Νηστεία η νόστιμη -7 μαγαζιά στην Αθήνα με ξεχωριστά νηστίσιμα πιάτα  | 0 bovary.gr
Νηστεία η νόστιμη -7 μαγαζιά στην Αθήνα με ξεχωριστά νηστίσιμα πιάτα | 0 bovary.gr
02|04|2018 13:14
SHARE
ΝΗΣΤΕΙΑ

Νηστεία η νόστιμη -7 μαγαζιά στην Αθήνα με ξεχωριστά νηστίσιμα πιάτα


H Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και είναι μια ευκαιρία, ακόμα κι αν δεν έχετε θρησκευτικούς λόγους, να κάνετε μια αποχή από το κρέας, αφού τα περισσότερα μαγαζιά θα εντάξουν στο μενού τους νηστίσιμες γεύσεις, οπότε δεν θα έχετε πολλές επιλογές.

Πέρα από τα κλασικά πιάτα της μαμάς και τα θαλασσινά που αυτές τις ημέρες θα έχουν την τιμητική τους, εμείς βρήκαμε μερικές, ακόμα, γωνιές στην πόλη, που θα σερβίρουν ξεχωριστά εδέσματα.  

1) Peas

Το νέο χορτοφαγικό στέκι στο Κουκάκι ειδικεύεται στην υγιεινή και cruelty free διατροφή. Στον κατάλογό του θα βρείτε γεύσεις που δύσκολα μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας, όπως γύρο σειτάν με ψητά λαχανικά σε αραβική πίτα, μπέργκερ με λευκά μανιτάρια σβησμένα με σάλτσα σόγιας, αλμυρές τάρτες με κρέμα κάσιους, λιαστές ντομάτες και βασιλικό και πιάτα με ποικιλία από φιλετάκια σειτάν και τέμπε με κινόα και σαλάτα.

Για επιδόρπιο, δοκιμάστε κέικ καρότου και ωμοφαγική λεμονόπιτα, ή το πολύ ιδιαίτερο κουρκουμά latte.

Μάλιστα, αυτή την Παρασκευή, ετοιμάζει και ειδική βραδιά με επτά νέες burger συνταγές: μανιταριών γεμιστό με φέτα και bbq σως, σειτάν με σως κόκκινο μύρτιλο, μήλο και ηλιόσπορους, παντζάρι και κόκκινες φακές με σως avocado, ρεβιθιών με σως ταχίνι, μανιταριών με σως μουστάρδας, λαχανικών με σέλινο και σως γλυκοπατάτας, ή από φακές με σως ρικότα- κάσιους.

Εσείς απλώς πρέπει να διαλέξετε!

Φαλήρου 40, Κουκάκι, 210 9218875

2) Καυτή πατάτα

Εδώ θα βρείτε τις πιο νόστιμες jacket potatoes της Αθήνας, δηλαδή πατάτες κοφτές με γέμιση, που σερβίρονται αχνιστές και τρώγονται στο χέρι.

Αυτές τις μέρες, η αφράτη βάση θα φτιάχνεται από ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και τυρί, ενώ για τη γέμιση μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικίλες νηστίσιμες γεύσεις, όπως η ανατολίτικη σαλάτα με πλιγούρι που ονομάζεται κισίρ, κόκκινα φασόλια, πιπεριές Φλωρίνης, και φρέσκα λαχανικά.

Κολοκοτρώνη 37, Αθηνα, 21 1408 3576

3) Pink Elephant

Για τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας, αυτό το πολύχρωμο και ζεστό εστιατόριο -αδερφάκι του Pink Elephant που ξέρουμε από το Χαλάνδρι-, στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στα σύνορα Νεάπολης και Κολωνακίου, σερβίροντας εκλεκτά πιάτα από τα καλύτερα υλικά.

