Όσο πιο ατημέλητο το χτένισμα, τόσο πιο sexy το αποτέλεσμα/Shutterstock
Όσο πιο ατημέλητο το χτένισμα, τόσο πιο sexy το αποτέλεσμα/Shutterstock
XMAS HAIRSTYLE

Πώς θα δημιουργήσουμε μόνες μας το πιo sexy updo για την αποψινή βραδιά


Αν υπάρχει ένα χτένισμα που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, τότε αναμφισβήτητα αυτός είναι ο κότσος.

Ένα hairstyle ιδανικό για επίσημες εμφανίσεις, όπως είναι και η σημερινή.

Μάλιστα όταν συνδυάζεται με έντονο makeup look, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Και για σήμερα θέλουμε να πετύχουμε ένα sexy, σε ατημέλητο στιλ κότσο. Ένα χτένισμα με αναφορές από τη δεκαετία του '70, που θα αναδείξει τη femme fatale πλευρά μας και που θα μοιάζει σα να μας το δημιούργησε ένας ταλαντούχος hairstylist.

Γιατί κακά τα ψέματα... τα πιο περίτεχνα πιασίματα απαιτούν τα μαγικά χέρια του κομμωτή μας, ωστόσο μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνες μας.

Πώς; Ακολουθήστε τα βήματα που ακολουθούν και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Μετά το μπάνιο, στεγνώνουμε καλά τα μαλλιά μας, ενώ παράλληλα τα χτενίζουμε για να μη φριζάρουν. Χρησιμοποιούμε ελάχιστο αφρό κυρίως στις άκρες, για να έχουν πιο άγρια υφή.

Με ένα ψαλίδι ή μία πρέσα μαλλιών, δουλεύουμε ορισμένες τούφες-κυρίως τις μπροστινές-και τους δίνουμε κίνηση προς τα έξω. Ολοκληρώνουμε το look με hairspray που απλά κρατάει το χτένισμα.

Δουλέψτε με πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών κυρίως τις μπροστινές σας τούφες/ Shutterstock
Δουλέψτε με πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών κυρίως τις μπροστινές σας τούφες/ Shutterstock

Με τα δάχτυλά μας πιάνουμε όσο πιο ατημέλητα μπορούμε τα μαλλιά μας προς τα πίσω, χαμηλό σινιόν και τα στερεώνουμε με λαστιχάκι και αν χρειαστεί μερικά τσιμπιδάκια. Αφήνουμε τούφες να πλαισιώσουν το πρόσωπό μας και μάλιστα τους δίνουμε extra κίνηση με πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών.

Με τα δάχτυλά μας ή με μία λεπτή χτένα ισιώνουμε όπου χρειάζεται ή προσθέτουμε ελάχιστο όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Σταθεροποιούμε το look με hairspray, το οποίο πάντα ψεκάζουμε από μία Α απόσταση και όχι από πολύ κοντά.

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε χωρίστρα στη μέση, στο πλάι ή και καθόλου. Αν ρωτάτε τη γνώμη μας, σας προτείνουμε να είναι στο πλάι και να πέφτουν τα τουφάκια κυρίως από τη μία πλευρά. Ωστόσο μπορείτε να πειραματιστείτε και να στερεώνετε τις τούφες που πρέπει με τσιμπιδάκια.

Ακολουθήστε τα βήματα που σας περιγράφουμε και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!

Η φράντζα στο πλάι κολακεύει πάντα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας/ Shutterstock
Η φράντζα στο πλάι κολακεύει πάντα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας/ Shutterstock