hotelvetements.com
hotelvetements.com
06|10|2017 17:21
SHARE
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σχεδιάστρια μεταμορφώνει παλιές κουρτίνες ξενοδοχείων σε stylish jackets


Λένε πως το σκουπίδι του ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου. Και μια σχεδιάστρια το αποδεικνύει περίτρανα με τα υφάσματα που χρησιμοποιεί για τα σχέδια της. 

Κρεμαστοί πολυέλαιοι με κρύσταλλα, χρυσοποίκιλτες ταπετσαρίες, στριφογυριστές σκάλες, αλλά και κουρτίνες από βαριά, χοντρά υφάσσματα σε σκούρες αποχρώσεις. Να μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε αρχοντικά, πολυτελή ξενοδοχεία, από αυτά που μετρούν δεκαετίες ζωής και στους διαδρόμους, τα σαλόνια και τα δωμάτια τους έχουν διαδραματιστεί οι απίθανες ιστορίες. 

Κάπως έτσι είναι και τα παλιά ιστορικά ξενοδοχεία του Παρισιού και μια σχεδιάστρια αποφάσισε να ξαναδώσει ζωή σε ένα κομμάτι τους. 

Η Alexandra Hartmann, καθώς ένα βράδυ έκανε τη βόλτα της στην αγαπημένη της πόλη, έπεσε πάνω σε ένα σωρό από πολυτελείς κουρτίνες που τις είχε αφήσει εκεί ένα κοντινό ξενοδοχείο. Εκεί που όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να έβλεπαν έναν υφασμάτινο σωρό από σκουπίδια, η σχεδιάστρια με το δημιουργικό μυαλό, είδε ένα πολύτιμο κομμάτι του Παρισιού που κουβαλούσε χρόνια ιστορίας πάνω του.

Έτσι, όχι μόνο τις πήρε, αλλά κάλεσε κάθε ξενοδοχείο, μοτέλ και ξενώνα της πόλης για να ζητήσει κουρτίνες που εκεινοι δεν χρειάζονταν πια. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η Hartmann έχει δημιουργήσει τα «Hôtel».

 

 

Μια σειρά από τζάκετ, σακάκια, αλλά και μπλούζες φτιαγμένα από παλιές κουρτίνες των ξενοδοχείων. 

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και θεωρείται vintage και έχει ραφτεί για να ταιριάζει στο στιλ των γαλλίδων. Στη συλλογή της μπορεί να βρει κανείς παλτό από μετάξι, ζακάρ, βελούδο ή το ύφασμα που έχουν οι κουρτίνες του επόμενου ξενοδοχείου που θα θελήσει να τις ξεφορτωθεί. 

Εύλογα θα έχετε αναρωτηθεί τι γίνεται με την ποιότητα αυτών των υφασμάτων τα οποία μπορεί να κρέμονταν επί χρόνια σε ένα δωμάτιο. Ναι, πολύ συχνά έχουν λεκέδες, καψίματα και τρύπες από τσιγάρα, αλλά η Hartmann σε αυτά βρίσκει την πρόκληση. 

 

 

«Τα κομμάτια που δημιουργώ δε θα δείχνουν ακριβώς το ίδιο. Και αυτό είναι που τα κάνει ξεχωριστά», αναφέρει.

Η συλλογή της είναι διαθέσιμη στο hotelvetements.com ενώ στη λεζάντα κάθε ρούχου αναφέρει στοιχεία της ιστορίας του υφάσματος από το οποίο φτιάχτηκε, όπως τη χρονολογία και το ξενοδοχείο από το οποίο προέρχεται.