Νέα πνοή στο κέντρο: Τι άνοιξε στη θέση του παλιού «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου | 0 bovary.gr
Νέα πνοή στο κέντρο: Τι άνοιξε στη θέση του παλιού «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου | 0 bovary.gr
20|04|2017 09:25
SHARE
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Νέα πνοή στο κέντρο: Τι άνοιξε στη θέση του παλιού «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου


Πριν από έναν χρόνο περίπου, τον Μάιο του 2016, το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην  Πανεπιστημίου 37 κατέβασε τα ρολά του.

Το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και τα χρέη προς τους προμηθευτές, έδωσαν το τελικό χτύπημα στην γνωστή αλυσίδα.

Το βιβλιοπωλείο ιδρύθηκε το 1981 από τον Γιώργο Παπασωτηρίου σε μόλις 25 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας και ήταν εκτός από προορισμός των βιβλιοφάγων, και ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης των Αθηναίων για τις μεσημεριανές εξορμήσεις και τις βραδινές εξόδους. 

Τι υπάρχει σήμερα στη θέση του;

Ευτυχώς για όλους εμάς, ένα άλλο βιβλιοπωλείο. Και πιο συγκεκριμένα, ένας πολυεπίπεδος πολυχώρος με το όνομα «Book Plus/ Art&Coffee». 
Μέσα σε απόλυτη ησυχία, ένας χώρος που σέβεται τον επισκέπτη και τη διάθεσή του για ανάγνωση, οι δύο ιδιοκτήτες η Κατερίνα Μπατουδάκη και ο Βασίλης Παπαγιάννης προτείνουν νέους και κλασικούς τίτλους.

Στο βιβλιοπωλείο υπάρχει ελληνική και διεθνής λογοτεχνία και ποίηση, ιστορία, έρευνα, φιλοσοφία και ανθρωπιστικές επιστήμες, ελληνικά και ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, των εκπαιδευτικών παιχνιδιών αλλά και των ειδών ζωγραφικής και χαρτικών.

 

Καφές, γευστικά γλυκά, πολλά από τις Κυκλάδες, αλλά και αλμυρά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα τέχνης από νέους σχεδιαστές και αρκετά από το παρελθόν, συνοδεύονται με ανοιχτή πρόσκληση για να καταθέσει κανείς τις εικαστικές, μουσικές και συγγραφικές αναζητήσεις του στο μοναδικό Art & Coffee, που σχεδίασε η Φλώρα Σαρτζετάκη.