Η συγγραφέας του βιβλίου «Η γεύση των ζωδίων», Χριστίνα Δ. Θεοχάρη, μας παρουσιάζει μια συνταγή για καυτερά σοκολάτακια με chilli jam, ιδανικά για αυτή την εποχή.
Παραδοσιακά, είναι ένα «χειμωνιάτικο» σοκολατάκι, αλλά τρώγεται όλες τις εποχές, ειδικά αν σας αρέσουν τα καυτερά. Ο Φεβρουάριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να φτιάξετε αυτά τα σοκολατάκια και να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας στις 14/2.
Δεν είναι εύκολος συνδυασμός, το αντίθετο μάλιστα, μια και είναι γεμάτος γευστικές αντιφάσεις στα υλικά του.
Θα τον αγαπήσουν όσοι ενθουσιάζονται με τις πυκνές, έντονες αποχρώσεις της σοκολάτας, το άρωμα του μηλόξυδου και τη γλυκιά επίγευση αυτού του ζελέ chilli. Όταν το στόμα μας ηρεμεί από την πρώτη δαγκωνιά σοκολάτας, η καυτερή γλυκύτητα που σου αφήνει η chilli jam στο τέλος έρχεται ως έκπληξη, να «ξεπλύνει» την πρώτη, γήινη bitter αίσθηση.
Γλυκό, καυτερό και ξινό μπλέκονται μαζί σε ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό. Δεν χρειάζεται να φάτε πάνω από ένα σοκολατάκι για να νιώσετε την έντονη γεύση του. Ιδανικά μετά από ένα βαρύ γεύμα, με ένα λικέρ καφέ ή με έναν δυνατό καφέ, όπως ο espresso που θα τονίσει ακόμη περισσότερο τα υλικά του.