H λιχουδιά του Βασιλιά: Η αγαπημένη συνταγή του Λεοπόλδου με υλικά που έχεις στο ψυγείο | 0 bovary.gr
H λιχουδιά του Βασιλιά: Η αγαπημένη συνταγή του Λεοπόλδου με υλικά που έχεις στο ψυγείο | 0 bovary.gr
03|01|2018 13:36
SHARE
ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

H λιχουδιά του Βασιλιά: Η αγαπημένη συνταγή του Λεοπόλδου με υλικά που έχεις στο ψυγείο


Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος.

Ναι, κάπου το έχετε ακούσει κι εσείς αυτό το σοφό απόφθεγμα που, όπως έχουν αποδείξει τόσα χρόνια έρευνας, έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τα φέρουμε βόλτα μέσα στην ημέρα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι διατροφολόγοι, είναι ελαστικοί σχετικά με την ποσότητα αλλά και το είδος του πρωινού που μπορούμε να φάμε. 

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα έχετε δοκιμάσει πολλά πρωινά. Είτε στο σπίτι, είτε σε κάποιο ξενοδοχείο, κάποια στιγμή και το γερμανικό πρωινό το φάγατε και το αμερικάνικο και το βρετανικό. Αυτό που σίγουρα δεν έτυχε να δοκιμάσετε είναι η «λιχουδιά του Βασιλιά». Ένα εκπληκτικό πιάτο όνομα και πράγμα. Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή με βασιλική καταγωγή από την Αυστρία. Το πιάτο, ήταν το αγαπημένο του Βασιλιά Λεοπόλδου II, ενός ιδιαίτερα σκληρού και αμφιλεγόμενου Βασιλιά. Η συνταγή, την οποία μας έφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης από το οδοιπορικό του στην Αυστρία, έχει υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο, γι αυτό μπορείτε να την κάνετε τώρα που μιλάμε. 

Υλικά
6 Αυγά
60 γρ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
λίγο αλάτι
γάλα όσο τραβήξει περίπου μισό λίτρο
προαιρετικά σταφίδες


Εκτέλεση 
Χωρίζουμε τα αυγά ασπράδια και κρόκους, στους κρόκους βάζουμε  τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, και λίγο αλάτι ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μίγμα. Χτυπάμε και τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη ενώνουμε τα υλικά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι, να ζεσταθεί καλά, και ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα, να γίνει μια πίτα, αναποδογυρίζουμε και τη σπάμε να ψηθεί καλά. Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια μαρμελάδα.