To Μr Vertigo στο Κολωνάκι μάς συστήνει κρασιά από όλο τον κόσμο  | 0 bovary.gr
To Μr Vertigo στο Κολωνάκι μάς συστήνει κρασιά από όλο τον κόσμο | 0 bovary.gr
17|03|2018 10:10
SHARE
MR VERTIGO

To Μr Vertigo στο Κολωνάκι μάς συστήνει κρασιά από όλο τον κόσμο


Το Mr Vertigo βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας για να μας μάθει κρασιά από όλο τον κόσμο.

Εμπνευσμένος από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολ Όστερ, ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Σιγανός, επέλεξε αυτή την ονομασία γιατί το κρασί είναι αυτό το μαγικό κάτι που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας. Συγκεκριμένα , το 2005 γυρίζοντας στην Ελλάδα από ένα ταξίδι του στην Αμερική, αγόρασε από το αεροδρόμιο το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Η ιστορία του ορφανού Γουόλτ, που έμαθε να πετάει κοντά στον μυστηριώδη Δάσκαλο Γιεχούντι, τον γοήτευσε και κάπως έτσι πήρε την απόφαση να δώσει το όνομα αυτό στον χώρο του, που στόχο έχει να κάνει μαγικές μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μας μέσα από τη μυρωδιά και τη γεύση καλών κρασιών.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Γιάννης έμαθε ότι ο Όστερ θα ερχόταν στην Ελλάδα, οπότε του έστειλε μια επιστολή στη οποία εξέφραζε τον θαυμασμό του, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Παρ' όλα αυτά, τις μέρες που ο διάσημος συγγραφέας βρισκόταν στη χώρα μας έμαθε σε ποιο ξενοδοχείο έμενε και του έστειλε ένα καλάθι με κρασιά. Ο Όστερ συγκινήθηκε από τη χειρονομία του και τελικά πέρασε από το μαγαζί, όπου και υπέγραψε στην πρόσοψή του. Φυσικά αυτό το ιδιαίτερο αυτόγραφο διατηρείται μέχρι σήμερα και μπορείτε να το δείτε στη βιτρίνα μέσα σε πλαίσιο.

Προερχόμενος από οικογένεια που εδώ και τρεις γενιές ασχολείται με την εμπορία οίνου στην Κρήτη, ο Γιάννης, λάτρης κι ο ίδιος του καλού κρασιού και βαθύς γνώστης, έφτιαξε έναν προσεγμένο και καλαίσθητο χώρο, όπου θα βρείτε πάνω από 1500 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα σε πολύ καλές τιμές, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να πάρετε μέρος σε βραδιές γευσιγνωσίας και ταξίδια οινοτουρισμού, να γίνετε μέλος του wine club και να μάθετε πολλά μέσα από τις σπάνιες εκδόσεις που διαθέτει η βιβλιοθήκη του μαγαζιού.

Το Mr Vertigo συνεργάζεται με οινοποιεία από σπουδαίες και ιδιαίτερες περιοχές απ' όλο τον κόσμο, ενώ την τιμητική τους έχουν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στο terroir και στις γηγενείς ποικιλίες τους και ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας. Η ομάδα του μαγαζιού αποτελείται από sommeliers με εμπειρία στο χώρο της εστίασης  και στόχος τους είναι να βρουν για εσάς το κατάλληλο κρασί, είτε πρόκειται για ένα απλό γεύμα είτε για το δείπνο της δεκαετίας.

Στο κελάρι του Μr Vertigo οι συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας καταγράφονται καθημερινά και το προσωπικό του μαγαζιού φροντίζει να είναι σταθερές όλο το χρόνο.

Επίσης στον χώρο υπάρχουν συντηρητές για να διατηρούνται τα αφρώδη κρασιά και η μεγάλη γκάμα από σαμπάνιες στη σωστή θερμοκρασία. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές- συχνά και πολύ ακριβές- ετικέτες χάρη στον Enomatic Dispenser και την τεχνολογία του Coravin, την τελευταία άφιξη στον τομέα της συντήρησης του κρασιού, που κάθε μήνα φιλοξένει οκτώ διαφορετικά  κρασιά, σε προνομιακές τιμές. 

Αν πάλι γίνετε μέλος του wine club με μια συνδρομή των 100 ευρώ ανά  τρίμηνο, θα πάρετε δώρο ένα καλάθι κρασιά που έρχεται στο σπίτι σας, θα μπορείτε να δανειστείτε βιβλία από τη βιβλιοθήκη, κάθε μήνα  να αγοράσετε σε πολύ καλή τιμή μπουκάλια κρασί αλλά και να έχετε έκπτωση σε όλα τα αξεσουάρ. Τέλος, ως μέλη σας δίνετε η ευκαιρία να πάρετε μέρος σε γευσιγνωσίες κλειστού τύπου.
 

Στο κατάστημα πέρα από τις σπάνιες ετικέτες, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα που σχετίζονται με το κρασί, όπως ποτήρια, καράφες,ανοιχτήρια και  πολλά αλλά.

Ο Γιάννης, επίσης, μοιράζεται με τους πελάτες του και την εξαιρετική προσωπική του συλλογή από βιβλία –τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, ενώ θα βρείτε ακόμα  και πολύ σπάνια ιαπωνικά μάνγκα με εξαιρετικές γελοιογραφίες- σχετικά με το κρασί, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε καθισμένοι σε αναπαυτικές μαξιλάρες παρέα με ένα ποτήρι κρασί της επιλογής σας.

Τέλος, κάθε δεύτερη Πέμπτη μπορείτε να συμμετέχετε σε βραδιές γευσιγνωσίας που τις έχουν ονομάσει "Τaste the Magic", με διαφορετική θεματική κάθε φορά. Αυτοί οι κύκλοι διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET,  ο οποίος μαζί με την ομάδα του Μr Vertigo μας συστήνει μεγάλα αστέρια αλλά και αφανείς ήρωες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, μας δίνει συμβουλές και απαντάει σε όλες τις απορίες μας.

Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι,  210 72 50 862