Unsplash
Unsplash
DECOR TRENDS

5 διακοσμητικές τάσεις που θεωρούνταν passé, επιστρέφουν δυναμικά το 2018


Τελικά, η έννοια του «παλιομοδίτικου» δεν υφίσταται ούτε στη μόδα, ούτε στη διακόσμηση.

Το παρελθόν γίνεται μια δεξαμενή δημιουργικών ιδεών: κυρίαρχη τάση είναι η στροφή σε ό,τι αγάπησε το χθες. Αυτό επανέρχεται στο προσκήνιο και η φρέσκια ματιά μας το αλλάζει και το φέρνει στα μέτρα του σήμερα.

Το vintage είναι «το μοντέρνο που έρχεται από το παρελθόν» και μπαίνει στο σπίτι μας με μια μεταμορφωτική δύναμη.

To 2018 αναμένεται να υποδεχτεί με ενθουσιασμό τάσεις που γνωρίσαμε σε προηγούμενες δεκαετίες. Μπαίνουν στο σπίτι και μας μεταφέρουν νοσταλγικά, σε μονοπάτια του στιλ που αποδεικνύονται διαχρονικά.

Η διακόσμηση του σπιτιού την χρονιά που έρχεται αναβαθμίζεται με μικρές λεπτομέρειες που δεν περνούν απαρατήρητες.

Το πράσινο και χρυσό ως color combo, η αξεπέραστη γοητεία του μαύρου και του λευκού, oversized έπιπλα, η επιστροφή του μπρούτζου και ο τοίχος που διακοσμείται με artistic κάδρα έρχονται δυναμικά να ντύσουν το σπίτι μας το 2018. 

1) Ο μπρούτζος επανέρχεται

Χαλκός και κασσίτερος συναντιούνται στο σπίτι μας τη νέα χρονιά. Με άλλα λόγια, μιλάμε για την επιστροφή του μπρούτζου. Αυτό το μέταλλο θα ζεστάνει το χώρο μας και μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε γωνιά του σπιτιού, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

 

 

 

 

 

2) O συνδυασμός πράσινου και χρυσού 

Σκούρο πράσινο και χρυσό. Ενας συνδυασμός που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα 70s κάνει comeback με νοσταλγική διάθεση. 

 

 

 

3) Black n' white: 

Ο πιο διαχρονικός χρωματικός συνδυασμός είναι αυτός. Το μαύρο και το λευκό ενώνονται αρμονικά και δίνουν σοφιστικέ χαρακτήρα στο χώρο μας.

 

 

 

 

 

4) Oversized έπιπλα: Η μινιμαλιστική τάση που κυριαρχούσε στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι το 2018 δίνει σε ένα βαθμό τη θέση της στον μαξιμαλισμό. Oversized έπιπλα και έντονα color combos αλλάζουν το τοπίο της διακόσμησης τη νέα σεζόν.

 

 

 

5) Art gallery walls: Oι τοίχοι του σπιτιού έχουν ένα artistic άγγιγμα και μεταμορφώνονται με κάδρα.