shutterstock
shutterstock
24|04|2017 14:30
SHARE
PARA PARA...PARADISE!

6 τρόποι για να μετατρέψεις τη βεράντα σου σε μικρό παράδεισο!


Οι ηλιόλουστες ημέρες και ο καταγάλανος ουρανός δίνουν αφορμή για να ανανεώσετε τη βεράντα σας. Το χώρο εκείνο, που αν και συχνά παραμένει παραμελημένος, αποτελεί προέκταση του διαμερίσματος σας και σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τη φύση και τον έξω κόσμο, είτε ζείτε σε μια πολύβουη πόλη, όπως η Αθήνα, είτε όχι.

Η καινούρια της διαμόρφωση, θα αλλάξει τη διάθεση σας και θα σας επιτρέψει να περάσετε εκεί ατέλειωτες ώρες με φίλους και συγγενείς, να πιείτε τον καφέ σας, να απολαύσετε το γεύμα σας, να διαβάσετε ένα βιβλίο και να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο, αφήνοντας το νου σας να ταξιδέψει και να ξεχαστεί για λίγο από τις έγνοιες.

Επιλέξτε ανάμεσα σε έξι διαφορετικά στιλ διακόσμησης της, από τη μπόχο μέχρι τη μίνιμαλ αισθητική, προσθέστε αγαπημένες σας πινελιές για να αποκτήσει πολύ προσωπικό χαρακτήρα και δημιουργήστε το δικό σας παράδεισο!

Μποέμ καταφύγιο

Στιλ χαλαρό, με πολλά ζωηρά και φωτεινά χρώματα που «παντρεύονται» μεταξύ τους. Φλοράλ ή γεωμετρικά μοτίβα και κρόσσια. Ενα μόνο χαλί στη βεράντα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συνδυάστε το αν θέλετε με αξεσουάρ από ξύλο και πιο φυσικά υλικά. Ο χώρος γίνεται πιο φιλόξενος και «ζεστός» αν βάλετε και μερικά αρωματικά ή μη κεριά, για παράδειγμα σε φαναράκια.

Pinterest
Pinterest

Σκανδιναβικό ντιζάιν

Μινιμαλιστική αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα διακόσμηση, που ταιριάζει όχι μόνο στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, αλλά μπορεί να «ντύσει» και μια μικρή ή μεγαλύτερη βεράντα. Λευκό και γκρι, ενίοτε και μαύρο είναι οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως στο συγκεκριμένο στιλ, με την ατμόσφαιρα να χαρακτηρίζεται από κομψότητα και άνεση.

Pinterest
Pinterest

Parisian Chic

Το παλιό συναντά το μοντέρνο και τα παστέλ το λευκό, το γκρι, τις χρυσές λεπτομέρειες. Φλοράλ υφάσματα και κοριτσίστικες πινελιές συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την πιο σικάτη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τοποθετήστε ένα μικρό στρογγυλό τραπεζάκι με σκαλιστές καρέκλες για να φέρετε το Παρίσι ένα βήμα πιο κοντά σας!

pinterest
pinterest

Τολμηρά και έντονα χρώματα

Αν είστε λάτρεις των έντονων χρωμάτων και απολαμβάνετε να «παίζετε» με διαφορετικά μοτίβα, συνδυάζοντας τα, τότε μπορείτε να πειραματιστείτε ανανεώνοντας τη βεράντα σας. Προσθέστε στο χώρο μεγάλα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια και φτιάξτε το πιο ζεν περιβάλλον.

Pinterest
Pinterest
pinterest
pinterest

Moroccan στιλ

Ανατολίτικο, παραδοσιακό, αυθεντικό και διαχρονικό στιλ! Η μαροκινή διακόσμηση μπορεί να υιοθετηθεί από την κουζίνα του σπιτιού μέχρι και τη βεράντα. Τα χρώματα είναι ιδιαίτερα «ζεστά», τα μοτίβα έντονα και η τερακότα το βασικό χαρακτηριστικό. Ολα επηρεασμένα από την πολυπολιτισμικότητα. Χρησιμοποιήστε ιδιαίτερα φωτιστικά, πολλά μεγάλα φυτά, μαξιλάρες χαλιά, δοχεία και φανάρια ή δίσκους.

Pinterest
Pinterest

Μίνιμαλ ύφος

Η διακόσμηση που πρεσβεύει το «less is more», δηλαδή το γεγονός, ότι όσο λιγότερα αντικείμενα, τόσο το καλύτερο. Η μίνιμαλ αισθητική καταργεί οτιδήποτε περιττό, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση της ολότητας μέσα από τη λιτότητα στο χώρο. Για να την υιοθετήσετε, προτιμήστε απλές αλλά μοντέρνες γραμμές, λευκό ή μαύρο χρώμα, αξεσουάρ από γυαλί. Το περιβάλλον γίνεται πιο γαλήνιο και ήρεμο και χαλαρωτικό.

pinterest
pinterest