Η αρχική συνταγή της Margarita ξεκίνησε από μία chic, κοινωνική Αμερικανίδα, την Margaret Sames, που το παρατσούκλι της ήταν Margarita.
Σ’ ένα από τα θρυλικά πάρτυ της, αναμειγνύοντας τα αγαπημένα της αποστάγματα κατέληξε στην τέλεια συνταγή. Και έτσι το 1948, στο Acalpuco του Μεξικού, γεννήθηκε η Margarita, που περιελάμβανε δυο από τα αγαπημένα της αποστάγματα: Tequila & Cointreau.
Η Μαργαρίτα ερωτεύτηκε «με την πρώτη μίξη» το Cointreau το 1948, και όταν η Margarita Sames δημιούργησε την αυθεντική συνταγή cocktail έλεγε οτι: «Μαργαρίτα χωρίς Cointreau, είναι Μαργαρίτα χωρίς αλάτι!».
Από τότε και μέχρι σήμερα, η Μαργαρίτα έχει παντρευτεί με το Cointreau και αυτό το θρυλικό ζευγάρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails που δεσπόζει σε όλες τις μπάρες ανά τον κόσμο. Σε τι οφείλεται όμως η διαχρονική επιτυχία του;