TI NA MHN... ΞΕΧΑΣΕΙΣ

10 πράγματα που χρειάζεται απαραιτήτως κάθε μεγάλο ή μικρό σαλόνι


Η διακόσμηση ενός σαλονιού είναι πρόκληση, όχι μόνο για τους επαγγελματίες διακοσμητές αλλά και για εσάς, που πρέπει να αποφασίσετε πως θα διαχειριστείτε ένα χώρο, ο οποίος μπορεί να ποικίλει σε μέγεθος.

Αλλοτε μεγαλύτερο και άλλοτε μικροσκοπικό το σαλόνι είναι πάντοτε η «φωλιά» στην οποία χαλαρώνετε και απολαμβάνετε στιγμές ξεγνοιασιάς σινγκλ, με οικογένεια ή φίλους. Είναι το δικό σας «πάμπλικ σπέις».

Στόχος στη διακόσμηση του δεν είναι μόνο η λειτουργικότητα του μέσα από την αξιοποίηση κάθε γωνιάς του, αλλά το στιλ και η κομψότητα, που θα το κάνουν πιο ελκυστικό, ευχάριστο και φιλόξενο.

Για να το πετύχετε αυτό, δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία.

Οι διακοσμητές άλλωστε υποστηρίζουν πως δέκα πράγματα – πέρα από τον καναπέ και τις πολυθρόνες - ανήκουν στη λίστα με τα «απαραίτητα» και είναι δυνατόν να κάνουν τη θεαματική αλλαγή στο χώρο.

Η γωνιά των βιβλίων σας

Δημιουργήστε ένα χώρο που θα είναι αφιερωμένος στα αγαπημένα σας βιβλία. Λογοτεχνικά, εγκυκλοπαιδικά, ακόμα και τα περιοδικά μπορούν να τοποθετηθούν εκεί, καθώς αποτελούν κομμάτι της προσωπικότητας σας.

Οι εντυπωσιακές κουρτίνες

Ενα άδειο παράθυρο δεν ολοκληρώνει ποτέ τη διακόσμηση ενός χώρου. Επιλέξτε εντυπωσιακές κουρτίνες με κομψό φινίρισμα και «ντύστε» τα παράθυρα σας. Αυτό θα χαρίσει περισσότερο ύψος στο ταβάνι, επομένως κάνει το σαλόνι να μοιάζει μεγαλύτερο.

Τα αντικείμενα επάνω στο τραπεζάκι του καφέ

Η διακόσμηση του λεγόμενου κόφι τέιμπλ πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη και να περιορίζεται σε χρηστικά αντικείμενα, που έχουν όμως από μόνα τους ένα ενδιαφέρον. Τοποθετήστε ένα βάζο με λουλούδια ή μερικά βιβλία, το ένα επάνω στο άλλο ή ένα δίσκο με αρωματικά κεριά σε διάφορα μεγέθη. Απομακρύνετε το κοντρόλ της τηλεόρασης!

Κρεμάστε κάτι στον τοίχο

Ενας λευκός τοίχος μπορεί να λειτουργήσει ως ο τέλειος καμβάς για να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε το δικό σας έργο τέχνης. Είτε πρόκειται για μια συλλογή από φωτογραφίες είτε για πίνακες, μεγάλους καθρέφτες ή έργα τέχνης, εκμεταλλευτείτε το κενό με ότι σας χαρακτηρίζει και θα κερδίσει τα βλέμματα των επισκεπτών σας.

Αναβαθμίστε με έντονα χρώματα

Μπορεί να λατρεύετε τη μίνιμαλ αισθητική και τους ουδέτερους τόνους, όμως τα pops of color, οι μικρές εκπλήξεις έντονου και ζωηρού χρώματος, όχι μόνο «σπάνε» τη μονοτονία, αλλά «γεννούν» συναισθήματα χαράς.

Αλλάξτε το χρώμα ενός τοίχου

Σίγουρα υπάρχει κάποιο χρώμα που λατρεύετε από παιδί. Το φοράτε στα ρούχα σας, στα παπούτσια σας. Το έχετε επιλέξει στο αυτοκίνητο σας. Αν είναι τόσο ιδιαίτερο μπορείτε να το προσθέσετε ως προσωπική πινελιά και στη διακόσμηση του σαλονιού σας, βάφοντας απλά έναν από τους τοίχους του σε αυτή την απόχρωση. 

Χρησιμοποιήστε ένα βοηθητικό τραπεζάκι

Και φυσικά δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε τραπεζάκι, αλλά για αυτό το ιδιαίτερο, handmade & ντιζάιν κομμάτι στο οποίο θα ακουμπάτε τον καφέ, το σνακ ή το περιοδικό σας.

Προσθέστε προσωπικές πινελιές

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα άδειο ράφι, στο οποίο θα τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που συνδέονται με αγαπημένες σας αναμνήσεις, όπως τα σουβενίρ από τα ταξίδια. Μπορείτε επίσης να βάλετε και μερικές φωτογραφίες σας.

Δώστε βάση στα διακοσμητικά μαξιλάρια

Το ντεκόρ ενός καναπέ αλλά και γενικότερα του σαλονιού δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο χωρίς διακοσμητικά μαξιλάρια. Επιλέξτε τις κατάλληλες υφές, τα πριντς, τα χρώματα, τα μεγέθη και εντυπωσιάστε!

Φέρτε τη φύση στο σπίτι σας

Τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, όχι μόνο ομορφαίνουν και καθαρίζουν το οξυγόνο, αλλά περνούν και το μήνυμα, ότι είστε άνθρωπος που νοιάζεται και φροντίζει για τους άλλους.