inmyinterior.com
inmyinterior.com
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

8 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε οργανωμένη κουζίνα


Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια μεγάλη, άνετη και φουλ εξοπλισμένη κουζίνα, όπως αυτή ενός πετυχημένου σεφ, που σίγουρα μοιάζει με παράδεισο;

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική και πόσο μάλλον, όταν τα τετραγωνικά ενός σπιτιού είναι ελάχιστα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, το τσάλεντζ για τη λειτουργικότητα της είναι μεγάλο.

Ο περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος σε συνδυασμό με τα δεκάδες αντικείμενα αλλά και τρόφιμα, καθώς και την καθημερινή της χρήση, κάνουν αυτό το δωμάτιο το πιο ατακτοποίητο όλων.

Η ιδέα του να υπομείνετε αυτήν την κατάσταση για μια ζωή δεν είναι και ότι καλύτερο, για το λόγο αυτό, επιλέξαμε οκτώ βασικά «εργαλεία» που κάνουν κάθε μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγάλη και πεντακάθαρη.

Χρησιμοποιείστε μια ανοξείδωτη ράβδο

Τα μαχαίρια καθώς και άλλα σκεύη συνήθως συνωστίζονται μέσα στα ντουλάπια ή τα συρτάρια της κουζίνας, όμως μπορείτε να τα οργανώσετε και να εξοικονομήσετε χώρο, τοποθετώντας μιας ανοξείδωτη ράβδο στον τοίχο και κρεμώντας τα εκεί. 

fantasticfrankrealestate.com
fantasticfrankrealestate.com

Επενδύστε σε ένα τρόλεϊ μπαρ κουζίνας

Ελαιόλαδο, ξύδι, αλατιέρα αλλά και κρασί είναι μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά τόσο στη μαγειρική, όσο και στο δείπνο. Αντί να τα κρύψετε μέσα στα ντουλάπια, μπορείτε να τα οργανώσετε επάνω σε ένα τρόλεϊ μπαρ, που αποτελεί όχι μόνο πρακτική λύση γιατί μετακινείται εύκολα από σημείο σε σημείο, αλλά και κομψή ιδέα για μια κουζίνα με στιλ. Είτε ξύλινο είτε μεταλλικό, το ντεκόρ επάνω του μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το γούστο σας και να εντυπωσιάσει. 

mydomaine.com
mydomaine.com

Αποθηκεύστε μπαχαρικά και βότανα σε λαμπερά βάζα ή ευφάνταστα κουτιά

Η κουζίνας σας μπορεί να είναι ταυτόχρονα λειτουργική και όμορφη, αν τις προσθέσετε μερικές έξυπνες διακοσμητικές πινελιές, όπως τα ντιζάιν κουτιά αποθήκευσης ή τα λαμπερά βάζα σε διάφορες αποχρώσεις. Φυλάξτε μπαχαρικά, βότανα, ακόμα και ζυμαρικά και τοποθετήστε τα σε ένα εμφανές σημείο. Κινούν την περιέργεια και το ενδιαφέρον.

mydomaine.com
mydomaine.com
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest

Αξιοποιήστε το πολύ ψηλό ταβάνι της κουζίνας

Δεν είναι λίγες εκείνες οι κουζίνες στα σπίτια που ενώ το ταβάνι τους φτάνει πάρα πολύ ψηλά, τα ντουλάπια σταματούν πολύ χαμηλότερα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος αποθηκευτικός χώρος. Αν δεν έχετε σκοπό να κάνετε μια ανακαίνιση για να την ανανεώσετε, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά έξτρα ράφια σε άδεια σημεία. Τα ψηλότερα ράφια εξυπηρετούν στην αποθήκευση και οργάνωση αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά.

mydomaine.com
mydomaine.com

Τακτοποιήστε τα βασικά πάνω σε ένα δίσκο

Κάθε «ερασιτέχνης» μάγειρας γνωρίζει ότι πρέπει να έχει πάντοτε δίπλα στο φούρνο ορισμένα βασικά προϊόντα, που του είναι απαραίτητα σε κάθε συνταγή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα οργανώσετε από έναν όμορφο δίσκο σερβιρίσματος, τον οποίο μπορείτε να μετακινείτε εύκολα. 

michitecturedotcom
michitecturedotcom

Φτιάξτε μια «βιτρίνα» με τα σκεύη της κουζίνας

Πέρα από το πρακτικό του θέματος, ορισμένα σκεύη της κουζίνας, όπως τα παραδοσιακά ή εκείνα που σας άφησε η αγαπημένη σας γιαγιά, είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μένουν κρυμμένα μέσα στα ντουλάπια, αφού είναι δυνατόν να γίνουν το statement κομμάτι της διακόσμησης σας.

pinterest
pinterest

Παίξτε με τα σετ ποτηριών

Θα έχετε σίγουρα βρεθεί σε κάποιο νυχτερινό χώρο διασκέδασης για ένα κοκτέιλ ή κρασί και θα έχετε δει ότι οι διακοσμητές προτιμούν να κρεμούν τα ποτήρια επάνω από το μπαρ, σε ειδικές κατασκευές. Αυτό το τόσο δημιουργικό και εντυπωσιακό ντεκόρ αποτελεί έμπνευση και για τη δική σας κουζίνα.

pinterest
pinterest

Αυξήστε το χώρο με ένα ξύλινο πάγκο τύπου κρεοπώλη

Μπορεί ο μεγάλος ξύλινος πάγκος κοπής στα κρεοπωλεία να σας φαίνεται κάπως αντιαισθητικός, ωστόσο υπάρχουν ειδικές κατασκευές, που σκοπό έχουν να μεγιστοποιήσουν το χώρο στην κουζίνα σας, ενώ παράλληλα προσθέτουν ένα ιδιαίτερο στιλ στη διακόσμηση.

pinterest
pinterest