Σε αυτό το μικρό κρεοπωλείο στην Κυψέλη οι Αθηναίοι κάνουν κάθε μέρα ουρές | 0 bovary.gr
Σε αυτό το μικρό κρεοπωλείο στην Κυψέλη οι Αθηναίοι κάνουν κάθε μέρα ουρές | 0 bovary.gr
30|01|2018 10:00
SHARE
TO ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΝ

Σε αυτό το μικρό κρεοπωλείο στην Κυψέλη οι Αθηναίοι κάνουν κάθε μέρα ουρές


Σίγουρα θα έχετε ένα πολύ καλό κρεοπωλείο που εμπιστεύεστε τυφλά, όμως αν δεν έχετε επισκεφτεί «Το Κρεοπωλείον» του Γιώργου Μανταλάρα στην Κυψέλη, τότε, σίγουρα εσείς χάνετε, γιατί εδώ δεν μιλάμε απλώς για κατάστημα που εμπορεύεται κρέας, αλλά για έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών, με εξαιρετικά προϊόντα και μοναδικές υπηρεσίες.

Ο κύριος Μανταλάρας ήταν γυμναστής και Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο, πριν αποφασίσει να ανοίξει το κρεοπωλείο του, που η φήμη του έχει εξαπλωθεί και πέρα από την Κυψέλη. Επειδή, λοιπόν, ο ίδιος ως αθλητής ξέρει τι σημαίνει σωστή διατροφή, μπορεί να σας δώσει εξαιρετικές συμβουλές, ή να σας ετοιμάσει ειδικά γεύματα ανάλογα με τη δίαιτα, ή το πρόγραμμα που πιθανόν ακολουθείτε.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά. Στο «Κρεοπωλείον», θα βρείτε και θα απολαύσετε επιλεγμένα κρέατα από ελληνικές φάρμες σε ειδικές κοπές: μοσχάρι από την Καρδίτσα, χοιρινά του Μπακρατσά που συνεργάζεται με το Κτηνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα κουνέλια του Τρομπέτα από τα Μέγαρα που τα βρίσκεις και σε μπιφτέκι, αλλά και κοτόπουλα από την Άρτα.

Ταυτόχρονα κλασικές, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες με κρέας που ετοιμάζονται σε καθημερινή βάση, πάντα με φρέσκα λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά θα σας βγάλουν από μεγάλους μπελάδες και θα σας απαλλάξουν από το άγχος του τι θα φάτε καθημερινά. 

Έχουμε και λέμε: μπιφτέκια μοσχαρίσια ή γαλοπούλας, μεγάλες μπιφτέκες γεμιστές με την ΠΟΠ φέτα του Κάραλη, πιπεριά και ντομάτα, κεφτεδάκια, κεμπάπ, πήλινο με κοτόπουλο, λαχανικά και τυρί, το πακέτο-λαδόκολλα με χοιρινό, λαχανικά και κύβους τυριού, την πρωτότυπη σφολιάτα που γεμίζει με κοτόπουλο και λαχανικά, σουβλάκια κάθε είδους, χοιρινό με διάφορες μαρινάδες, ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό είναι μερικές από τις επιλογές, ενώ, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τη δική σας παραγγελία και να είστε σίγουροι ότι θα σας εξυπηρετήσουν.

Τις γιορτινές μέρες, μάλιστα, μπορείτε να βρείτε τη σακούλα με κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού, πολύχρωμες πιπεριές, τυρί και μυρωδικά, έτοιμη από το παρασκευαστήριο του «Κρεοπωλείον», που ψήνεται πανεύκολα στο φούρνο (στη σακούλα) και σερβίρεται χωρίς κόπο και ταλαιπωρία.

Στο «Κρεοπωλείον», πάντως, ο πελάτης  μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία παρασκευής της παραγγελίας του από τη τζαμαρία που διαχωρίζει το παρασκευαστήριο από τον υπόλοιπο χώρο και να παραγγείλει το παρασκεύασμα που επιθυμεί σύμφωνα με τις δικές του διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις (π.χ. κοτόπουλο τεμαχισμένο για ψήσιμο στο γκριλ, χωρίς πέτσα ή να ζυμώσει μπιφτέκια, κεφτέδες κ.λπ. με περισσότερο ή λιγότερο αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι). 

Τέλος, υπάρχει κι ένα τμήμα delicatessen με ξεχωριστά προϊόντα που συνοδεύουν πιάτα με κρέας, όπως χειροποίητα ζυμαρικά, ελληνικά όσπρια, πρωτότυπες σάλτσες, μουστάρδες, chutneys, αλλαντικά, μπαχαρικά αλλά και εκλεκτά  κρασιά. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον χαλβά του Παπαγιαννόπουλου, το μοναδικό λουκούμι «του παππού» από τον Βόλο, αλλά και τις ταχινόπιτες και πάστα φλόρα από τη Σάμο.

Να ξέρετε ότι, ακόμα κι δεν είστε κάτοικοι της περιοχής, το κρεοπωλείο πραγματοποιεί delivery κα μάλιστα δωρεάν σε όλη την Αττική.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στο 210-8821616 και η παραγγελία σας θα έρθει όπου εσείς ζητήσετε.  

Κερκύρας & Παξών 24-26, Κυψέλη, τηλ. 210 8821616