Τα εστιατόρια της Αθήνας που πέταξαν από το μενού το κρέας και έκαναν τη διαφορά | 0 bovary.gr
Τα εστιατόρια της Αθήνας που πέταξαν από το μενού το κρέας και έκαναν τη διαφορά | 0 bovary.gr
26|09|2016 11:37
SHARE
XΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

Τα εστιατόρια της Αθήνας που πέταξαν από το μενού το κρέας και έκαναν τη διαφορά


Αν είστε vegetarian, σίγουρα θα έχετε δυσκολευτεί στην Αθήνα. Τα περισσότερα εστιατόρια δεν  συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους  παρά ελάχιστα χορτοφαγικά πιάτα.

Οπότε πολλές φορές στις εξόδους για φαγητό, θα έχετε βρεθεί χωρίς δυνατότητα επιλογής και πιθανόν θα έχετε αναγκαστεί να περιοριστείτε σε ορεκτικά. Σήμερα ευτυχώς υπάρχουν καλαίσθητα μέρη στην πόλη για να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο veggie μενού. Μαζί σας μπορείτε να παρασύρετε και τους κρεατοφάγους φίλους σας, που σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τη φαντασία των πιάτων.  Άλλωστε ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε αυστηρά χορτοφαγική διατροφή, σε αυτά τα μέρη μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικό φαγητό από πολύ καλά υλικά. Τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της μέρας, κι έτσι σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, αντί να  καταφεύγετε σε εύκολες λύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε τις προτάσεις τους. Μην ανησυχήσετε,  δεν θα πεινάσετε. Η χορτοφαγική κουζίνα είναι πολύ θρεπτική,  πλούσια σε βιταμίνες και απίστευτα χορταστική. 

 

  • Rosebud

Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά του Κολωνακίου, στη Σκουφά, που από το 2012 έκανε στροφή και έγινε αμιγώς χορτοφαγικό.  Εδώ μπορείτε να απολαύσετε πρωτότυπες συνταγές, αλλά και πιο παραδοσιακά πιάτα,  μαγειρεμένα αυστηρά με vegan  τρόπο, χωρίς γλουτένη. Δοκιμάστε τη σαλάτα με ιπποφαές, ταχίνι και χουρμάδες.  Πιάτα εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες, αλλά και παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας πρωταγωνιστούν στο μενού. Αν πάλι είστε πιο συντηρητικοί,  υπάρχει ποικιλία από ζυμαρικά, πίτσες, χορτοφαγικά burger με μανιτάρια, ακόμα και πίτα με γύρο από βιολογική σόγια και φρεσκοκομμένες πατάτες.  Από γλυκά ξεχωρίζει το καζάν ντιπί.  Επίσης  το κατάστημα διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, ενώ έχει και πολύ καλό πρωινό, για όσους θέλουν να ξεκινούν τη μέρα τους δυναμικά. 

  • Avocado

Είναι το πρώτο αμιγώς vegetarian εστιατόριο που άνοιξε στην Αθήνα. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα ( Νίκης 30)  και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Οι ιδιοκτήτες  του υποστηρίζουν την υγιεινή κατά βάση διατροφή.  Μη διστάστε να ρωτήσετε. Το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό και θα σας κατατοπίσει. Εδώ, μπορείτε να βρείτε πιάτα, εμπνευσμένα από τις κουζίνες του κόσμου, σούπες,  burger και σάντουιτς, αλλά και γευστικές συνταγές με ζυμαρικά ή ρύζι, πίτσες ( μπορείτε να ζητήσετε  με οργανική ζύμη)  και βέβαια, νόστιμα γλυκά. Καθημερινά υπάρχουν και  ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας που συνεχώς ανανεώνονται.  Το κατάστημα επίσης προσφέρει τη δυνατότητα να πάρετε ό,τι επιλέξετε μαζί σας στο γραφείο, αν δεν προλαβαίνετε να καθίσετε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε smoothies και φρεσκότατους χυμούς,  ενώ εδώ μπορείτε να  βρείτε ακόμα και οργανικό καφέ ή τσάι. 

  • Mama Tierra

Το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει «Μαμά Γη» και στον κατάλογο του  θα βρείτε νόστιμες συνταγές, σε χορταστικές μερίδες. Το μέρος ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις κατά τη διάρκεια της μέρας:  η ατμόσφαιρα  είναι χαλαρωτική και εξαιρετικά φιλική. Αν είστε  fan της πολυεθνικής κουζίνας,  εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία. Δοκιμάστε  σαλάτα με  κόκκινη κινόα , φακές και ρύζι σε ινδική συνταγή, σούπα από κολοκύθα με λεμονόχορτο και γάλα καρύδας,  burger μανιταριών,  φαλάφελ που είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά και ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως γεμιστά. Συνοδέψτε το γεύμα σας με  ελληνικά κρασιά  βιολογικής καλλιέργειας σε καλές τιμές. 

  • Εστιατόριο Γη

 Βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας (Γρηγορίου Λαμπράκη 69, ). Eδώ βασιλεύει η vegan-raw κουζίνα, δηλαδή τα τρόφιμα που περιλαμβάνει είναι μόνο φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και φύτρες, τα οποία καταναλώνονται ωμά. Σε ένα σπιτικό και καλαίσθητο country περιβάλλον,  θα δοκιμάσετε παράξενες σαλάτες και σούσι. Το χαρακτηριστικό και σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι τα γλυκά, που παρασκευάζονται χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά (λακτόζη), ζάχαρη και  συντηρητικά, δεν ψήνονται σε φούρνο, αλλά αφυγραίνονται, μόνο όπου χρειάζεται, σε θερμοκρασία κάτω από 40°C, ώστε να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά τους στοιχεία. Απολαύστε τα χωρίς ενοχές, καθώς δεν έχουν πολλές θερμίδες. 

  • Bamboo Vegan

Αν πάλι θέλετε μόνοι σας να μυηθείτε στη vegan κουζίνα , μπορείτε να επισκεφτείτε το μίνι μάρκετ  Bamboo Vegan  στη Ζωοδόχου Πηγής 8-10. Εδώ θα βρείτε προϊόντα που αντικαθιστούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά (μέχρι και vegan τροφή για σκύλους έχει), πολύ καλό μανάβικο, ενεργειακές τροφές, βιολογικά αναψυκτικά, αφρόλουτρα και σαμπουάν, αλλά και προϊόντα για άμεση κατανάλωση, όπως: vegan τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα, μπουγάτσα ή μερίδες  χούμους, φαλάφελ, αλλά και νοστιμότατους  πλιγουροκεφτέδες.  Το κατάστημά στέλνει παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα και κατά καιρούς διοργανώνει γευστικά events.