Μια εκπληκτική ανακαίνιση: Η μεταμόρφωση μιας κουζίνας, σε ένα Σαββατοκύριακο, με 500 ευρώ | 0 bovary.gr
Μια εκπληκτική ανακαίνιση: Η μεταμόρφωση μιας κουζίνας, σε ένα Σαββατοκύριακο, με 500 ευρώ | 0 bovary.gr
30|03|2017 12:54
SHARE
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Μια εκπληκτική ανακαίνιση: Η μεταμόρφωση μιας κουζίνας, σε ένα Σαββατοκύριακο, με 500 ευρώ


Οταν ακούς τη λέξη «ανακαίνιση» ίσως μηχανικά το μυαλό σου να πηγαίνει «σε πολλά έξοδα και πολύ χρόνο».

Το να αλλάξεις ένα δωμάτιο του σπιτιού δεν είναι απαραίτητα μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Μπορείς με πολύ απλές και έξυπνες κινήσεις να δεις τεράστια διαφορά.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Γουέντι Γκίμουρ που άλλαξε την βαρετή κουζίνα του σπιτιού της και την μεταμόρφωσε στο δωμάτιο των ονείρων της.

Μαζί με τον πεθερό της κατάφερε μέσα σε 30 ώρες -όπως αποκαλύπτει στο blog Thankfifi- να αλλάξει εντελώς την κουζίνα της με κόστος που δεν ξεπέρασε τα 508 ευρώ.

«Το budget μας για την αλλαγή της κουζίνας μας ήταν περιορισμένο. Θέλαμε η αλλαγή να είναι «φιλική» για την τσέπη μας. Μέσα σε 30 ώρες τα αλλάξαμε όλα. Πλέον η κουζίνα έχει γίνει το πιο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού για μένα. Σαν όαση. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τα άσχημα και καφέ ντουλάπια. Τα βάψαμε λευκά (τα σκούρα ντουλάπια πάντα κάνουν την κουζίνα να δείχνει μικρότερη). Tα μπεζ πλακάκια τα μισούσα. Ετσι μπήκα στο Pinterest και πήρα έμπνευση. Βάλαμε αυτοκόλλητα στο backsplash (πρόκειται για το κάλυμμα στον τοίχο της κουζίνας που βρίσκεται ανάμεσα στα πάνω και κάτω ντουλάπια της κουζίνας, ακριβώς πίσω από το νεροχύτη) με ένα σχέδιο που λάτρεψα (μοιάζει με πλακάκι!). Βέβαια έκανα αρκετή έρευνα πριν, με διαφορετικά σχέδια, γιατί δεν ήθελα να αρχίσουν να ξεκολλάνε μετά από λίγο. Επειτα, έβαλα λευκές και μπλε διακοσμητικές λεπτομέρειες για να ολοκληρώσω την αλλαγή. Ολη αυτή η διαδικασία δεν κράτησε παραπάνω από 30 ώρες».