Διακόσμησε το σπίτι για του Αγίου Βαλεντίνου -7 μικρές αλλαγές  | 0 bovary.gr
Διακόσμησε το σπίτι για του Αγίου Βαλεντίνου -7 μικρές αλλαγές | 0 bovary.gr
14|02|2017 10:55
SHARE
ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Διακόσμησε το σπίτι για του Αγίου Βαλεντίνου -7 μικρές αλλαγές


Μπορεί να μην σου περισσεύουν χρήματα ούτε για δώρα (καρδούλες, αρκουδάκια, μπαλόνια και όλα τα συναφή), μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα για ένα πολυτελές γεύμα σε κάποιο εστιατόριο ή κάποια απόδραση- αστραπή σε κάποιον ρομαντικό προορισμό.

Η σημερινή ημέρα μπορεί να γίνει λίγο διαφορετική από τις άλλες, έτσι για να αλλάξει λίγο η διάθεσή μας, να χαμογελάσουμε λιγάκι περισσότερο (και μην πείτε ότι δεν το έχουμε ανάγκη, θα είναι ψέμα!). Το σπίτι, για τους περισσότερους θα είναι το κατάφυγιό τους, απόψε. Θα είστε τα δυο σας. Γιατί να μην έχει η ατμόσφαιρα λίγο ερωτισμό παραπάνω;

Με πολύ απλούς (και κυρίως ανέξοδους) τρόπους, δημιουργήστε ένα σκηνικό μόνο για δύο! Χωρίς υπερβολές και πράγματα που μπορεί να... κοροιδεύετε. Μπορεί για τους περισσότερους του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ημέρα σαν όλες τις άλλες, αλλά σε αυτή τη ζωή είναι ωραίο να βρίσκουμε λόγους να αλλάζουμε λιγάκι την καθημερινότητά μας, να περνάμε καλύτερα.

Πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ειδικά για την ημέρα.

1) Αρωμάτισε τον χώρο κατάλληλα

Εντάξει, μπορεί μην θέλεις να γεμίσεις το κρεβάτι με ροδοπέταλα, αλλά είναι ωραίο το σπίτι να μυρίζει όμορφα. Ενα αρωματικό κερί μπορεί να αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα.

Πηγή φωτογραφίας: ACP/Trunk Archive

2) Ασε τον χώρο να «ησυχάσει»

Είναι απαραίτητο η τηλεόραση να είναι μονίμως ανοιχτή; Κλείστην για λίγο. «Καθάρισε» τον χώρο από όσα σας αποσπούν την προσοχή και ίσως επηρεάζουν ηχητικά την ενέργεια του χώρου. Οχι στα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, όχι στη στοίβα με τα ασιδέρωτα στην πολυθρόνα. Σας αποσυντονίζουν και αυτά είναι που σας υπενθυμίζουν διαρκώς την ρουτίνα της καθημερινότητας. Για σήμερα, τα σχέδια πρέπει να είναι άλλα. Απαλός φωτισμός και απαλή μουσική.

Πηγή φωτογραφίας: designpuder.blogspot.gr

3) Φρέσκαρε τα σκεπάσματα

Δεν λέμε να στρώσεις κόκκινα ή μαύρα σατέν σεντόνια. Λέμε το κρεβάτι να είναι όμορφα στρωμένο, με καθαρά σεντόνια που μοσχοβολάνε. Και εννοείται να μην υπάρχει ακαταστασία.

Πηγή φωτογραφίας: houzz.com

4) Λουλούδια: Λίγα φρέσκα λουλούδια στον χώρο μπορούν να τον αλλάξουν. Ενα μπουκέτο τριαντάφυλλα, ακόμα κι αν δεν είναι κόκκινα, μπορούν να αλλάξουν την αύρα του χώρου.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

5) Ενα ζευγάρι μπουρνούζια: Δύο λευκά μπουρνούζια κρεμασμένα στο μπάνιο, δεν είναι απλά μια λεπτομέρεια. Ισως αυτή η εικόνα να σας κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε... πολυτελές ξενοδοχείο και έχετε κάνει μίνι απόδραση. Κάντε μπάνιο μαζί και αφήστε τα μπουρνούζια να σας περιμένουν.

Πηγή φωτογραφίας: Courtesy of Artist Residence

6) Ανάψτε το τζάκι: Το τζάκι μπορεί να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα του σπιτιού τη σημερινή ημέρα. Η θερμοκρασία τυγχάνει να είναι χαμηλή οπότε υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις για ... χουχουλιάρικες καταστάσεις με τον σύντροφό σας.

Πηγή φωτογραφίας: Nicole Franzen

7) Φωτισμός: Ο φωτισμός επιβάλλεται να είναι απαλός. (Το δυνατό φως είναι εντελώς αντιερωτικό, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεται σε ιατρείο παρά σε κρεβατοκάμαρα).

Πηγή φωτογραφίας: Brittany Ambridge