Δοκιμάστε τα εξαιρετικά πιάτα λαχανικών του, όπως τις κίτρινες ινδικές φακές με λίγη ντομάτα, κόλιανδρο και τζίντζερ- ζητήστε τις χωρίς βούτυρο-, τα ινδικά ρεβίθια σιγομαγειρευμένα με πλούσια σάλτσα μπαχαρικών, μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε (μια ελαφριά πικάντικη σάλτσα, ινδικά φύλλα μουστάρδας με σπανάκι και πατάτες με ποικιλία μπαχαρικών, κόκκινα φασόλια με λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, τζίντζερ, γιαούρτι, φρέσκο κόλιανδρο και φυσικά, μπαχαρικά, ενώ πολύ καλό είναι και το Vegeterian Korma, με λαχανικά, κρεμώδη σάλτσα μπαχαρικών, γάλα καρύδας κι ανανά.

Δερβενίων 4α Αθήνα, 210 3632780

4) Μama Tiera

Αγαπημένο χορτοφαγικό εστιατόριο του κέντρου που μάλιστα έχει τιμηθεί και διάκριση «The MICHELIN Plate» από τον οδηγό Michelin.

Ο σεφ και συνιδιοκτήτης Polash Αlan παίζει με γεύσεις της Μεσογείου, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής σε ένα μενού αυστηρά vegan.

Δοκιμάστε τα φουρνιστά σουτζουκάκια μελιτζάνας, αρωματισμένα με μπαχαρικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας, linguine με μανιτάρια champignon και πιπεριές μαγειρεμένα με τη δική του συνταγή ραγού και σως πέστο, που συνοδεύονται, αν θέλετε, με τριμμένο φυτικό τυρί και για γλυκό επιλέξτε raw τρουφάκια με κρέμα κάσιους και φυστίκια.

Ακαδημίας 84, Αθήνα, 21 1411 4420

5) Falafellas

Το μικροσκοπικό μαγαζάκι στην Αιόλου που συγκεντρώνει ουρές καθημερινά,  γιατί απλώς ετοιμάζει τα καλύτερα φαλάφελ της Αθήνας. 

Ροδαλά και τραγανά με ταχίνι, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, ή γιαούρτi, μέσα σε μικρές και μεγάλες αραβικές πίτες, που διπλώνουν στα δύο και σε στέλνουν αδιάβαστο.

Μπορείτε να διαλέξτε τη mild ή την πικάντικη εκδοχή τους και να τα συνοδεύσετε με ταμπουλέ ή χούμους.


Αιόλου 52, Αθήνα, 21 0323 9809

6) La Pasteria

Επειδή όλοι είμαστε μακαρονάδες, τα γνωστά ιταλικά εστιατόρια έχουν ετοιμάσει για την περίοδο της Σαρακοστής ένα menu Mediaterraneo, με μια μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα ορεκτικά.

Ξεκινήστε με τη σαλάτα Tabule di granchio a quinoa με καβούρι και κινόα και συνεχίστε με την Pizza Greca, με σάλτσα φρέσκιας τομάτας, μαύρες ελιές, κάπαρη και κρεμμύδι.

Δοκιμάστε τα διάσημα λιγκουίνι Gamperi Tropicana με ψητές γαρίδες και κρέμα καρύδας, το μοναστηριακό κοφτό μακαρόνι ditali με χταπόδι, ή με ένα risotto di Mare με θαλασσινά, κουρκουμά και λεμόνι.

Ολοκληρώστε την απόλαυση με μια νηστίσιμη version σοκολατίνας, το  Dolce di chocolato digiuno, με ταχίνι, πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς.

Πληροφορίες για όλα τα καταστήματα στο lapasteria.gr

 

7) Street Souvlaki

Επειδή δύσκολα μπορούμε να αποχωριστούμε το παραδοσιακό μας σουβλάκι, αυτό το μοντέρνο σουβλατζίδικο της Κολοκοτρώνη - που κάνει delivery με roller skates- έχει ετοιμάσει υπέροχες νηστίσιμες επιλογές για τους πιο απαιτητικούς.

Έχουμε και λέμε: λουκάνικο θαλασσινών, φαλάφελ, μπιφτέκι ή κεμπάμ λαχανικών, καλαμάκι μανιτάρι ή λαχανικών σε πίτα, τορτίγια ή pita pot.

Μάλιστα, εδώ, με το πρόγραμμα «φαγητό σε αναμονή»  μπορείτε να προσφέρετε σε προνομιακή τιμή ένα γεύμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κολοκοτρώνη 30, Αθήνα, 210 3253 939