Shutterstock
Shutterstock
HOT POTATOES

Με αυτό το απλό τρικ θα ξεφλουδίζεις τις πατάτες εύκολα και γρήγορα


Οι πατάτες είναι από τις αγαπημένες μας τροφές.

Θα μπορούσαμε να τις τρώμε συνέχεια σε όλες τους τις μορφές.

Όμως, όταν πάμε να τις καθαρίσουμε, πόσες φορές έχουμε χαλάσει ή κόψει όλη την πατάτα; Ειδικά με τον αποφλοιωτή δεν μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε με τίποτα!

Ωστόσο, βρήκαμε ένα τρικ όπου μπορείς να τις ξεφλουδίσεις εύκολα και γρήγορα κάνοντας μια αλλαγή στη διαδικασία που δεν είχες σκεφτεί ποτέ. 

Αντί να τις καθαρίσεις και να τις βράσεις στη συνέχεια, πιέζεις και βγάζεις τον φλοιό τους όταν είναι εντελώς μαγειρεμένες. Και όμως δουλεύει!

Δες πώς θα το καταφέρεις με τον σωστό τρόπο:

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, διαπέρασε τον φλοιό της πατάτας και χάραξε μια γραμμή γύρω-γύρω από το κέντρο της. Κάντο γρήγορα περιστρέφοντας την πατάτα με το ένα χέρι και κρατώντας το μαχαίρι με το άλλο.

Μετέφερε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στράγγισέ τες. Μόλις κρυώσουν λίγο για να τις πιάσεις, ξεφλούδισε τες από κάθε πλευρά της γραμμής που είχες κάνει. Ο φλοιός θα βγει εύκολα μόλις τον πιέσεις λίγο προς τα έξω. Και έτοιμες, καθαρισμένες οι πατάτες!

Έτσι κερδίζεις χρόνο από το καθάρισμα και φτιάχνεις πιο γρήγορα βραστές πατάτες ή πουρέ. Αν δοκιμάσεις αυτό το κόλπο, μάλλον δεν θα τις ξανακαθαρίσεις με τον παραδοσιακό τρόπο.

 

 

Διαβάστε επίσης: Ετσι θα φτιάξεις τις πιο κρεμώδεις πατάτες φούρνου -Λιώνουν στο στόμα

5 μαγαζιά στην Αθήνα που «αποθεώνουν» τις τηγανιτές πατάτες

Τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο