Πώς να κάνεις την κουζίνα σου τον πιο φιλόξενο χώρο του σπιτιού -5 τρόποι  | 0 bovary.gr
Πώς να κάνεις την κουζίνα σου τον πιο φιλόξενο χώρο του σπιτιού -5 τρόποι | 0 bovary.gr
26|03|2017 18:45
SHARE
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟΝ!

Πώς να κάνεις την κουζίνα σου τον πιο φιλόξενο χώρο του σπιτιού -5 τρόποι


Η κουζίνα είναι η «καρδιά» κάθε σπιτιού.

Σε αυτήν μαγειρεύονται όλα τα γεύματα, που ικανοποιούν τόσο τον ουρανίσκο, όσο και την ψυχή των μελών της οικογένειας που βρίσκει το χρόνο για να μαζευτεί γύρω από το τραπέζι, όσο και των φίλων, που σας επισκέπτονται για να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μαζί σας.

Για το λόγο αυτό, ο χώρος της κουζίνας θα πρέπει πέρα από καλά οργανωμένος και τακτοποιημένος, να αποπνέει μια φιλόξενη και «ζεστή» αίσθηση, που θα τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για όλους.

Διαβάστε πώς μπορείτε να το επιτύχετε, χωρίς πολλά έξοδα, ακολουθώντας μερικές χρήσιμες και πρακτικές ιδέες διακόσμησης από τους ειδικούς.

Επενδύστε στις ξύλινες επιφάνειες

Το ξύλο είναι ένα από τα φυσικά υλικά με παραδοσιακό και ρουστίκ χαρακτήρα, το οποίο φέρνει τη «ζεστασιά» και την αίσθηση της θαλπωρής μέσα στο χώρο τον οποίο «ντύνει». Επιλέξτε ένα μεγάλο ξύλινο πάγκο για την κουζίνα σας ή ένα κεντρικό τραπέζι.

Προτιμήστε τις παστέλ αποχρώσεις

Αν θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα της κουζίνας σας, τότε οι παστέλ αποχρώσεις είναι μια ιδανική επιλογή για να κάνετε την αλλαγή στους τοίχους ή και τη διακόσμηση και να δώσετε φιλικό χαρακτήρα στο χώρο. Αποφύγετε τα πολύ φωτεινά χρώματα, γιατί προκαλούν ένταση, ενώ από την άλλη πλευρά οι ουδέτερες αποχρώσεις ή οι συντηρητικές δεν κάνουν καμία διαφορά στο χώρο. Τα παστέλ χρώματα σε αντίθεση με τις δύο προαναφερθείσες επιλογές είναι παραμυθένια και πιο «ζεστά».

Ντύστε με λέξεις τα παράθυρα και τα ράφια

Τα μεγάλα ξύλινα γράμματα που σχηματίζουν λέξεις είναι ένα από τα τοπ διακοσμητικά αξεσουάρ για έναν πιο φιλόξενο και κόζι χώρο. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο ή σε κάποιο ράφι της κουζίνας.

Επιλέξτε άνετα καθίσματα για την τραπεζαρία

Συνήθως όταν στην κουζίνα υπάρχει μπαρ αντί για τραπέζι, χρησιμοποιούνται ψηλά σκαμπό. Από την άλλη, όταν υπάρχει τραπέζι ελάχιστοι δίνουν σημασία στην άνεση που προσφέρουν οι καρέκλες γύρω από αυτό. Προτιμήστε καρέκλες με επένδυση από μαλακό ύφασμα, που είναι πιο εντυπωσιακές αλλά και ελκυστικές για αυτόν που θα καθίσει.

Στολίστε με λουλούδια

Πέρα από το γεγονός ότι έχουν υπέροχο άρωμα και ανανεώνουν την ατμόσφαιρα, τα λουλούδια είναι ρομαντικά, όμορφα και λειτουργούν ευεργετικά στη ψυχολογική διάθεση χαλαρώνοντας κάποιον που τα κοιτάζει. Αγοράστε πολύχρωμα φρέσκα λουλούδια , βάλτε τα σε ένα βάζο και αφήστε το να κοσμεί την κουζίνα σας, για να τραβήξει το ενδιαφέρον όλων.