Instagram/liveloudgirl
Instagram/liveloudgirl
ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ

Η deco τάση που, αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram


Τα χρώματα, τα prints και τα μοτίβα που θα κάνουν το σπίτι σας βασίλειο ενός πολύ ξεχωριστού interior design.

Δε μπορεί να έχετε δει ταινίες του Wes Anderson και να μην έχετε ερωτευτεί την αισθητική του. 

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, γυρίζει τις ταινίες του με φόντο σκηνικά στα οποία κυριαρχούν οι συμμετρίες, τα παστέλ χρώματα (με έμφαση στο ροζ και στο φυστικί), αλλά και τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία. 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το δικό σας σπίτι; Ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν έμπνευση για να ανανεώσετε το χώρο σας και -πιθανώς- να μετατρέψετε κάποια γωνιά του σε Instagram παράδεισο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Pinterest, λέγεται ότι, υπάρχει μια τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις με χώρους όπου κυριαρχούν το ροζ -και για την ακρίβεια ένα σκούρο, ζεστό ροζ- και το φυστικί. Δεν είναι τυχαίο. Η εταιρεία Pantone, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια πρασινωπή απόχρωση που εν ονόματι «Greenery» ήταν το τοπ χρώμα για το 2017.

 

 

 

Το ίδιο και το millenial pink το οποίο θα συνεχίζει να κατακλύζει τις τάσεις σε μόδα και διακόσμηση και την επόμενη χρονιά. 

 

 

Αυτό, σε συνδυασμό με τα φολκλόρ πλακάκια με περίτεχνα μοτίβα και μωσαικές ή επιφάνειες με χρωματιστά prints που έχουν επανέλθει στο προσκήνιο πολύ δυναμικά δημιουργεί ένα πολύ έθνικ και «σπιτικό» αποτέλεσμα στο ύφος της διακόσμησης. 

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι δεκάδες travel και fashion bloggers ταξιδεύουν στο Μαρόκο μόνο και μόνο για να περάσουν έστω ένα βράδυ στο ξενοδοχείο Riad Yasmine και να καταφέρουν να βγάλουν μερικές λήψεις στον ημιυπαίθριο χώρο της πισίνας που συνδυάζει ετερόκλητα στιλ διακόσμησης και δημιουργεί ένα μαγικό deco σκηνικό. 

 

 


Πως θα φέρετε αυτή την τάση στο δικό σας σπίτι; 

 

 

 

Instagram/LeRiadYasmine
Instagram/LeRiadYasmine

Αν μένετε σε ενοίκιο και δεν έχετε την ελευθερία για μεγάλες αλλαγές μπορείτε να επενδύσετε σε διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και υφάσματα στις ροζ και φυστικί αποχρώσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε ένα τοίχο του σπιτιού σας σε μια απόχρωση σάπιου ροζ και μπροστά σε αυτόν να βάλετε κάποια φυτά εσωτερικού χώρου με έντονο πράσινο φύλλωμα (τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο deco trend).  

Τα υπόλοιπα θα φανούν στη διάθεσή σας (και -φυσικά- στο Instagram σας!).