MADAME MADAME!

Διακόσμησε το σπίτι με παριζιάνικο στιλ - 12 τρόποι


Κομψότητα και στιλ. Λεπτοί τρόποι και χαμηλό προφίλ. Ανεπιτήδευτη ομορφιά και γοητεία. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά, που θα έλεγε κανείς πως ταιριάζουν απόλυτα στην προσωπικότητα μιας Γαλλίδας. Θα μπορούσε το διαμέρισμα που διαμένει να απέχει πολύ από αυτά; 

Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Το παριζιάνικο σπίτι είναι κλασικό και μοντέρνο ταυτόχρονα. Είναι διαχρονικό. Μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι μιας πριγκίπισσας ή από σελίδες περιοδικού. Είναι προσεκτικά διακοσμημένο. Με την ίδια αυστηρότητα, όπως αυτή που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες όταν επιλέγουν τα ποιοτικά σύνολα τους. Με το προσωπικό τους γούστο, που γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Αν θέλετε να ανανεώσετε κι εσείς το χώρο σας όπως κάθε Madame, εμπιστευτείτε 15 από τα βασικά και πολύτιμα μυστικά της διακόσμησης τους:

1) Διαλέξτε τα αξεσουάρ με σύνεση

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα μαξιλάρια που κοσμούν τον καναπέ στο σαλόνι σας. Διαλέξτε υφή και χρώματα ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε αλλά και την εποχή του χρόνου.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

2) Διατηρήστε την απλότητα και στις diy κατασκευές

Δεν χρειάζεται να υπερβάλετε όταν φτιάχνετε ένα βοηθητικό έπιπλο ή ένα διακοσμητικό. Όσο πιο απλά τόσο πιο σικ. Ανανέωσε ένα παλιό σας τραπέζι βάζοντας του δερμάτινη επένδυση. Και είναι σαν καινούργιο!

Πηγή φωτογραφίας:housebeautiful.com

3) Μην φοβηθείτε το μαύρο χρώμα

Αν και οι περισσότεροι σκέφτονται το λευκό χρώμα στους τοίχους, όταν προσπαθούν να φανταστούν ένα παριζιάνικο σπίτι, το μαύρο είναι ιδιαίτερο και επιβλητικό.

 

4) Προσθέστε έντονα χρώματα στρώνοντας εντυπωσιακά χάλια

Ένα σπίτι με ξύλινο πάτωμα, ακόμα κι όταν είναι ανακαινισμένο, αποκτά άλλο αέρα, όταν το ντύνουν χαλιά σε ζωηρές και έντονες αποχρώσεις. Τα ουδέτερα χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα διατηρούν την ισορροπία σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

5) Μην βιαστείτε να κάνετε αγορές

Ένα μυστικό των Γαλλίδων είναι ότι απολαμβάνουν το χρόνο τους μέχρι να διακοσμήσουν το σπίτι και δεν βιάζονται ποτέ να κάνουν έξοδα. Αντίθετα, συλλέγουν ένα ένα τα κομμάτια που θαυμάζουν και συμπληρώνουν το παζλ.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

6) Αναζητήστε τις προσφορές

Και μάλιστα όχι απλά τις προσφορές, αλλά εκείνες τις περιπτώσεις επίπλων που είναι λειτουργικά και πρακτικά ακόμα και για τους πιο δύσκολους λόγω διαστάσεων χώρους.

Πηγή φωτογραφίας:housebeautiful.com

7) Επιλέξτε πού σας συμφέρει να επενδύσετε χρήματα

Εάν το μπάτζετ που έχετε ορίσει για την ανανέωση του σπιτιού σας είναι μικρό, τότε αποφασίστε ποιο είναι εκείνο το σημείο στο οποίο αξίζει να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα γιατί θέλετε να ξεχωρίζει και να εντυπωσιάζει, ενώ παράλληλα θα κάνει το χώρο αυτομάτως πιο μοντέρνο.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

8) Τολμήστε να παντρέψετε τα στιλ

Όταν συνδυάζετε την παλιά αρχιτεκτονική με το φυσικό φωτισμό και τις μοντέρνες πινελιές στο χώρο, τότε η ατμόσφαιρα είναι προσιτή και η αισθητική μοναδική.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

9) Διαλέξτε το χρώμα που θα αποτελεί δήλωση στο χώρο

Το λεγόμενο statement. Ισχύει τόσο για τις ενδυματολογικές επιλογές όσο και για τη διακόσμηση. Αν θέλετε να προσθέσετε έκταση σε ένα μικρό χώρο, παίξτε με το εφέ χρώματος και διαλέξτε εκείνο που θα έχει το ρόλο του ενοποιητικού στοιχείου, αρκεί να είναι φωτεινό και λαμπερό, όπως το κίτρινο. Τοποθετήστε αντικείμενα με κίτρινο χρώμα σε διάφορα σημεία του χώρου αυτού.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

10) Βγάλτε τα έργα τέχνης από τον τοίχο

Ξεχάστε αυτό που ξέρατε μέχρι τώρα, δηλαδή πως πρέπει να κρεμάτε στους τοίχους οτιδήποτε έχει να κάνει με έργο τέχνης ή φωτογραφίες. Κάντε το λουκ λιγότερο επίσημο, βάζοντας επάνω σε ένα έπιπλο και αφήστε τα να ακουμπούν τον τοίχο.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com

11) Αναδείξτε αντικείμενα που αγαπάτε

Αν πάντοτε ντρεπόσασταν για το πόσο ακατάστατη ήταν η παπούτσι θήκη σας, σας προτείνουμε να εκθέσετε τα παπούτσια σας, όπως θα κάνατε με κάποιο έργο τέχνης. Το ίδιο ισχύει και για κοσμήματα ή ρούχα που αγαπάτε. Βάλτε τα στις ράγες μιας σκάλας και κάντε τη διαφορά.

Πηγή φωτογραφίας:housebeautiful.com

12) Προτιμήστε τα φυσικά προϊόντα

Οι Γαλλίδες αγαπούν τη δύναμη της φύσης και προσπαθούν να την εντάξουν στη διακόσμηση με στοιχεία φτιαγμένα από ξύλο ή ακόμα και με φυτά.

Πηγή φωτογραφίας: housebeautiful.com