Shuttestock
Shuttestock
AUTUMN IS (ALMOST) HERE!

Ανανέωση τώρα -Ιδέες για φθινοπωρινό αέρα στο σπίτι με ελάχιστο κόστος


Ανάγκη για αλλαγή, η ανάγκη όλων μας αυτή την περίοδο.

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι μια άκρως δημιουργική διαδρομή που μπορεί να φέρει ανανέωση και να μας γεμίσει θέληση για τη νέα σεζόν. Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας μετά το καλοκαίρι έχουν μπει σε άλλη τροχιά. Το σπίτι γίνεται και πάλι το καταφύγιο για ξεκούραση, χαλάρωση και αποσυμπίεση μέσα στην ημέρα. Είναι ωραίο να αφήνουμε την κάθε εποχή να μας εμπνεύσει, να αφήνουμε την φαντασία μας να εκφραστεί.

Το φθινόπωρο είναι ήδη παρόν όσο κι αν δεν θέλουμε να αποχωριστούμε τις αναμνήσεις που άφησε πίσω του το καλοκαίρι.

Το σπίτι μας, το «κέντρο ελέγχου» της καθημερινότητάς μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο αν «ντυθεί» με φθινοπωρινή διάθεση. Με μικρές αλλαγές και ελάχιστο κόστος, μπορούμε να ανανεώσουμε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και να ζήσουμε με άλλη διάθεση τις ημέρες που έρχονται.

Layering στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα:

Ενα μόνο ριχτάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το layering μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο και να αναβαθμίσει το στιλ. Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά και δείχνει «άποψη».

Ενα ριχτάρι (ή και μαξιλάρες) σε ζεστούς τόνους μπορούν αμέσως να κάνουν τη διαφορά.
 

Αρώματα και διακοσμητικά

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού θα αλλάξει αμέσως. Κεριά με αρωματικούς τόνους (πχ. Πεύκου ή βανίλιας) ή sticks κανέλας αποπνέουν άλλη αίσθηση στο σπίτι.

Το κουκουνάρι εξακολουθεί να είναι ένα στοιχείο-σύμβολο για τη φθινοπωρινή διακόσμηση. Τα χρώματα που αγαπά η διακόσμηση είναι το καφέ, το πορτοκαλί, το μπεζ. Τόνοι ζεστοί και ουδέτεροι.

Μικρές αλλαγές και στην κουζίνα

Το δημιουργικό εργαστήρι του σπιτιού αλλάζει ατμόσφαιρα με μικρές πινελιές. Ενα τραπεζομάντιλο, σουπλά, ή ένα centerpiece που έχουμε φτιάξει μόνες μας με φθινοπωρινά διακοσμητικά και φρούτα γίνεται η όμορφη πινελιά του τραπεζιού.