Βάλε τάξη στην κρεβατοκάμαρά σου με 13 τρόπους | 0 bovary.gr
Βάλε τάξη στην κρεβατοκάμαρά σου με 13 τρόπους | 0 bovary.gr
22|03|2017 17:43
SHARE
ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΛ

Βάλε τάξη στην κρεβατοκάμαρά σου με 13 τρόπους


Η τάξη και η οργάνωση ενός χώρου του χαρίζουν λειτουργικότητα, καλή εικόνα και ιδιαίτερη αισθητική.

Οταν αυτό συμβαίνει και στο υπνοδωμάτιο, τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού, τότε αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ηρεμία, τη χαλάρωση και την ευχαρίστηση που νιώθει κανείς μόλις μπαίνει σε αυτό.

Εμπνευστείτε από τους παρακάτω εύκολους και ευφάνταστους τρόπους για την αποθήκευση και την οργάνωση των αντικειμένων σας και αποκτήστε την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας.

  • Χώρισε τα ρούχα στα συρτάρια

Κάλτσες και εσώρουχα είναι λογικό να προκαλέσουν ένα χαμό στο συρτάρι της ντουλάπας, όταν απλά τα βάζετε εκεί μαζί. Χρησιμοποιήστε ειδικές θήκες αποθήκευσης και οργάνωσης που μπαίνουν μέσα σε συρτάρια ή μπορείτε ακόμα να τις κρεμάσετε στην ντουλάπα. Ετσι, θα κερδίσετε χώρο, ενώ παράλληλα θα ξεχωρίζετε κάθε item. Κουτιά αποθήκευσης και οργάνωσης με διαχωριστικά υπάρχουν και για τα κοσμήματα και αξεσουάρ.

shutterstock
shutterstock
  • Αντικαταστήστε το κομοδίνο με μια συρταριέρα

Αν θέλετε να αποκτήσετε ακόμα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρα, μια έξυπνη λύση είναι να επιλέξετε μια συρταριέρα ως κομοδίνο, στην οποία μπορείτε να φυλάξετε ρούχα και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά. 

shutterstock
shutterstock
  • Βάλτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σε καλάθι

Κοσμούν το κρεβάτι σας και κάνουν το χώρο να μοιάζει βγαλμένος από σελίδες περιοδικού, όμως τα διακοσμητικά μαξιλάρια με τα ιδιαίτερα πάτερνς και χρώματα δεν είναι καθόλου βολικά τις ώρες που κοιμόσαστε. Τις περισσότερες φορές τα ρίχνετε στο πάτωμα ή τα στοιβάζετε στον καναπέ στο σαλόνι. Μην δημιουργείτε ακαταστασία. Μπορείτε να τα φυλάξετε προσωρινά σε ένα καλάθι, δίπλα από το κρεβάτι σας.

pexels.com
pexels.com
  • Αγοράστε μια πρακτική βιβλιοθήκη

Στην περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε μια βιβλιοθήκη ή μια ραφιέρα χωρίς ντουλάπια, τότε το μυστικό στην οργάνωση της αλλά και στην κομψή εντυπωσιακή της εμφάνιση, είναι ο σωστός συνδυασμός των αντικειμένων. Τοποθετήστε πρώτα οτιδήποτε σας είναι απαραίτητο και μετά βάλτε κουτιά αποθήκευσης και γεμίστε τα με άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά ή δεν πρέπει να φαίνονται γιατί χαλάνε την αισθητική του χώρου. Προσθέστε μια κορνίζα ή ένα βάζο όπου υπάρχει περιθώριο.

shutterstock
shutterstock
  • Βάλτε μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα

Γιατί να πετάτε τα ρούχα ή την τσάντα σας επάνω στην καρέκλα ή το κρεβάτι, όταν βιάζεστε και αλλάζετε γνώμη για το τι θα φορέσετε τελευταί στιγμή; Η πιο πρακτική λύση είναι η κρεμάστρα πίσω από την πόρτα.

  • Μην αφήνετε σκουπίδια τριγύρω

Αγοράστε ένα μικρό πλαστικό καλαθάκι και βάλτε το επάνω στη συρταριέρα και ρίξτε εκεί αποδείξεις, ετικέτες νέων ρούχων, χαρτομάντιλα.

  • Προσθέστε ένα διάτρητο πίνακα

Αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως καμβάς επάνω στον οποίο θα δημιουργήσετε μια μοναδική διακόσμηση με τα αντικείμενα της κρεβατοκάμαρας που θέλετε να φυλάξετε σε εμφανές σημείο. Στο διάτρητο πίνακα είναι δυνατόν να βάλετε ακόμα και μικρά ράφια.

  • Δημηιουργήστε ένα προσκέφαλο πολλών χρήσεων

Ξεχάστε το κλασικό βελούδινο προσκέφαλο του κρεβατιού πάνω από το οποίο κρεμούσατε φωτογραφίες ή πίνακες. Τώρα πια ακόμα και αυτό το σημείο του δωματίου μπορεί να λειτουργήσει ως αποθηκευτικός χώρος. Βάλτε ράφια και βοηθητικά έπιπλα πάνω και γύρω από αυτό. Υπάρχουν κατασκευές κρεβατιών που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο.

shutterstock
shutterstock
  • Ενσωματώστε γάντζους για κρεμάστρες στα ράφια

Ενας έξυπνος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χώρο στον τοίχο σας και να τον εκμεταλλευτείτε ακόμα περισσότερο είναι να ενσωματώσετε γάνζτους για κρεμάστρες επάνω στα ράφια σας. Ετσι, μπορείτε να βάλετε εκεί ένα πρόχειρο ρούχο, ένα καπέλο ή την τσάντα σας

  • Προσθέστε ένα βοηθητικό αποθηκευτικό έπιπλο μπροστά από το κρεβάτι

Θα μπορούσε να είναι ένα μπαούλο, μια βίντατζ βαλίτσα ή μια αυτοσχέδια κατασκευή που τοποθετείτε κάτω από το κρεβάτι ή στα πόδια του.

shutterstock
shutterstock
  • Μετατρέψτε μια παλιά ξύλινη σκάλα σε παπουτσοθήκη

Μια πρακτική εναλλακτική λύση που δεν θα σας βάλει σε περιττά έξοδα. Συνήθως χρησιμοποιείται στο χολ ή την κρεβατοκάμαρα για τις κορνίζες, τα φυτά και άλλα αντικείμενα, όμως μπορείτε να οργανώσετε επάνω της ακόμα και τα παπούτσια σας.

 

  • Προτιμήστε έναν καθρέφτη με κρυφό αποθηκευτικό χώρο

Στην αγορά υπάρχουν καθρέφτες δαπέδου οι οποίοι ανοίγουν και μέσα τους υπάρχουν μικρά ραφάκια αποθήκευσης. Αυτά είναι ιδανικά για τα κοσμήματα σας.

  • Εξοικονομήστε χώρο με ράφια -γωνία

Η τοποθέτηση τους στον τοίχο είναι εύκολη και επάνω τους μπορείτε να οργανώσετε φωτογραφίες, βιβλία, σουβενίρ και άλλα αντικείμενα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χώρο.