ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

5 αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα σου που μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σου ζωή


Mέσα στα άλλα που επηρεάζουν την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού είναι και η κρεβατοκάμαρά του. Η διακόσμηση, τα χρώματα, ο χώρος γενικά. 

Και αυτό γιατί για να αναπτυχθεί η οικειότητα, ο έρωτας, ο πόθος, η φλόγα που θα διατηρήσει ζωντανή τη σχέση σας χρειάζεται το... κατάλληλο περιβάλλον. 

Διακοσμητές και ειδικοί σε θέματα σχέσεων προτείνουν 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην κρεβατοκάμαρά σας για να διαμορφώσετε το ιδανικό περιβάλλον για τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. 

  • Διαλέξτε ελκυστικά χρώματα

Συνήθως τα χρώματα που επιλέγετε συνδέονται με αναμνήσεις και εμπειρίες τις οποίες έχετε ζήσει και σας έχουν σημαδέψει. Αυτό έχει ως επακόλουθο ότι ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να προκαλέσει και μια συγκεκριμένη συναισθηματική αντίδραση, όταν το αντικρίζετε. Για να βρείτε το κατάλληλο, κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε ορισμένα χρώματα. Τι σας έρχεται ως εικόνα στο μυαλό όταν σκέφτεστε το κόκκινο; Νιώθετε πάθος, πόθο ή θυμό; Το κόκκινο έχει ένα έντονο συναισθηματικό νόημα, σε αντίθεση με το μπλε που συμβολίζει την πίστη, την εμπιστοσύνη και το βάθος στη σχέση. Ενώ σύμφωνα με έρευνα από βρετανικής εταιρείας λιανικού εμπορίου, τα ζευγάρια που προτιμούσαν περισσότερο το μοβ χρώμα για την κρεβατοκάμαρα τους είχαν τον υψηλότερο αριθμό προσωπικών στιγμών.

  • Φωτίστε το χώρο

Ο χειμώνας κάνει τις μέρες πολύ σκοτεινές και έτσι το φως του ήλιου που εισέρχεται μέσα στο χώρο σας είναι ελάχιστο. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, αυτό έχει άμεση επίπτωση στη λίμπιντο των αντρών, καθώς το έντονο φως διεγείρει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Κι ενώ όλοι μιλούν για το χαμηλό φωτισμό, που δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, εδώ σας προτείνουν να δοκιμάσετε να φωτίσετε περισσότερο το χώρο σας, ακόμα κι αν αυτό το πετύχετε με ανοιχτόχρωμα σεντόνια και κουρτίνες.

  • Διατηρήστε την κρεβατοκάμαρα καθαρή και τακτοποιημένη

Οπως ακριβώς φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση και θέλετε να είστε περιποιημένες από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σκεφτείτε και την εικόνα της κρεβατοκάμαρα σας. Ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο σας ραντεβού στο σπίτι. Θα εμφανιζόσασταν για παράδειγμα μπροστά του ιδρωμένες; Μάλλον όχι! Τακτοποιήστε και καθαρίστε το χώρο. Στρώστε με προσοχή τα σεντόνια. Διακοσμήστε όμορφα και με στιλ τα μαξιλάρια.

  • Αρωματίστε το χώρο για να τον γοητεύσετε

Η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη μυρωδιά ενός αρώματος και τη σεξουαλική επιθυμία είναι αναμφισβήτητη. Οπως αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι κάποιες μυρωδιές δεν είναι καθόλου ελκυστικές επομένως μπορούν να καταστρέψουν τις προσωπικές σας στιγμές. Ενα αισθησιακό άρωμα σχετίζεται με τις ορμονικές αλληλεπιδράσεις των συντρόφων και θεωρείται αφροδισιακό.

  • Δημιουργείστε ένα «ζεστό» περιβάλλον

Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικειότητα αλλά και στη σεξουαλική διάθεση και ορμή. Οπως η θερμοκρασία του σώματος προκαλεί την ένωση δύο ανθρώπων, έτσι και η κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο και τις επιδόσεις.