shutterstock
shutterstock
06|04|2017 14:03
SHARE
ΤΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΣΚΟΥΡΑ!

Βαθύ μπλε και αποχρώσεις του ξύλου -Ιδέες για να υιοθετήσεις την τάση στη διακόσμηση του σπιτιού σου


«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» , είπε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Γιατί αυτός ο παράδεισος μπορεί να επηρεάσει, να αλλάξει, να βελτιώσει τη διάθεση σου και να σε ξεκουράσει, λέμε εμείς.

Ενα από τα χρώματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις αυτό, είναι το σκούρο μπλε. Συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, την καθαρότητα, τη δροσιά, την αρμονία, την υπομονή, τη φαντασία, την αφοσίωση και την προστασία. Θυμίζει τη γαλήνη που αναζητούμε κάθε φορά στο απέραντο μπλε της θάλασσας.

Το βαθύ μπλε, θεωρείται ιδανική επιλογή για την ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού και συνδυάζεται άψογα με τις γήινες αποχρώσεις και συγκεκριμένα με το ξύλο.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου, στην οποία θα μπορείς να κοιμάσαι εύκολα, να νιώθεις άνετα, να σκέφτεσαι και να χαλαρώνεις, μπορείς να εμπνευστείς από τις παρακάτω ιδέες που «παντρεύουν» τα δύο χρώματα της φύσης.

  • Στο υπνοδωμάτιο

Μπορεί η ιδέα του να ενώσεις δύο σκούρες αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρα σου να σου προκαλέσει το φόβο ότι ο χώρος αυτομάτως θα μικρύνει ή θα στερηθεί τη φωτεινότητα όμως στην ουσία, αυτές οι αποχρώσεις αλληλοσυμπληρώνονται και κάνουν το statement στη διακόσμηση της. Επέλεξε ένα κρεβάτι με δερμάτινο προσκέφαλο σε καφέ χρώμα και βάψε τον τοίχο πίσω από αυτόν με το βαθύ μπλε. Κρέμασε ένα μίνιμαλ φωτιστικό, πρόσθεσε ένα φυτό εσωτερικού χώρου και συνδύασε το με λευκά σεντόνια για μια χαλαρή και ανάλαφρη διάθεση.

 

 

Pinterest
Pinterest
  • Στο σαλόνι

Σχεδιάστε ένα σαλόνι σοφιστικέ και πολυτελές. Ντύστε το χώρο του με μπλε χρώμα και διατηρήστε τον κλασικό χαρακτήρα του με τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά σε καφέ τόνους. Γεμίστε τις μικρές γωνιές του με μίνιμαλ φωτιστικά, φυτά και αρωματικά κεριά. Το navy μπλε δίνει βάθος στο χώρο σας και ενισχύει τη ζεστασιά του. 

 

 

 

 

Pinterest
Pinterest
  • Στο μπάνιο

Το μπάνιο είναι συνήθως ο πιο παραμελημένος χώρος μέσα στο σπίτι, ωστόσο με μια πρωτότυπη πινελιά μπορεί να ανανεωθεί και να αλλάξει ολοκληρωτικά. Διάλεξε τον τοίχο που θα «βουτήξεις» στο βαθύ μπλε και δώσε την αίσθηση της φρεσκάδας και δροσιάς. Ενας μεγάλος καθρέφτης με ξύλινο πλαίσιο ταιριάζει άψογα και συμπληρώνει την αισθητική του.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest