Προσέχεις τη διατροφή σου; Το Wonderfood είναι η απίθανη υπηρεσία της Αθήνας για ισορροπημένα γεύματα | 0 bovary.gr
Προσέχεις τη διατροφή σου; Το Wonderfood είναι η απίθανη υπηρεσία της Αθήνας για ισορροπημένα γεύματα | 0 bovary.gr
04|01|2018 12:30
SHARE
WONDERFOOD

Προσέχεις τη διατροφή σου; Το Wonderfood είναι η απίθανη υπηρεσία της Αθήνας για ισορροπημένα γεύματα


Ο Παναγιώτης Κάντας, που έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και την υγεία του σώματος από μικρός και ο Πάνος Χαλόφτης, λάτρης της υγιεινής διατροφής και του καλού τρόπου ζωής, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη υπηρεσία, το Wonderfood, που αναλαμβάνει καθημερινά να σας φέρει στο χώρο σας ένα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά γεύμα, μαγειρεμένο πάντα την ίδια μέρα.

 «Η προετοιμασία γίνεται από ανθρώπους με μεράκι στην κουζίνα, με τις καλύτερες ποιοτικά πρώτες ύλες και το φαγητό μαγειρεύεται υπό συνθήκες αγάπης», όπως μου εξηγεί ο Παναγιώτης. «Ουσιαστικά επειδή είμαστε απαιτητικοί με το φαγητό μας, προσπαθούμε να τρώμε ποιοτικά και γεύματα με μεγάλη ποικιλία. Αυτό, όμως, σήμαινε ότι έπρεπε να μαγειρεύουμε μόνοι μας, πράγμα που δεν ήταν πάντα εφικτό λόγω υποχρεώσεων.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πως πολλοί σαν κι εμάς θα είχαν την ανάγκη να αναλάβει κάποιος το καθημερινό τους γεύμα. Έτσι αποφασίσαμε να βρούμε έναν μάγειρα και να τον εκπαιδεύσουμε για εμάς. Είμαστε μια παρέα δέκα ατόμων και βάλαμε όλοι χρήματα για υλικά και για τον μάγειρα. Επειδή, όμως, όλο αυτό τελικά μας έβγαινε αρκετά ακριβά, έπρεπε να βρούμε κι άλλους ανθρώπους. Έτσι σταδιακά δημιουργήθηκε ένας κύκλος ανθρώπων που τους ενδιέφερε αυτή η ιδέα και κάπως έτσι ξεκίνησε το Wonderfood».

Το μενού ανανεώνεται καθημερινά, αν και υπάρχουν μερικές σταθερές συνταγές, αλλά πάντα ακολουθεί την εποχική ποικιλία: το καλοκαίρι, για παράδειγμα, δεν θα βρείτε μπρόκολο, ούτε το χειμώνα ντομάτα.

Επίσης, τα πιάτα δεν περιέχουν πρόσθετα γεύσης ή χρώματος, τυποποιημένα ή κονσερβοποιημένα προϊόντα, παρά μόνο παραδοσιακά προϊόντα μεταποίησης, καθόλου ζωικές τροφές ή ζωικά παράγωγα, σχεδόν καθόλου λευκό αλεύρι, καθόλου μαγιά, δεν τηγανίζονται και δεν περιέχουν παρά ελάχιστο αλάτι.

Από την άλλη, είναι πλούσια σε ακόρεστα λίπη, ποικιλία τροφών και υπερτροφών αρίστης ποιότητας, βότανα, μπαχαρικά, λαχανικά συνειδητοποιημένης και φυσικής καλλιέργειας, σπόρους και όσπρια αρίστης ποιότητας, φρέσκα φύτρα και φρέσκα μανιτάρια.

Η κουζίνα του Wonderfood είναι ελαφριά και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους θέλουν μια ισορροπημένη διατροφή, κάνουν δίαιτα, ελέγχουν τον μεταβολισμό τους,ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, ακολουθούν ειδική διατροφή λόγω θεμάτων υγείας όπως αλλεργίες, ή δυσανεξίες, ή απλώς θέλουν ένα  φαγητό που χορταίνει και γεμίζει ενέργεια, χωρίς να φουσκώνει.

Όμως είναι ιδιαιτέρως χορταστική, όποτε αν φάτε ένα κυρίως γεύμα και μια σαλάτα δεν πρόκειται να πεινάσετε για 24 ώρες! 

Το μενού ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, για γυναίκες και για άνδρες, ακόμα και για παιδία, και κάνει για vegetarians και vegans, μιας και δεν περιέχει κανένα απολύτως ζωικό παράγωγο. Ο Παναγιώτης, όμως, μας υπενθυμίζει ότι σε καμία περίπτωση το φαγητό μας δεν αποτελεί κλινική διατροφή και δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική γνωμάτευση, φαρμακευτική αγωγή ή συμβουλή.

