H Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και είναι μια ευκαιρία, ακόμα κι αν δεν έχετε θρησκευτικούς λόγους, να κάνετε μια αποχή από το κρέας, αφού τα περισσότερα μαγαζιά θα εντάξουν στο μενού τους νηστίσιμες γεύσεις, οπότε δεν θα έχετε πολλές επιλογές.
Πέρα από τα κλασικά πιάτα της μαμάς και τα θαλασσινά που αυτές τις ημέρες θα έχουν την τιμητική τους, εμείς βρήκαμε μερικές, ακόμα, γωνιές στην πόλη, που θα σερβίρουν ξεχωριστά εδέσματα.
1) Peas
Το νέο χορτοφαγικό στέκι στο Κουκάκι ειδικεύεται στην υγιεινή και cruelty free διατροφή. Στον κατάλογό του θα βρείτε γεύσεις που δύσκολα μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας, όπως γύρο σειτάν με ψητά λαχανικά σε αραβική πίτα, μπέργκερ με λευκά μανιτάρια σβησμένα με σάλτσα σόγιας, αλμυρές τάρτες με κρέμα κάσιους, λιαστές ντομάτες και βασιλικό και πιάτα με ποικιλία από φιλετάκια σειτάν και τέμπε με κινόα και σαλάτα.
Για επιδόρπιο, δοκιμάστε κέικ καρότου και ωμοφαγική λεμονόπιτα, ή το πολύ ιδιαίτερο κουρκουμά latte.
Μάλιστα, αυτή την Παρασκευή, ετοιμάζει και ειδική βραδιά με επτά νέες burger συνταγές: μανιταριών γεμιστό με φέτα και bbq σως, σειτάν με σως κόκκινο μύρτιλο, μήλο και ηλιόσπορους, παντζάρι και κόκκινες φακές με σως avocado, ρεβιθιών με σως ταχίνι, μανιταριών με σως μουστάρδας, λαχανικών με σέλινο και σως γλυκοπατάτας, ή από φακές με σως ρικότα- κάσιους.
Εσείς απλώς πρέπει να διαλέξετε!
Φαλήρου 40, Κουκάκι, 210 9218875