Με έναν αποχαιρετισμό στο φίλο και συνάδελφό του Anthony Bourdain άνοιξε την ομιλία του ο πιο βραβευμένος chef στον κόσμο, Ferran Adrià, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο διάσημος Καταλανός chef εγκαινίασε, και στη χώρα μας, το θεσμό του Estrella Damm Gastronomy Congress, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Περίπου 300 προσκεκλημένοι από το χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, αλλά και λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, παρακολούθησαν την υπέροχη ομιλία του Ferran Adrià με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη Σύχρονη μορφή της. Ενθουσιασμός, συγκίνηση και πάλι ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν όταν ο ζωντανός θρύλος της γαστρονομίας γύρισε το χρόνο στην τελευταία μέρα του διάσημου El Bulli.
Η κεντρική σκηνή της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά την παρουσίαση, στην οποία ο chef, δήλωσε οπαδός και διαφημιστής της ελληνικής κουζίνας και παρότρυνε τους Έλληνες και την Ελλάδα να επενδύσουν περισσότερο στη διαφήμιση της ελληνικής γαστρονομίας.
Δυο Μεσογειακές χώρες και πόλεις, Ελλάδα και Ισπανία, Αθήνα και Βαρκελώνη συναντήθηκαν σ’ ένα συνέδριο με άξονα τη γεύση και τη μοναδικότητα της Μεσογειακής κουζίνας.