Στις Lefkes on the side διαλέγεις από το χασάπικο το κρέας σου  | 0 bovary.gr
Στις Lefkes on the side διαλέγεις από το χασάπικο το κρέας σου | 0 bovary.gr
05|05|2018 15:17
SHARE
LEFKES ON THE SIDE

Στις Lefkes on the side διαλέγεις από το χασάπικο το κρέας σου


Πριν από ένα περίπου χρόνο ο δαιμόνιος Τάσος Ντούμας μετέφερε από τη Σαντορίνη τις «Λεύκες» του σε ένα υπέροχο πετρόχτιστο νεοκλασικό του Γαλατσίου και φέτος δημιούργησε και το αδερφάκι τους, δηλαδή τις  «Lefkes on the side». 

Αυτός ο all-day πολυχώρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γνωστό εστιατόριο. Εσείς απλώς πρέπει να ανοίξετε την μεγάλη ξύλινη πόρτα και θα βρεθείτε σε μια καταπράσινη αυλή, που θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο την γκρίζα καθημερινότητα.

Η ασπρόμαυρη σκακιέρα στο πάτωμα δίνει έναν αέρα παλιάς αστικής Αθήνας, ενώ από ψηλά κρέμονται καλαμωτά φωτιστικά και στέγαστρα από μπαμπού. Τα μαρμάρινα τραπέζια αντανακλούν το φυσικό φως, που μπαίνει από την οροφή, ενώ από την ανοιχτή κουζίνα μπορείτε να παρακολουθείτε  την προετοιμασία του φαγητού σας.

Στις Lefkes on the side μπορείτε να πάρετε πρωινό ή brunch, που περιλαμβάνει πιάτα με βιολογικά αυγά, μαγειρεμένα με ποικίλους τρόπους, πάνω σε φρέσκα ψωμάκια ζέας, κινόας και πολύσπορα ολικής, συνδυασμένα με φρέσκα λαχανικά, αλλαντικά και καπνιστά τυριά, αλλά και κρέατα ή θαλασσινά και ψάρια, με μυρωδιές και παραδόσεις Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σάντουιτς, επιλέγοντας ανάμεσα σε γαλλικές μπαγκέτες, ιταλικές τσιαπάτας και φωκάτσιας, πολωνικά bagel, ενώ εξαιρετικά είναι και τα σουηδικά rosti πατάτας αλλά κι οι πλούσιες ισπανικές ομελέτες.

Στον κατάλογο θα βρείτε δροσερές πρωτότυπες σαλάτες, όπως η χωριάτικη με το χαρούπι, η ανάμεικτη με το γλυκό κυδώνι, η βασιλική κινόα με τη βινεγκρέτ σύκου ή μια διλογία παντζαριού με μπισκότο ξηρών καρπών. 

Συνοδεύστε το γεύμα σας με κάποιον από τους φυσικούς χυμούς  με ωφέλιμα συστατικά αποτοξίνωσης, όπως αυτόν με το σέλερι  και ανανά, τα με πράσινο μήλο και ιαπωνικό matcha, αγγούρι με kale και τζίντζερ, ή με θρεπτική ρίζα kohlrabi  και  μαϊντανό. 

Εναλλακτικά, δοκιμάστε χυμούς με κουρκουμά, γάλα καρύδας, κακάο και σιρόπι αγάυης ή παιχνιδιάρικα smoothies με φρούτα, γάλα αμυγδάλου, βρώμη, βασιλική κινόα, φυστικοβούτυρο και πλούσια σε βιταμίνη C μάκα, που έρχεται από τις Άνδεις του Περού.  Αν, όμως, προσέχετε τη σιλουέτα σας, προτιμήστε  ένα σφηνάκι με τζίντζερ, μέλι και ιαπωνικό yuzu.

Από το απόγευμα και μετά, η κουζίνα παίρνει φωτιά υπό την επίβλεψη του ταλαντούχου Αντώνη Πεχλιβανάκη, ετοιμάζοντας ιδιαίτερα δείπνα - αν μάλιστα είστε μεγάλη παρέα ζητήστε το μοναστηριακό τραπέζι.

Αν επιλέξετε το εστιατόριο για μια βραδινή έξοδο, θα περάσετε πρώτα από το χασάπικο, όπου εκεί με τη βοήθεια του σεφ θα διαλέξετε το κρέας που επιθυμείτε καθώς και την κοπή του αλλά τον τρόπο ψησίματος. 

Οπωσδήποτε συνδυάστε το με μια από τις ξεχωριστές σάλτσες του μαγαζιού, όπως αυτή με το γιαούρτι και τα επτά spices, τη σάλτσα ψητού με λεμονοπίπερο, μια γλυκού κρασιού Princess ή τη γιαπωνέζικη με κρεμμύδια.

Ξεκινήστε, όμως, με κάποιο από τα ορεκτικά, όπως μανιτάρια του δάσους με μυρωδικά, λουκουμάδες με φέτα, αγγλικά buns ατμού με μοσχαρίσια μάγουλα, ή carpaccio μόσχου, ενώ πολύ καλές είναι και οι σούπες.

Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε την κρεατοφαγία, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πιάτα με ζυμαρικά ή ριζότο, - εξαιρετικό το ριζότο με αχλάδι, σπαράγγια, δημητριακά ή μανιτάρια.

Επίσης, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από τραγανές πίτσες και τα πεϊνιρλί που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, ενώ για τους λάτρεις του «βρώμικου» πάντως, δεν λείπουν τα hot dogs, τα brioches με μοσχαρίσιο Angus και τα burgers προβατίνας. 

Στο τέλος, αφήστε χώρο για επιδόρπιο και δοκιμάστε ένα από τα χειροποίητα γλυκά της κουζίνας, όπως το banoffee, το cheesecake πραλίνας, τη δροσιστική κρύα σούπα κόκκινων φρούτων, ή το πούρο γαλακτομπούρεκο με λευκή σοκολάτα και παγωτό μανταρίνι. 

Ακόμα όμως κι αν δεν θέλετε να φάτε, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, επιλέγοντας από την κάβα ένα από τα είκοσι εξέχοντα whisky, ενώ θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία από  vodka, gin, rum και άλλα.

Δε λείπουν φυσικά και οι δημιουργικές προτάσεις του σεφ για κοκτέιλς, που θα σας εκπλήξουν με τους εύστοχους συνδυασμούς τους. Επίσης, στο κατάστημα υπάρχει ένας τρίτος μακρόστενος, θολωτός χώρος με φυσικό φως όπου στεγάζεται το flea market, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όμορφα και πρωτότυπα σκεύη υψηλής αισθητικής για το σπίτι.

 Λεωφόρος Γαλατσίου 98,   Αθήνα, 210 293 4633