Ωρα για ανανέωση! Η μονοχρωμία είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση | 0 bovary.gr
Ωρα για ανανέωση! Η μονοχρωμία είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση | 0 bovary.gr
05|06|2017 15:20
SHARE
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΑΡΚΕΙ

Ωρα για ανανέωση! Η μονοχρωμία είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση


Για τους υπέρμαχους του μινιμαλισμού, ένα χρώμα στο σπίτι αρκεί, τα πολλά, είναι «φλυαρία» και αντί να δώσουν φως και ζωντάνια στο σπίτι καταφέρνουν το εντελώς αντίθετο.

Η μονοχρωμία έχει τους δικούς της κανόνες για να μην γίνει το σπίτι βαρετό και αδιάφορο διακοσμητικά. Η μονοχρωμία για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων μπορεί να μεγαλώσει το δωμάτιο. «Το να ενσωματώνεις πολλά χρώματα σε ένα μόνο δωμάτιο, το κάνεις κουραστικό» αναφέρει η Νεουορκέζα αρχιτέκνων Sasha Bikoff.

Ενα μυστικό για να μην δείχνει το μόνοχρωμο δωμάτιο διακοσμητικά αδιάφορο κρύβεται στην υφή. «Το Νο1 τιπ για να δημιουργήσεις ένα μονόχρωμο χώρο είναι η υφή. Η ποικιλία της δίνει στο χρώμα διαφορετικά επίπεδα. Ετσι το να δημιουργείς ένα χώρο με ένα μόνο χρώμα και διαφορετικές υφές μονο βαρετό δεν το κάνεις» αναφέρει ο designer Doug Meyer. Mικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες σε διαφορετικούς τόνους του κυρίαρχου χρώματος μπορούν να κάνουν την διαφορά αναφέρει η σχεδιάστρια Alyssa Kapito.

«Μια διακοσμητική λεπτομέρεια που μπορεί να δημιουργήσει αντίθεση είναι επίσης σημαντική» αναφέρει η αρχιτέκτων Lilly Bunn.

Η μονοχρωμία δεν εφαρμόζεται μόνο με ουδέτερους τόνους. Ενα έντονο χρώμα μπορεί να κάνει την διαφορά αρκεί να υπάρχουν και μερικές ουδέτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες για να υπάρχει ισορροπία.