Τρεις κορυφαίοι σεφ δημιουργούν το μενού της ΑΕGEAN και ταξιδεύουν την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο | 0 bovary.gr
Τρεις κορυφαίοι σεφ δημιουργούν το μενού της ΑΕGEAN και ταξιδεύουν την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο | 0 bovary.gr
07|05|2018 15:46
SHARE
AEGEAN

Τρεις κορυφαίοι σεφ δημιουργούν το μενού της ΑΕGEAN και ταξιδεύουν την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο


Όταν η AEGEAN αποφασίζει να συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι το απόλυτο μενού. 

Είναι κοινό μυστικό ότι από την αρχή της ίδρυσής της η ΑEGEAN έβρισκε συνεχώς τρόπους να προβάλλει την παράδοση, τον πολιτισμό, τις ομορφιές αλλά και την κουλτούρα μας σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο και συνεπής στη δέσμευσή της να βελτιώνει διαρκώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τρεις διακεκριμένους Έλληνες σεφ και μαζί ταξιδεύουν ιστορίες ελληνικής γαστρονομίας μέσω της νέας πρωτοβουλίας «Gastronomics». 

Για πρώτη φορά, η AEGEAN φέρνει κοντά τους τρεις εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας: Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο για να δημιουργήσουν το νέο μενού της Business Class και να δώσουν στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας.

Σε αυτό το γευστικό ταξίδι που ξεκινά, συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης για να αναδείξουν, όλοι μαζί, τη μοναδική ελληνική γαστρονομική ταυτότητα.

Panoulis Photography
Panoulis Photography

Η νέα φιλοσοφία των «Gastronomics» εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τα αρώματα, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Γεύσεις από Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε κάθε προορισμό εξωτερικού που ταξιδεύει η AEGEAN, για να αποκαλύψουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας μας.

 

 

Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, συστατικά από όλη την Ελλάδα, συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών κορυφαίων σεφ δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας, παρουσιάζοντας το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ελλάδας.

Παράλληλα με την ενέργεια αυτή η AEGEAN θέλει εκτός από το πρώτο χαμόγελο να προσφέρει μέσω του γεύματος και το πρώτο γευστικό καλωσόρισμα της χώρας μας, αλλά και το γαστρονομικό αντίο που θα πάρει μαζί του ο επισκέπτης πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η συνεργασία της AEGEAN με τους τρεις σεφ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Σκοπός είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος με στόχο να δημιουργηθεί ένα κίνημα ελληνικότητας που θα κάνει γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο με τη συνεισφορά γνωστών Ελλήνων σεφ. Παράλληλα, επενδύοντας ουσιαστικά σε ένα μενού υψηλού επιπέδου, η AEGEAN ενισχύει και προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στον επιβάτη.

Σταυρούλα Σαλούτση Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου AEGEAN,  Λευτέρης Λαζάρου Executive Chef Varoulko Seaside,  Χριστόφορος Πέσκιας Executive Chef Balthazar, Different & Different, JackieO’,  Στέλιος Παρλιάρος Chef Pâtissier,  Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine,  Χαρά Νταλέκου Διευθύντρια Marketing AEGEAN
Σταυρούλα Σαλούτση Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου AEGEAN, Λευτέρης Λαζάρου Executive Chef Varoulko Seaside, Χριστόφορος Πέσκιας Executive Chef Balthazar, Different & Different, JackieO’, Στέλιος Παρλιάρος Chef Pâtissier, Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine, Χαρά Νταλέκου Διευθύντρια Marketing AEGEAN

Η φιλοσοφία των «Gastronomics» εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών στις πτήσεις της AEGEAN και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της να προβάλει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς μέσα από το δίκτυό της όσο και μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες που υλοποιεί.

H διαδρομή της AEGEAN στην ελληνική γαστρονομία, ξεκίνησε το 2010 μέσα από το πρόγραμμα «Ανακαλύψτε την Ελληνική Κουζίνα». Εδώ και 8 χρόνια προωθεί και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για επιλεγμένα ελληνικά κρασιά σε συνεργασία με τον οινικό σύμβουλό της, Κωνσταντίνο Λαζαράκη (Master of Wine). Από τις αρχές του 2010 έως σήμερα έχουν προσφερθεί, στους επιβάτες των πτήσεων της AEGEAN, περισσότερες από 450.000 φιάλες ποιοτικού οίνου από 85 ελληνικά οινοποιεία, τα οποία έχουν παρουσιασθεί και μέσα από τις σελίδες του περιοδικού BLUE, παρουσιάζοντας ανάγλυφα όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας και αναδεικνύοντας τη σπουδαία δουλειά των Ελλήνων οινοποιών.

Με την τελευταία της πρωτοβουλία «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΝΤΑ», για ένα ολόκληρο έτος προσέφερε πάνω από 60 ελληνικά τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με 50 Έλληνες παραγωγούς τόσο στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού καθώς και στα Business Lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα καθώς  προϊόντα Ελλήνων παραγώγων από διάφορα σημεία της χώρας προσφέρονται τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και στις πτήσεις εξωτερικού.

Μέσα από τις έως τώρα ενέργειες και αυτές που θα επακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, βασικός στόχος της AEGEAN παραμένει η προαγωγή της ελληνικότητας και η προβολή σε όλο τον κόσμο των λόγων που κάνουν κάθε τόπο της χώρας μας μοναδικό.