@matieresfecales
@matieresfecales
FECAL MATTER

Fecal Matter -Το ινσταγκραμικό δίδυμο με την απόκοσμη εμφάνιση που προκαλεί δέος


Στον φανταστικό Instagram κόσμο μπορεί κανείς να δει ότι βάλει ο νους του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από εκεί προκύπτουν πλέον οι μεγαλύτερες τάσεις της μόδας, της ομορφιάς του design και φυσικά της φωτογραφίας.

Εκεί λοιπόν ανακαλύπτουμε τους πιο περίεργους λογαριασμούς με τις πιο πρωτότυπες ιδέες, προσωπικότητες και συχνά μορφές και το λέω αυτό γιατί η τελευταία μας ανακάλυψη στο κοινωνικό δίκτυο είναι ένα ένας λογαριασμός που όμοιος του δεν υπάρχει.

Με πολλή και άγρια φαντασία και εικόνες που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν γίνεται παρά να ξεχωρίσει.

Η ιδέα ανήκει στο ζευγάρι Hannah Rose Dalton 22 ετών και τον Steven Raj Bhaskaran 24 από το Μόντρεαλ που κάθε άλλο παρά συνηθισμένους τους λες.

Το προφίλ ονομάζεται @matieresfecales. Σας ακούγεται αρκετά κομψό; Λοιπόν μάθετε ότι το όνομα τους σημαίνει κόπρανα και έχουν σχεδόν 100.000 ακόλουθους.

 

@matieresfecales
@matieresfecales

Το δίδυμο με την εμφάνιση που θυμίζει μυθικά πλάσματα πολλούς τους τρομάζει. Με την βοήθεια του make up και των πιο ιδιαίτερων designer κομματιών, των παπουτσιών με την πανύψηλη πλατφόρμα έχουν δημιουργήσει δύο νέους χαρακτήρες που προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα.

Θαυμασμό, φρίκη, δέος. Η εικόνα τους χρειάζεται σίγουρα πολύ χρόνο και κόπο για να κατασκευαστεί το σίγουρο όμως είναι που εντυπωσιάζει.

Αλυσίδες, αναπνευστικοί σωλήνες και καρφιά αλλά και πολύχρωμες πεταλούδες και μαλλιά σε παστέλ αποχρώσεις είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείς να δεις επάνω τους.

Τα πόδια τους στέκονται πάνω σε πρόσθετα τακούνια καλυμμένα με δέρμα. Η λεζάντα μιας από τις φωτογραφίες γράφει:«Αυτό δεν είναι κοστούμι, αυτό είμαι εγώ.» Οι δύο ινσταγκραμικές περσόνες ζουν έτσι την κάθε μέρα τους.

Η ιδέα του Fecal Matter, που λειτουργεί ως πλατφόρμα για την προσιτή συλλογή ρούχων της Dalton και του Bhaskaran που διαθέτουν στο DePop, η μουσική τους που ακολουθεί το ρυθμό της κοπής των μαχαιριών και το σύνολο της εικόνας τους, ένας συνδυασμός που σκοπό έχει όπως λένε να προκαλέσει ενθουσιασμό και ταυτόχρονα αναγούλα.

 

 

@matieresfecales
@matieresfecales

"Η σχολή μόδας ήταν πολύ τεχνική, έτσι δεν υπήρχε χώρος για δημιουργικότητα", λέει ο Bhaskaran. Η Dalton λέει χαρακτηριστικά πως πριν γνωριστούν οι δυο τους, στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσε, συνήθιζε όπως όλοι να φορά στολή. «Όταν πια δεν χρειαζόταν να την φοράω δεν ήξερα ποια ήταν η αληθινή μου ταυτότητα».

Πολλά ήταν εκείνα τα οποία δεν τους άρεσαν στην βιομηχανία της μόδας και μέσα από το «Fecal Matter» αποφάσισαν να τα αλλάξουν.

Οι αναρτήσεις στον λογαριασμό τους συγκεντρώνουν ποικίλες αντιδράσεις άλλοτε θετικές, άλλοτε αρνητικές. «Το φύλο του καθενός μας αλλά και η σχέση μας καθορίζονται από τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε.

Με τον δικό τους εντελώς πρωτότυπο τρόπο περνούν ένα μήνυμα που ίσως αξίζει να σκεφτούμε. «Θα έπρεπε όλοι να εμπνευστούν για να ξαναδημιουργήσουν την εμφάνισή τους».

Το μήνυμα της επιλογής της διαφορετικότητας που δεν έχει φύλο, χρώμα ή θρησκεία, δεν καθορίζεται από τα ρούχα και πως τελικά την αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

 

 

@matieresfecales
@matieresfecales