Τα burger όπως δεν τα έχεις ξαναφάει -Το κύμα του Big Kahuna έχει ό,τι τραβάει η όρεξή σου  | 0 bovary.gr
Τα burger όπως δεν τα έχεις ξαναφάει -Το κύμα του Big Kahuna έχει ό,τι τραβάει η όρεξή σου  | 0 bovary.gr
22|04|2018 11:59
SHARE
BIG KAHUNA

Τα burger όπως δεν τα έχεις ξαναφάει -Το κύμα του Big Kahuna έχει ό,τι τραβάει η όρεξή σου 


 Big Kahuna σημαίνει «τεράστιο κύμα» στη γλώσσα των surfers, αλλά έτσι ονομαζόταν και το μπέργκερ που έτρωγε ο Σάμιουελ Τζάκσον σε μια σκηνή του «Pulp Fiction». 

Οι KAHUNA BROS, δηλαδή ο Στέφανος Στεφανίδης και ο Δημήτρης Μπαλλιάν, εμπνεόμενοι και από τις δυο εκδοχές, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα street food αλλιώτικο από τα άλλα και μάς καλούν να δοκιμάσουμε τις τροπικές τους γεύσεις.

O Στέφανος, που είναι και ο σεφ του μαγαζιού, εργάζεται ταυτόχρονα και στον όμιλο των Public café.

Εκεί γνώρισε τον Δημήτρη σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του.   

«Μετά από μια άσχημη φάση που πέρασα», μου εξομολογείται ,«αποφάσισα να κάνω κάτι που να με ιντριγκάρει. Έτσι  αποφάσισα να δημιουργήσω φαγητά που δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ κανείς. Τότε βρήκα ευτυχώς τον Δημήτρη κι έγινε ο καλύτερος μου σύμμαχος. Μου αρέσει να δοκιμάζω υλικά που ο κόσμος μπορεί ακόμα και να φοβάται και να τα παρουσιάζω με διαφορετικούς γευστικούς τρόπους».

Η αντισυμβατική τους διάθεση, λοιπόν, και η ανάγκη τους για νέες περιπέτειες τούς οδήγησε σε αυτό το ιδιαίτερο μπεργκεράδικο, όπου θα βρείτε από κρέας κροκόδειλου, μέχρι φιλέτο αστακού από την Τζαμάικα, σερβιρισμένα μέσα σε αφράτα ψωμάκια.

Οι δυο τους αρχικά ανακάλυψαν ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή του Κεραμεικού και το διαμόρφωσαν σε καλύβα σαν αυτές που υπάρχουν στην Καραϊβική, μιας και οι συνταγές τους είναι κατά βάση εμπνευσμένες από μέρη τροπικά και ονειρεμένα. 

Ο χώρος είναι γεμάτος εξωτικά φυτά, το δάπεδο καλύπτεται με άμμο, ενώ στο εσωτερικό του θα δείτε ακόμα μια καλύβα με φοινικόφυλλα που λειτουργεί ως ανοιχτή κουζίνα. 

Το σκηνικό συμπληρώνουν οι σανίδες του surf και τα  λαμπιόνια, ενώ από τα ηχεία ακούγονται πάντα ανεβαστικές μουσικές.  

«Πάντα ονειρευόμουν μια καλύβα σε μια παραλία, αλλά επειδή αυτό είναι δύσκολο, βρήκαμε αυτό τον βιομηχανικό χώρο και τον μετατρέψαμε έτσι ώστε να θυμίζει beach bar μέσα στην πόλη», μου λέει ο Στέφανος.  

 Κι επειδή το εγχείρημά τους είχε επιτυχία, πρόσφατα άνοιξαν ακόμα ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι, που λειτουργεί στη λογική του self service, χωρίς πιάτα και σερβίτσια, αφού τα πάντα είναι ανακυκλώσιμα.

Σύνθημά τους η φράση «We Are All Equal| (είμαστε όλοι ίσοι) , γι’ αυτό, άλλωστε, φροντίζουν να χρησιμοποιούν ακριβές πρώτες ύλες σε χαμηλές τιμές, ώστε να είναι προσιτές σε ένα ευρύ κοινό.

Τώρα τελευταία προστέθηκε κι άλλο μότο, το «Τaste the wave», που παραπέμπει στο γευστικό κύμα που φέρνει το Big Κahuna.


 Η φιλοσοφία των Κahuna Bros είναι ότι συνδυάζουν τα υλικά με πρωτότυπους τρόπους δημιουργώντας umami συνταγές.

«Η λογική μου είναι να φανταστώ πώς θα ήταν ένα φαγητό στην Καραϊβική, ή πώς θα ήθελα να το φάω εγώ ένα πιάτο στο Πουέρτο Ρίκο και να κοπιάρω συνταγές», μου εξηγεί ο Στέφανος.   

Έτσι δημιούργησε έναν κατάλογο με tropical και spicy γεύσεις, που σίγουρα θα σας καταπλήξουν.


Από ορεκτικά, δοκιμάστε οπωσδήποτε κεφτέδες κροκόδειλου γεμιστούς με τυρί. 

Ο κροκόδειλος έρχεται από την Ζιμπάμπουε, το κρέας του μοιάζει περίπου σαν γαλοπούλα με γαρίδα, και ο Στέφανος το αρωματίζει με διάφορα μπαχαρικά για να γίνει  ζουμερό και εύγευστο, οπότε μην το φοβηθείτε καθόλου. 

Πολύ καλά είναι και τα Summer rolls, δηλαδή βιετναμέζικα ρολά με μάνγκο, κρέμα τυριού, βότανα και κοτόπουλο, αλλά και μια πρωτότυπη παραλλαγή της chimichanga με κοτόπουλο ή λαχανικά, πολύ πιο τραγανή από αυτές που πιθανόν έχετε δοκιμάσει.

Συνοδεύστε το γεύμα σας με μια από τις εξαιρετικές σαλάτες, όπως την «Pumpkin queen salad» με ψημένη κολοκύθα, ή  την πολύχρωμη «Rainbow kinoa Salad», με λάχανο γκρέιπφρουτ και παντζάρι.

Από τα κυρίως πιάτα, αξίζει την προσοχή σας το «ΒFC» που είναι τηγανητά φιλέτα κοτόπουλο με caribbean spices, πουρέ περουβιανής πατάτας και Jalapeño mayo.

Στην κατηγορία των μπέργκερς τώρα, που είναι και το ατού του μαγαζιού, θα βρείτε περίπου είκοσι διαφορετικές επιλογές, οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα.

Δοκιμάστε το «Kahi kahi», που το ψωμάκι είναι γεμιστό με τσένταρ, οπότε η απόλαυση κορυφώνεται σε κάθε μπουκιά, με μπιφτέκι, μαρούλι, ντομάτα και μια μυστική σως του σεφ.  

Για τους χορτοφάγους ενδείκνυται το  «The big kahuna» με τζαμαϊκανό φιλέτο αστακού,  ενώ το πιο δημοφιλές είναι αμφίβολα το «The predator» με patty από φιλέτο κροκόδειλου.

Για επιδόρπιο επιλέξτε μια πουτίγκα σοκολάτας με passion fruit και oreo μπισκότα, ή ένα διαφορετικό μιλφέιγ από φύλλα ρυζιού.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός 2105244100

Κολοκοτρώνη 15 και Γυφτοπούλου Χαλάνδρι, 2106810038