«Τhe Wrap»: Aυτές οι τορτίγιες στο Κολωνάκι πάνε το street food σε άλλο επίπεδο | 0 bovary.gr
«Τhe Wrap»: Aυτές οι τορτίγιες στο Κολωνάκι πάνε το street food σε άλλο επίπεδο | 0 bovary.gr
16|05|2018 11:30
SHARE
ΤΗΕ WRAP

«Τhe Wrap»: Aυτές οι τορτίγιες στο Κολωνάκι πάνε το street food σε άλλο επίπεδο


Ένα μικροσκοπικό - μόλις τριάντα τετραγωνικά- αλλά εξαιρετικά στιλάτο, με υπέροχο φωτισμό tortilla bar ξεφύτρωσε στο Κολωνάκι για όσους αγαπούν τα μεξικάνικα street food. 

Εδώ, ο σεφ Βαγγέλης Μπουχέλος βάλθηκε να μας αποδείξει ότι το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι εξαιρετικά ποιοτικό, γι’ αυτό και προτείνει αρκετούς διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς από κρέατα Black Angus μέχρι και βιολογική κινόα. Όλες οι πρώτες ύλες είναι φρεσκότατες και τα πάντα προετοιμάζονται στη μικρή αλλά πεντακάθαρη κουζίνα στον πάνω όροφο.

Η ονομασία τορτίγιας προέρχεται από την ισπανική λέξη Torta, η οποία σημαίνει  «τούρτα». Οι Ισπανοί έδωσαν στις πίτες τορτίγιας αυτό το όνομα, όταν τις ανακάλυψαν τον 16ο αιώνα. Αρχικά, οι Μεξικάνοι χρησιμοποιούσαν τις τορτίγιας ως ψωμί και τύλιγαν με αυτές διάφορα είδη γέμισης. Σήμερα, φτιάχνονται είτε από αλεύρι σίτου είτε από αλεύρι καλαμποκιού, σερβίρονται καλύτερα ζεστές και αποτελούν τη βάση  για τα περισσότερα μεξικανικά πιάτα.

Στο Wrap έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ελαφριά εκδοχή  με στήθος κοτόπουλο, ρύζι, πιπεριές, τσένταρ, κρέμα πομπλάνο, ανάμεικτη σαλάτα και γουακαμόλε, ή την πιο μερακλιδικη με μοσχαρίσιο κιμά γουακαμόλε, σαλάτα, τσένταρ, καλαμπόκι, γιαούρτι με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο.

Επίσης, δοκιμάστε αυτή με τους πικάντικους κεφτέδες, γιαούρτι, τσένταρ, ρύζι και ανάμεικτη σαλάτα, ή με το αργοψημένο bbq χοιρινό, πικάντικη μαγιονέζα, καραμελωμένα κρεμμύδια, καλαμπόκι και σαλάτα, αλλά και το beef  wrap brisket, με γουακαμόλε, σαλάτα κινόα, καλαμπόκι, τσένταρ και μαρμελάδα από χαλαπένιος.

Για όσους αγαπούν τα πικάντικα η ιδανική επιλογή είναι το πικάντικο κοτόπουλο, με κινόα, κρέμα πομπλάνο, γουακαμόλε, τσένταρ και σαλάτα, που είναι όσο πρέπει καυτερό και δεν βαραίνει το στομάχι.

Αν πάλι είστε χορτοφάγοι, μην ανησυχείτε, καθώς ο Βαγγέλης έχεα προνοήσει και για εσάς, δημιουργώντας μια τορτίγια ολικής άλεσης, με burger από κινόα, ψητά μανιτάρια, γουακαμόλε, παρμεζάνα και γιαούρτι με κόλιανδρο.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας wrap, με τορτίγια είτε κλασική είτε ολικής άλεσης, επιλέγοντας τη βάση, τη σαλάτα και τη σάλτα της γέμισης που εσείς επιθυμείτε. Ο Βαγγέλης, μάλιστα, ένας σεφ με πολυετή υπηρεσία σε top εστιατόρια της πόλης, δηλώνει ενθουσιασμένος με τους συνδυασμούς που κάνουν οι πελάτες, ειδικά όταν έχουν φαντασία και είναι έξω από το μενού, και τις συμβατικές επιλογές». Για επιδόρπιο μπορείτε να δοκιμάσετε γλυκιές wrap εκδοχές, με μπανάνα και καραμέλα ( Banana Dulce De Leche) ή αυτή με τα καραμελωμένα μήλα, μέλι και κανέλα ( Danish Wrap)  στα πέντε ευρώ.

Κάθε τορτίγια είναι ένα ολοκληρωμένο, χορταστικό γεύμα, που συνοδεύεται από μπύρα, καφέ, κρασί, ή  μια υπέροχη  homemade λεμονάδα με μέλι, ginger, ελαιοζάχαρα και δυόσμο. Τώρα, όμως, που ο καιρός ανοίγει πρέπει να δοκιμάστε ένα από τέσσερα  κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Γιάννης Σαμαράς.

Έχουμε και λέμε: ORNAMAJO, με Arette anejo tequila, Aperol φρέσκο μάνγκο, χυμό lime και αγαύη, CANTARITO με λευκή Herradura, γκρέιπφρουτ, φυσικό χυμό lime  και  Campari, τη δροσερή WRAP MARGARITA με Arette Anejo Tequila,  φρέσκο χυμό lime , λικέρ πορτοκάλι και αγαύη και το MICHELADAS με λευκή  El Jimador tequila και mezcal, που αγαπούν τόσο οι Μεξικάνοι.

Τα ποτά, όπως και τις τορτίγιες, μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι  και να τα  απολαύσετε, κάνοντας την βόλτα σας.

Αν μάλιστα δείτε τις συσκευασίες του take away, σίγουρα θα ζηλέψετε και θα πάρετε και για το σπίτι!

Ωράριο: 10:00- 20:00 (εκτός Κυριακή)   

Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2103646750

TAGS