Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό αναμφισβήτητα, όμως, τόσο ο γύρος όσο και το καλαμάκι, αν και γευστικότατα, δεν ενδείκνυνται ακριβώς για μια ισορροπημένη διατροφή.
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες του Amanita Grill και δημιούργησαν ένα απόλυτα χορτοφαγικό στέκι μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία των Εξαρχείων, που σερβίρει σουβλάκι με μανιτάρια!
Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι, που έχει αυτό χαρακτηριστεί ως «ταχυφαγείο μεσογειακής φυτικής διατροφής». Θα το βρείτε κατεβαίνοντας από την Θεμιστοκλέους από την πλατεία στα δεξιά σας. Μην ανησυχείτε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το εντοπίσετε, γιατί από τη μέρα που άνοιξε, ουρές σχηματίζονται για να απολαύσουν τις λιχουδιές του. Δημιουργοί του είναι ο Αντώνης και ο Βασίλης Μαργαρίτης που έχουν δουλέψει πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο της εστίασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η αρχιτέκτονας Έφη Σαββίδου, που έχει επιμεληθεί και τον χώρο. Ακόμα κι αν δεν είστε vegetarian αξίζει να το δοκιμάσετε, μιας και τα σουβλάκια του Amanita είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά, εξαιρετικά ακόμα για όσους κάνουν δίαιτα ή απλώς αναζητούν ένα καλό και γρήγορο φαγητό στο χέρι κατά τη διάρκεια της ημέρας.