Ο καινοτόμος διαγωνισμός Young Business Talents 2017-2018 σε διοργάνωση της NIVEA ολοκληρώθηκε με επιτυχία | 0 bovary.gr
Ο καινοτόμος διαγωνισμός Young Business Talents 2017-2018 σε διοργάνωση της NIVEA ολοκληρώθηκε με επιτυχία | 0 bovary.gr
18|04|2018 11:05
SHARE
NIVEA

Ο καινοτόμος διαγωνισμός Young Business Talents 2017-2018 σε διοργάνωση της NIVEA ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Την Παρασκευή 13 Απριλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο μαθητικός διαγωνισμός Young Business Talents 2017-2018, σε διοργάνωση της NIVEA.

Για ακόμα μια χρονιά, το κλειστό γυμναστήριο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος Pierce College, «γέμισε» με ενθουσιασμένους μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι τίμησαν με την συμμετοχή τους τον καινοτόμο διαγωνισμό Διοίκησης κι Επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει να προσφέρει σε μαθητές Λυκείων την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρία.

Η ομάδα «BELLATRIX» από το Pierce Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος στέφθηκε νικήτρια ξεχωρίζοντας από 75 «ομάδες – εταιρίες», διεκδικώντας έτσι μια θέση στον επικείμενο Ευρωπαϊκό τελικό.

Η NIVEA, διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία τον διαγωνισμό Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, στον οποίο μαθητές από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις σε βασικούς τομείς διοίκησης μιας εταιρίας, όπως η Παραγωγή, το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Διανομή.

 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί εύρυθμα μια επιχείρηση, μέσω της σωστής διαχείρισης της δικής τους εικονικής εταιρίας. Μέσω του βιωματικού αυτού διαγωνισμού οι συμμετέχοντες κατάφεραν να «ενώσουν» την θεωρία με την πράξη μέσω μιας απόλυτα διασκεδαστικής και ταυτόχρονα εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Ο φετινός διαγωνισμός κατάφερε να σπάσει το περσινό ρεκόρ συμμετοχών αγγίζοντας τους 2.144 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χωρισμένοι σε 660 ομάδες είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εικονική εταιρία, μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης Γενιάς, που έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT και φυσικά με την πολύτιμη καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Κατά τη διάρκεια του τελικού, οι μαθητές κλήθηκαν να καταστρώσουν τρία Επιχειρηματικά Σχέδια, και κρίθηκαν για την αποτελεσματικότητά τους με βάση την κερδοφορία της επιχείρησής τους. Οι κορυφαίες εικονικές επιχειρήσεις μαθητών, κέρδισαν ως έπαθλο συμβολικά χρηματικά βραβεία, ενώ η νικήτρια ομάδα κέρδισε επάξια την θέση της στον διεθνή διαγωνισμό για να αναμετρηθεί με μαθητές από άλλες 3 χώρες της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία αλλά και το Μεξικό.

Ο κος Θεόδωρος Πουλόπουλος, Country Manager της Beiersdorf Hellas χαιρέτησε τους μαθητές κι εξήρε την προσπάθειά τους δηλώνοντας: «Για 5η συνεχή χρονιά η NIVEA γίνεται «κομμάτι» του καινοτόμου διαγωνισμού Young Business Talents, ενός διαγωνισμού που προωθεί την καινοτομία, την δημιουργικότητα και τις ιδέες των νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας κάθε χρόνο δίνουν δυναμικό παρόν στην ενέργεια αυτή αγκαλιάζοντάς τον θεσμό με ενθουσιασμό κάτι που μας κάνει όλους εμάς στη NIVEA να είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι της δράσης αυτής και αποτελεί για εμάς την πιο τρανή απόδειξη ότι οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε και να προωθούμε ενέργειες που στόχο έχουν την επιμόρφωση και συνεχή εκπαίδευση των νέων. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό και θερμά συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα και καλή τους επιτυχία στην διεθνή διοργάνωση».