shutterstock
shutterstock
01|06|2017 17:01
SHARE
SWINGERS CLUB

Αυτό είναι το φυτό-σύμβολο που βάζουν στα σπίτια τους οι swingers για να ξεχωρίζουν


Ονομάζεται «pampas grass» ή Κορταδερία ή Γυνέριο όπως είναι η επίσημη ονομασία του ελληνικά και, τα τελευταία χρόνια, ξεπουλάει στην Αμερική. Αναρωτιέστε γιατί;


Πρόκειται για ένα είδος ψηλού γρασιδιού με μακριά, σκληρά φύλλα τα οποία καταλήγουν σε ένα άνθος που μοιάζει με πούπουλα και από το οποίο προεξέχουν τεράστιοι μίσχοι. Επιπλέον, κάθε φυτό παράγει πάνω από 1 εκατομμύριο σπόρους κατά τη διάρκεια της ζωής του και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα κλίματα και φροντίδα για να ευδοκιμήσει.

Shutterstock
Shutterstock

Με άλλα λόγια, είναι ορατό από μακριά, μπορεί κάποιος να το αναγνωρίσει χωρίς να χρειάζεται να έχει τελειώσει το γεωπονικό και -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό. Άρα το ιδανικό (;) φυτό για να γίνει σήμα κατατεθέν των swingers. Ναι, ναι σωστά καταλάβατε. Των ζευγαριών που ανταλλάζουν συντρόφους με άλλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η συγκεκριμένη φυλλωσιά είναι το φυτό που βάζουν στον κήπο τους οι swingers για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους. Εντάξει λογικό. Σκεφτείτε να χτυπούσαν το κουδούνι των διπλανών για παράδειγμα. Άβολο.
Πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί διάλεξαν ένα τόσο συνηθισμένο, σχεδόν παλιομοδίτικο, φυτό (δεν σας θυμίζει κήπους από ταινίες της δεκαετίας του 80;), αλλά θα ήθελα να βρισκόμουν κάπου εκεί κοντά τη μέρα που κάποιοι swingers συγκεντρώθηκαν και είπαν «Παιδιά, ελάτε να βρούμε τι φυτό θα έχουμε στις αυλές μας ώστε να αναγνωριζόμαστε μεταξύ σας».

 

 

TAGS