shutterstock & pinterest
shutterstock & pinterest
10|04|2017 09:08
SHARE
ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΡΙΓΑ

Το ριγέ θέλει τον... τρόπο του -Πώς να τα βάλεις στο σπίτι χωρίς να είναι κιτς


Οι ρίγες είναι ένα από τα μοτίβα που συναντάμε πολύ συχνά στις πασαρέλες και τον κόσμο της μόδας. Αλλες κάθετες και άλλες οριζόντιες, μπορούν να αλλάξουν το συνολικό λουκ σε κάθε σας εμφάνιση, να δώσουν ένα μοντέρνο και κομψό χαρακτήρα, αρκεί βέβαια να τις φοράτε πάντοτε σωστά συνδυασμένες.

Η τάση αυτή όμως φαίνεται, ότι περνάει πια σε άλλο επίπεδο, σε αυτό της διακόσμησης των εσωτερικών χώρων και υπόσχεται να φέρει την ανανέωση σε κάθε σπίτι, αφού δημιουργούν οπτικά εφέ που ξεγελούν.

Για παράδειγμα, οι ρίγες και συγκεκριμένα οι οριζόντιες κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, ενώ του προσδίδουν ευχάριστη ενέργεια.

Από την άλλη, οι κάθετες ρίγες αλλάζουν και πάλι οπτικά τις αναλογίες του, κάνοντας το να δείχνει ψηλότερο, μάλιστα όσο πιο στενές είναι αυτές, τόσο το καλύτερο.

Το πάτερν αυτό χρειάζεται προσοχή για να μην δείχνει υπερβολικό. Μπορεί να «παντρευτεί» με ουδέτερες αποχρώσεις, με έντονα χρώματα αλλά και με διαφορετικά μοτίβα, όπως το φλοράλ, αρκεί να το τολμήσετε.

Από ένα απλό ύφασμα για κουρτίνα μέχρι το χαλί και τις ταπετσαρίες του τοίχου, οι ρίγες αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να αλλάξετε το στιλ ενός χώρου και να δημιουργήσετε ψευδαισθήσεις μέσα σε ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από τις παρακάτω ιδέες διακόσμησης.

  • Ανανεώστε το ύφος του γραφείου ή της κουζίνας σας, κρεμώντας ένα ριγέ φωτιστικό στο κέντρο τους.
pinterest
pinterest
  • Αν το καλοσκεφτείτε, τα ράφια που τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα στους τοίχους αποτελούν και αυτά ρίγες! Το μυστικό είναι να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα από αυτό του τοίχου, για να κάνουν την αντίθεση και να ξεχωρίζουν.

 

 

 

pinterest
pinterest
  • Αλλάξτε την εικόνα του δωματίου με ένα και μόνο στοιχείο: το ριγέ χαλί. Επιλέξτε ένα σχέδιο με μεγαλύτερες και μικρότερες ρίγες σε διαφορετικές αποχρώσεις ή αν θέλετε κάτι πιο «ήσυχο» και μίνιμαλ περιοριστείτε στη διχρωμία.

 

 

 

 

pinterest
pinterest
  • Ντύστε τα σκαλοπάτια της εσωτερικής σας σκάλας με μια ριγέ μοκέτα.

 

 

 

 

 

  • Φορέστε στον καναπέ σας ένα ριγέ ριχτάρι και φροντίστε ώστε τα χρώματα του να ταιριάζουν με την αισθητική του σαλονιού σας, για να υπάρχει ισορροπία.
pinterest
pinterest
  • Χρησιμοποιείστε μικρά και μεγάλα καλάθια με ρίγες για την αποθήκευση και την οργάνωση των πραγμάτων στους χώρους σας και δώστε στιλ σε ένα από τα πιο αδιάφορα items.

 

 

pinterest
pinterest
  • Οι ριγέ κουρτίνες είναι μια ακόμα εναλλακτική. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα σχέδια με κατακόρυφες και οριζόντιες ρίγες ή λωρίδες σε συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειας τους, για να διαλέξετε. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Τα σερβίτσια δεν είναι ακριβώς διακοσμητικό στοιχείο, εκτός κι αν τα βάλετε σε κάποια βιτρίνα ενός συνθέτου. Ομως μπορείτε να υιοθετήσετε το στιλ με τις ρίγες ακόμα και με αυτά!
pinterest
pinterest
shutterstock
shutterstock
  • Σχεδιάστε φαρδιές ή λεπτές, κάθετες ή οριζόντιες ρίγες στους τοίχους σας ή κολλήστε μια ταπετσαρία για να αλλάξετε το ύφος του δωματίου και να το κάνετε ακόμα πιο φινετσάτο και μοντέρνο. Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε ρίγες από λουλούδια!

 

 

 

 

  • Τολμήστε να παντρέψετε το ριγέ πάτερν με το φλοράλ, τη μοντέρνα διακόσμηση με την ρομαντική και βίντατζ, όπως ακριβώς στις παρακάτω εικόνες.
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest