Λέπια -Το εντυπωσιακό μοτίβο που «ντύνει» τις επιφάνειες του σπιτιού | 0 bovary.gr
Λέπια -Το εντυπωσιακό μοτίβο που «ντύνει» τις επιφάνειες του σπιτιού | 0 bovary.gr
ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Λέπια -Το εντυπωσιακό μοτίβο που «ντύνει» τις επιφάνειες του σπιτιού


Οι τάσεις που πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση και την ανακαίνιση των σπιτιών τη φετινή σεζόν, σας καλούν σε ένα «παιχνίδι» φαντασίας και δημιουργίας.

Αυτή τη φορά ξεχωρίσαμε τα πλακάκια λέπια ή φολιδωτά πλακάκια (γνωστά ως fish tiles ή αλλιώς mermaid tiles), που μοιάζουν βγαλμένα από τα παραμύθια και συγκεκριμένα αυτά στα οποία βασικό ρόλο παίζουν η θάλασσα και οι γοργόνες.

Το συγκεκριμένο μοτίβο είναι καμπυλωτό, έχει ρευστή μορφή και δημιουργεί ένα ψηφιδωτό που θυμίζει λέπια και μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε έργο τέχνης.

Αποτελούν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αλλάξετε την εικόνα οποιουδήποτε χώρου, από το μπάνιο όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο το οποίο και συνδέεται με αυτά μέχρι και το σαλόνι ή την κουζίνα, δίνοντας σε καθένα από αυτά εξωτικό χαρακτήρα και μεγαλώνοντας τις διαστάσεις τους.

Είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και της κομψότητας, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό. Αντιθέτως δημιουργούν ένα χαλαρό και γαλήνιο περιβάλλον και «παντρεύονται» εύκολα με άλλες διακοσμητικές επιλογές και τάσεις, για να ικανοποιήσουν εσάς που αγαπάτε τη μίνιμαλ αισθητική, αλλά κι εσάς που είστε πιο τολμηροί.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε την εκδοχή εκείνη που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και θα σας επιτρέψει να διαμορφώσετε το χώρο σας με τον πιο inspirational τρόπο: έντονο πράσινο, μπλε, τιρκουάζ χρώμα που θα σας φέρει πιο κοντά στο μαροκινό ύφος, ουδέτερες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε σε συνδυασμό με τα παραπάνω ένα όμπρε εφέ ή να φέρετε την αρμονία σε ένα χώρο, μικρού και μεγαλύτερου μεγέθους fish/mermaid tiles, με ή χωρίς ίριδες.

Τα φολιδωτά πλακάκια ήρθαν για να μείνουν και να «ντύσουν» το πάτωμα, τους τοίχους, ακόμα και τα έπιπλα σας!