το διαμέρισμα ή το σπίτι σας, με σκοπό να μετακομίσετε σε έναν άλλο χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας, ακόμα και να εκμεταλλευτείτε τα χρήματα για άλλους σκοπούς, μπορεί να αποδειχθεί άκαρπη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εναποθέτουν έτσι τις ελπίδες τους σε ανθρώπους που εξειδικεύονται στις πωλήσεις, δηλαδή τους μεσίτες, αλλά πολλές φορές ακόμα κι αυτοί αποτυγχάνουν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Αν πιστεύετε, ότι σας λείπει η τύχη για αυτήν την εξέλιξη ή ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερος χρόνος υπομονής και επιμονής, η Belinda Grashion, που από εργαζόμενη σινγκλ μητέρα που πάλευε για την επιβίωση, μεταμορφώθηκε σε εκατομμυριούχο μεσίτρια, αποκαλύπτει τα μυστικά που κάνουν μια ιδιοκτησία περισσότερο ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές και θα διευκολύνουν την πώληση του ακινήτου σας.

Διαλέξτε τον ιδανικό μεσίτη

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί ένας καλός μεσίτης, μιας και αυτός ο άνθρωπος πρόκειται να εκπροσωπήσει εσάς στους υποψήφιους αγοραστές και εργάζεται για να ικανοποιήσει το στόχο σας. Μπορείτε να παριστάνετε εσείς τους αγοραστές και να εξετάσετε τη συμπεριφορά του. Αν είναι φιλικός και ευγενικός, αν ζητήσει τα στοιχεία σας, αν είναι συνεπής, αν σας εξυπηρετήσει το συντομότερο δυνατόν, τότε είναι σε καλό δρόμο. Ακόμα κι αν αυτός κοστίζει λίγο περισσότερο στη συνεργασία σας, καλύτερα να τον προσλάβετε και να νιώθετε ασφάλεια.

Ορίστε μια ρεαλιστική τιμή για το ακίνητο

Πριν αποφασίσετε να βάλετε την αγγελία για την πώληση του αυτοκινήτου, κάντε μια έρευνα στην περιοχή του ακινήτου, για να μάθετε τις τιμές πώλησης άλλων κατοικιών, που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τη δική σας.

Εντυπωσιάστε τον υποψήφιο αγοραστή με την πρώτη ματιά

Η πρώτη εντύπωση κερδίζει πάντοτε το ενδιαφέρον όχι μόνο στις επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις, αλλά και στην περίπτωση μιας αγοράς, ειδικά τέτοιου είδους. Ετσι, η μεσίτρια σας συμβουλεύει να κάνετε το ακίνητο τόσο ελκυστικό εξωτερικά, όσο είναι και στο εσωτερικό του, ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να νιώσει ευχαριστημένος που μπήκε στον κόπο να το δει. Βάψτε τα κάγκελα του κήπου, φτιάξτε την πόρτα της αυλής, καθαρίστε τον κήπο από τα σκουπίδια.

Αποφύγετε το χάος μέσα στο σπίτι

Ενα από τα μυστικά για να μοιάζει ένα σπίτι άνετο, ευάερο και ευρύχωρο είναι να μην επικρατεί μέσα σε αυτό ένα χάος από έπιπλα. Δεν χρειάζεται να βγάλετε κάθε προσωπικό σας στοιχείο, αλλά τουλάχιστον να περιοριστείτε σε κορνίζες και τα βασικά έπιπλα.

Παραμείνετε σε εγρήγορση

Από τη στιγμή που έχετε κοινοποιήσει μια αγγελία που αφορά στην πώληση του σπιτιού, θα πρέπει να φροντίζετε, ώστε αυτό να είναι πάντοτε καθαρό και σε τάξη, μιας και οποιαδήποτε στιγμή η πόρτα σας μπορεί να χτυπήσει και να εμφανιστεί μπροστά σας ο τελικός αγοραστής.

Μην παραμελείτε την κουζίνα και το μπάνιο

Οι δυο αυτοί χώροι «πουλάνε» τα σπίτια λέει η μεσίτρια, αφού μια παμπάλαια κουζίνα ή ένα απαρχαιωμένο μπάνιο μπορούν να φανούν τόσο αντιαισθητικά και μη λειτουργικά, ώστε να απογοητεύσουν το άτομο που θα τα αντικρίσει. Βελτιώστε την εικόνα αυτών των χώρων, δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία, ανανεώνοντας ορισμένα μόνο τμήματα τους.

Επισκευάστε τις ζημιές

Οποιαδήποτε φθορά ή ζημιά μέσα στο σπίτι πρέπει να διορθωθεί, πριν μπει ο υποψήφιος αγοραστής, καθώς αυτά φέρνουν αυτόματα στο μυαλό του τα έξοδα, τον απαιτούμενο χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να φτιαχτούν.

Βάψτε τους τοίχους και καθαρίστε το χαλί

Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα για τους τοίχους, γιατί δίνει στο χώρο την αίσθηση της καθαριότητας. Αν έχετε κατοικίδια αφήστε ένα αρωματικό στο χώρο και καθαρίστε το χαλί.

Δείξτε ότι έχετε αποφασίσει να μετακομίσετε

Μια συμπεριφορά γεμάτη αμφιβολίες δεν πρόκειται να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή για τη διαθεσιμότητα του ακινήτου. Δείξτε ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Καλωσορίστε τον κόσμο με χαμόγελο

Ο υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει από εσάς να δείξετε έναν προσιτό, φιλικό χαρακτήρα ώστε να αισθανθεί άνεση και να μπορέσει να εκφράσει τις απορίες του.