Pexels
Pexels
ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

5 DIY συνταγές για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα


Είναι γνωστό πως το ψήσιμο και κυρίως η ζαχαροπλαστική στο σπίτι σκορπίζουν στο σπίτι υπέροχες και λαχταριστές μυρωδιές που στο μυαλό μας είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

Και τι πιο ωραίο -εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού μας, αλλά και το καράβι, όλα τα πολύχρωμα φωτάκια και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες- την ζεστή αυτή ατμόσφαιρα να συνοδεύουν και οι πιο γλυκές ευωδιές. Όμως τι γίνεται αν είσαι άσχετη από κουζίνα και η μαμά σου μένει πια μακριά και δεν μπορεί να σου φτιάξει όλες εκείνες τις πεντανόστιμες λιχουδιές που σου έφτιαχνε σαν παιδί, ή αν απλά είσαι σε δίαιτα αυτές τις γιορτές αλλά θες το σπίτι να μυρίζει όχι απλά όμορφα, αλλά να μυρίζει Χριστούγεννα;

Και επειδή όλοι ξέρουμε πως ναι, τα Χριστούγεννα έχουν στ’αλήθεια την δική τους μυρωδιά, βρήκαμε για σένα τους πιο εύκολους και έξυπνους DIY τρόπους να το πετύχεις και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερα έξοδα, αλλά με υλικά που το πιθανότερο είναι πως ήδη υπάρχουν στα ντουλάπια σας.

 

1. Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει μερικές φλούδες πορτοκαλιού, μια κούπα κράνμπερι, και 2-3 στικ κανέλας και προαιρετικά ένα κλαράκι έλατου. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 4-6 ώρες.

2. Το δεύτερο potpourri θυμίζει αρκετά το πρώτο όμως περιέχει ορισμένα επιπλέον συστατικά που δίνουν έξτρα ένταση και πιο δυνατό άρωμα, που θα πλημμυρίσει όλους τους χώρους σας. Εκτός από τα πρώτα υλικά προσθέστε αν έχετε 1/4 γκρέιπφρουτ, μισό λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ginger. Θα αρωματίσουν με μια ντελικάτη και εξωτική ευωδιά.

3 . Ξεχάστε τα αποσμητικά χώρου όπως τα ξέρατε και φτιάξτε τα δικά σας.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μπουκαλάκι σπρέι, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο, 60 πορτοκάλι και 10 κανέλας, 30ml βότκα και νερό. Αναμίξτε την βότκα και τα αιθέρια έλαια στο μπουκαλάκι, ανακινήστε καλά και αφήστε για 1-2 ώρες. Στην συνέχεια συμπληρώστε το νερό. Ψεκάστε στον αέρα αλλά και τα υφάσματα του σπιτιού, όπως κουρτίνες και μαξιλαράκια και η αύρα του σπιτιού θα ανανεωθεί.

4. Τα φυσικά στολίδια στο δέντρο μας αρέσουν πολύ πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κομμάτια από ξύλο και κουκουνάρια. Χαρίζουν ρουστίκ στυλ στην γιορτινή διακόσμηση και μας φέρνουν πιο κοντά στην φύση. Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων στα στολίδια, που θα εμποτιστούν και θα διαχέουν το άρωμα παντού στο χώρο. Ιδανικός συνδυασμός αρωμάτων: Mέντα και κανέλα!

5. Φτιάξτε τα δικά σας αρωματικά κεριά.

Στο εμπόριο θα βρείτε κερί σόγιας σε νιφάδες, ενώ θα χρειαστείτε φιτίλι ή σπάγκο από βαμβάκι, χαρτάκια ψησίματος muffin, φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο, κομμάτια από ξύλο κανέλας., Τοποθετήστε τα χαρτάκια σε φόρμες και γεμίστε τα με τα φυσικά υλικά και μπαχαρικά καθώς και το φιτίλι, που πρέπει να εξέχει. . Λιώστε το κερί και ρίξτε το μέσα στα χαρτάκια όπως θα κάνατε αν φτιάχνατε μάφιν. Αφήστε να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

 

Shutterstock
Shutterstock