Αν θέλετε να φτιάξετε το πρόγραμμα διατροφής σας ή και να ισορροπήσετε την υγεία σας μέσα από τη διατροφή, ευχαρίστως να απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη και καταρτισμένη διατροφολόγο μας. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να  απευθυνθείτε σε κάποιον ιατρό».

Τα ισορροπημένα γεύματα του Wonderfood, που ετοιμάζει με μεράκι ο chef Εμμανουήλ Πιπίνης, παραδίδονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 12.30 και 15.00 στην πόρτα σας (σπίτι ή εργασία). 

Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι να μπείτε στη ιστοσελίδα του Wonderfood, 48 ώρες πριν και να επιλέξετε το γεύμα σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα προγραμματισμού, μαζί με μία σαλάτα με ποικιλία λαχανικών, μία σάλτσα για συνοδευτικό της σαλάτας και κάποιες φορές ένα έξτρα συνοδευτικό για το φαγητό, αν θέλετε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να βρείτε για να πάρετε μια γεύση, όμως για το μενού της ημέρας πρέπει να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Wonderfood ή τη σελίδα στο facebook.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: φριτάτα (ομελέτα χωρίς αυγά) με ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές, γούλα και κουνουπίδι, σαλάτα βραστή με παντζάρια στον ατμό, πουρέ γλυκοκολοκύθας, φακές, μαϊντανό, μαύρο σουσάμι και σπασμένο καρύδι, συνοδεία γλυκόξινης σως με μπαλσάμικο και πετιμέζι, μανιτάρια φρικασέ με σέλινο, μαρούλι και άνηθο και ρύζι μπασμάτι, μπιφτέκι φακής πάνω σε προζυμένιο ψωμί, φρέσκια ντομάτα, ρόκα, μπρόκολο στον ατμό και σως μαγιονέζα – μουστάρδα, ή νούγιες ρυζιού με κεφτεδάκια από φασόλια και μανιτάρια, που συνοδεύονται  από φρέσκα μυρωδικά, δαμάσκηνα, φιστίκι αράπικο, σουσάμι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές.

Τώρα αν δεν έχετε προγραμματίσει τη μερίδα σας εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε τα παιδιά με SMS, WhatsApp, Viber στο 6953093474 ή e-mail στο orders info@wonderfood.gr, γιατί πάντα μαγειρεύουν μερικές μερίδες παραπάνω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν τελικά να σας εξυπηρετήσουν, γιατί την ίδια πείνα μπορεί να είχαν και άλλοι, λίγο πριν από εσάς!

Ο Παναγιώτης επιμένει ότι πρέπει πάντα να καταναλώνουμε φρέσκα γεύματα, γιατί η  όποια επεξεργασία καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να μας δημιουργεί ένα συνεχές αίσθημα πείνας παρόλο που έχουμε φάει.

Φυσικά το γεύμα σας μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερο, αλλά να ξέρετε το ψύχος, ενώ επιβραδύνει την αλλοίωση, καταστρέφει γρηγορότερα τα θρεπτικά συστατικά.

Επίσης πλέον των 36 ωρών από την προετοιμασία του δε θα έχει κάποια θρεπτική αξία πια.

Η διατροφολόγος του Wonderfood, Σοφία Κανέλλου έχει  φροντίσει τα γεύματα να είναι πλήρη (σε υδατάνθρακες, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες, κτλ), ελαφριά και να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες του σώματος.

Αν, όμως, κάποιος θέλει εξειδικευμένες συμβουλές ή πρόγραμμα διατροφής, θα πρέπει να τον εξετάσει η ίδια, να πάρει μετρήσεις (λιπικής μάζας, βάρους, ύψους κτλ), ώστε να γίνει σωστή και επαγγελματική δουλειά. Πάντως μην ζητήσετε από τα παιδιά να σας καταγράψουν τις θερμίδες του κάθε γεύματος,  αυτή η μέθοδος, όπως υποστηρίζει ο Παναγιώτης, δεν προάγει την ισορροπημένη υγεία .

 Αν θέλετε να γνωρίσετε την κουζίνα του Wonderfood, μπορείτε με 39,50€ να παραγγείλετε τα πακέτα γνωριμίας  με 5 πλήρη γεύματα, που απευθύνονται  αποκλειστικά σε νέους πελάτες. 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε: ένα γεύμα κυρίως και μια σαλάτα κοστίζουν €12, το πακέτο 5 γευμάτων θα το βρείτε στα € 55,00, τα είκοσι γεύματα κοστολογούνται στα € 190,00 ενώ  οι μπάρες ενέργειας (σε τέσσερις γεύσεις: σοκολάτα & αμύγδαλο, μήλο & ξηροί καρποί , καρύδα & σοκολάτα, ή Caramel φιστίκι ) με τις οποίες μπορείτε να συμπληρώσετε  το καθημερινό σας πρόγραμμα κοστίζουν €1,50 η καθεμία. 

Ζηνοδότου 9, Ζωγράφου, 695 309 3474

wonderfood.gr