Amanita Grill: Γι' αυτό το vegan σουβλάκι όλοι κάνουν ουρές στα Εξάρχεια | 0 bovary.gr
Amanita Grill: Γι' αυτό το vegan σουβλάκι όλοι κάνουν ουρές στα Εξάρχεια | 0 bovary.gr
28|05|2018 12:32
SHARE
AMANITA GRILL

Amanita Grill: Γι' αυτό το vegan σουβλάκι όλοι κάνουν ουρές στα Εξάρχεια


Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό αναμφισβήτητα, όμως, τόσο ο γύρος όσο και το καλαμάκι, αν και γευστικότατα, δεν ενδείκνυνται ακριβώς για μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες του Amanita Grill και δημιούργησαν ένα απόλυτα χορτοφαγικό στέκι μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία των Εξαρχείων, που σερβίρει σουβλάκι με μανιτάρια! 

Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι, που  έχει αυτό χαρακτηριστεί ως «ταχυφαγείο μεσογειακής φυτικής διατροφής». Θα το βρείτε κατεβαίνοντας από την Θεμιστοκλέους από την πλατεία στα δεξιά σας. Μην ανησυχείτε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το εντοπίσετε, γιατί από τη μέρα που άνοιξε, ουρές σχηματίζονται για να απολαύσουν τις λιχουδιές του. Δημιουργοί του είναι ο Αντώνης και ο Βασίλης Μαργαρίτης που έχουν δουλέψει πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο της εστίασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η αρχιτέκτονας Έφη Σαββίδου, που έχει επιμεληθεί και τον χώρο. Ακόμα κι αν δεν είστε vegetarian αξίζει να το δοκιμάσετε, μιας και τα σουβλάκια του Amanita είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά, εξαιρετικά ακόμα για όσους κάνουν δίαιτα ή απλώς αναζητούν ένα καλό και γρήγορο φαγητό στο χέρι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το όνομά του προέρχεται από ένα γένος μανιταριών που περιλαμβάνει 65 διαφορετικά είδη  και το επέλεξαν επειδή εδώ η βάση  για τα σουβλάκια είναι τα μανιτάρια πορτομπέλο και πλευρώτους, μαριναρισμένα με μπαχαρικά και ψημένα στο grill. Προς το παρόν προσφέρει  δύο επιλογές με γύρο μανιταριών και μια με σουτζούκι από φακή, που συνοδεύονται  από διάφορες σάλτσες και γέμιση.

Σύντομα, όμως, ο κατάλογος θα διευρυνθεί και με άλλες πρωτότυπες vegan γεύσεις, όπως μουσακά και λαζάνια, όλα χορτοφαγικά και χωρίς ζωικά παράγωγα. Με γύρο μανιταριών μπορείτε να δοκιμάσετε το Αmanita Red με αβοκάντο Κρήτης, εξαιρετική φυτική μαγιονέζα φτιαγμένη από βιολογικό μηλόξιδο και βιολογικό γάλα σόγιας, μια  σάλτσα ντομάτας  από αυθεντική,  σιτσιλιάνικη συνταγή, σαλάτα και πατάτες, ή το Amanita Yellow με αβοκάντο, φυτική μαγιονέζα, χειροποίητη μουστάρδα, σαλάτα και πατάτες, ενώ πολύ ιδιαίτερο είναι και το Amanita Kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο.

Μπορείτε, επίσης, να συμπληρώσετε το γεύμα σας με μια μερίδα πατάτες, φρεσκοκομμένες στο χέρι και τηγανισμένες σε βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, που δεν τις βαραίνει, ή έναν vegan ντάκο, που ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα σας δροσίσει και δεν σας  φουσκώσει! 

Αν  θέλετε επιδόρπιο,  ρωτήστε για το γλυκό ημέρας που μπορεί να είναι μια κρέμα με κάσιους, φιστικοβούτυρο και μπανάνα. 

Η τιμή  είναι στα 2.50, λίγο παραπάνω ίσως από το κλασικό σουβλάκι, όμως αξίζει γιατί και τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πρώτης ποιότητας, οι σάλτσες  χειροποίητες, ενώ οι μερίδες του είναι χορταστικές.

Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα  του Amanita στηρίζεται στη Μεσογειακή φυτική διατροφή. Οι πρώτες ύλες είναι από επιλεγμένους προμηθευτές που ενστερνίζονται τις βιολογικές πρακτικές, το σεβασμό στη φύση και σtα έμβια όντα, μιας και οι ιδιοκτήτες έχουν οικολογική συνείδηση και σκοπός τους είναι  να αφήνουν το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, χρησιμοποιούν συσκευασίες που είναι ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες, καθώς και καθαριστικά φιλικά προς το οικοσύστημα, χωρίς δοκιμαστικές εφαρμογές – πειράματα σε άλλα έμβια όντα.

 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 15:00 έως τις 23:00 εκτός Κυριακής

Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, 2111822343