Sushi, κινέζικο ή thai έτσι ξαφνικά! Μέσα στο σαλόνι σου | 0 bovary.gr
Sushi, κινέζικο ή thai έτσι ξαφνικά! Μέσα στο σαλόνι σου | 0 bovary.gr
LEARN TO WOK

Sushi, κινέζικο ή thai έτσι ξαφνικά! Μέσα στο σαλόνι σου


Ήταν την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ και μόλις λίγες ώρες πριν το ρολόι σφυρίξει Παρασκευή, εκεί γύρω στις 8 το απόγευμα, βρίσκομαι καθισμένος σε μια ωραία Αθηναϊκή τραπεζαρία, της οποία ο αγοραστής γιορτάζει τα τριακοστά πέμπτα γενέθλιά του και μπροστά μου παρελαύνουν γνωστές και άγνωστες φυλές του βυθού της Ασίας.

Κάπου στο βάθος, μεταξύ σαλονιού και κουζίνας φαίνεται η chef να απλώνει με μια ξύλινη κουτάλα και ήρεμες κινήσεις το ρύζι μέσα σε ένα σκεύος που όπως μαθαίνω στην πορεία λέγεται Hangiri. Σαν μαγική σύμπτωση το playlist στο Spotify παίζει Ryuichi Sakamoto. 

Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε sushi bars να παριστάνω μια πηγαία εξοικείωση με τα chopsticks αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο απλό το sushi bar μπορεί να έρθει σπίτι σου. 

Τι είναι το Tobiko; Το Nori είναι φύκι; Το Wakame είναι η σαλάτα του Ιάπωνα; Τα Edamame και τα ατμιστά dumplings είναι το τέλειο low calorie snack για νύχτες του καναπέ; Το sashimi θεωρείται sushi ή όχι; Τα παραπάνω αστικά μεν ασιατικά δε ερωτήματα με κατακλύζουν παρέα με το πιο λαίμαργο εγώ μου που απόψε είναι αποφασισμένο να ξεκαθαρίσει μια για πάντα ποιο είναι το Nigiri, ποιο είναι το Maki Roll, ποιο το Inside Out και ποιο το Gunkan. Ήρθε η ώρα τα πράγματα να μπουν επιτέλους στη θέση τους. 

Τα ιαπωνικά chopsticks είναι πιο κοντά από τα κινέζικα όπως με ενημερώνει το τιμώμενο πρόσωπο. Να σημειωθεί ακόμη στα πρακτικά ότι στην Ιαπωνία, το να ρουφάς μια σούπα βγάζοντας ήχους θεωρείται ένδειξη ικανοποίησης. Κάτι σαν να σηκώνεις τον αντίχειρα στον chef. «Ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό για τα 35 μου και ψάχνοντας για Asian συνταγές έπεσα πάνω στο Learn To Wok, είναι το blog του Wok Shop στην Κηφισιά.», με ενημερώνει το τιμώμενο πρόσωπο. 

Στο Wok Shop μπορεί να βρει κανείς τα πάντα γύρω από την Ασιατική κουζίνα. Από τα απλά Noodles που όλοι τρώμε έως και τις πιο ψαγμένες ποικιλίες ρυζιού, διάφορα καρυκεύματα, ποικιλίες sake, υλικά για sushi, δεκάδες σάλτσες από κάθε γωνιά της Ασίας με διαφορετική ιστορία η κάθε μια και πολλά προϊόντα ακόμη που ίσως γνωρίζεις, ίσως δεν γνωρίζεις, σίγουρα όμως είναι όλα ιδιαίτερα και αξίζουν να τα δοκιμάσεις. Είναι ένα κατάστημα με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία, που σου φέρνει στην πόρτα σου όλη την Ασία μέσα στις πιο elegant και ιδιαίτερες συσκευασίες. 

Στο χώρο, διοργανώνουν κάθε μήνα ανοιχτά για το κοινό μαθήματα με θέμα το Sushi, Japanese, Chinese ή και Thai μενού. Κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Η ομάδα του καταστήματος απαρτίζεται από 4 γυναίκες που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με όσους θέλουν να μαγειρεύουν και να τρώνε διαφορετικές γεύσεις. Το Wok Shop είναι το παιδί της εταιρίας Cardinal που εδώ και 25 χρόνια εμπορεύεται οτιδήποτε αφορά σε Ασιατικά τρόφιμα σε εστιατόρια και chef.

Τι είναι όμως η υπηρεσία «Learn to Wok»; Πέραν από τα prive ή τα ομαδικά μαθήματα που μια φορά το μήνα οργανώνονται στο χώρο του καταστήματος, στο Wok Shop σου δίνεται η δυνατότητα να οργανώσεις και μόνος σου, στο δικό σου χώρο τη δική σου Ασιατική βραδιά. Η Chef του καταστήματος, έρχεται κατευθείαν στην κουζίνα σου και μαγειρεύει για εσένα και τους φίλους σου πιάτα που σου χαρίζουν την απόλυτη Ασιατική εμπειρία. Εσύ διαλέγεις απλά ποια θες. Κάτι σαν από μηχανής Maneki-Neko με ειδικότητα στη μαγειρική υψηλού επιπέδου. Περίφημο concept για όσους έχουν βαρεθεί αφενός να μαγειρεύουν μόνοι τους σε κάθε γιορτή, αφετέρου να φτιάχνουν τα ίδια και τα ίδια. 

Η βραδιά έκλεισε με τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκίσματα mochi και ένα haiku που για την ώρα δεν θυμάμαι, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

e-shop: www.wokshop.gr
facebook: https://www.facebook.com/WokShop.gr/ 
Instagram: https://www.instagram.com/wok_shop/ 
Blog: www.learntowok.gr