Shutterstock
Shutterstock
31|03|2017 13:54
SHARE
ΦΤΙΑΞΕ ΠΛΑΝΟ

Πώς να δώσεις στιλ στο σπίτι σου -Διακοσμήτρια συμβουλεύει


Για όσους η διακόσμηση δεν είναι απλά η ανάγκη να «ντύσουν» το χώρο τους, αλλά μια μορφή τέχνης που έχουν αγαπήσει.

Σελίδες περιοδικών και βιτρίνες καταστημάτων ανανεώνονται διαρκώς με όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο χώρο της διακόσμησης και σας κάνουν να ποθείτε διακαώς να μεταφέρετε τη δική τους εντυπωσιακή αισθητική μέσα στο δικό σας χώρο.

Πιστεύετε, ότι δεν θα μπορούσατε να τα καταφέρετε γιατί δεν έχετε τις κατάλληλες γνώσεις ή το χρόνο για να ασχοληθείτε;

Κι όμως αν ακολουθήσετε κάποια βήματα, η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότητα!

Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Εμα Μπλόμφιλντ από την Αυστραλία, άνοιξε τα χαρτιά της στη στήλη Femail της Dailymail και μοιράστηκε με τους αναγνώστες τις καλύτερες συμβουλές της για να μοιάζει ένα σπίτι με έργο τέχνης και παράλληλα τόνισε, ότι το μυστικό είναι το πλάνο.

«Οσο περισσότερο σχεδιάζει κανείς, τόσο το καλύτερο για τις αποφάσεις που θα πάρετε. Γιατί αν για παράδειγμα σπεύσετε να αγοράσετε έναν καναπέ χωρίς να μετρήσετε τις διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετηθεί, θα καταλήξετε σε ακριβά λάθη».

Η Μπλόμφιλντ προτείνει να αφιερώσετε ένα Σαββατοκύριακο για να δουλέψετε επάνω σε σημεία «κλειδιά» για τη διακόσμηση του σπιτιού σας: να βρείτε δηλαδή το στιλ που ταιριάζει στο εσωτερικό του, τα αντικείμενα εκείνα της διακόσμησης που θα πρέπει να αγοράσετε κατά προτεραιότητα και μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, τις διαστάσεις των χώρων και τη χρωματική παλέτα που σας αρέσει.

shutterstock
shutterstock

Αφού αγοράσετε τα πρώτα σας έπιπλα, τοποθετήστε τα μεγαλύτερα και πιο ογκώδη, όπως για παράδειγμα τη βιβλιοθήκη και τον καναπέ κι έπειτα, δείτε πόσος χώρος απομένει για το χαλί, για κάποια ράφια ή συρταριέρες και άλλα βοηθητικά έπιπλα.

shutterstock
shutterstock

Ενα τρικ για να δημιουργήσετε ένα χώρο που θα μοιάζει πολυτελής είναι να υιοθετήσετε μια μινιμαλιστική προσέγγιση στη διακόσμηση, για το λόγο αυτό αποφύγετε τα πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι.

Οταν έρθει η στιγμή να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του καφέ, προτιμήστε να βάλετε κάτι πολύ εντυπωσιακό στο κέντρο του για αρχή, το οποίο θα κεντρίζει το βλέμμα αμέσως. Για παράδειγμα ένα κρυστάλλινο βάζο ή ένα φυτό. Ολοκληρώστε στη συνέχεια την εικόνα του με βιβλία, κεριά και άλλα διακοσμητικά, που θα μπορούσαν να είναι και μεταλλικά. Το μυστικό εδώ είναι σύμφωνα με την ειδικό να δημιουργήσετε μια αρμονική και ενδιαφέρουσα αντίθεση.

shutterstock
shutterstock

Τέλος, η Μπλόμφιλντ σημειώνει, πως το «όπλο» κάθε διακοσμητή εσωτερικών χώρων είναι η αποθήκευση και η οργάνωση. Βάλτε έναν πίνακα σημειώσεων πάνω από το γραφείο σας και κρατήστε εκεί με τη σειρά τους λογαριασμούς σας. Επενδύστε στους αποθηκευτικούς χώρους και κρύψτε τα αντικείμενα που δεν σας είναι χρήσιμα καθημερινά, για να αποκτήσετε περισσότερο ελεύθερο χώρο και άνεση στο σπίτι σας.