Shutterstock/Iryna Pospikh
Shutterstock/Iryna Pospikh
04|08|2018 11:15
SHARE
RAW FOOD

Ωμές μπάρες δημητριακών που γίνονται πανεύκολα και τις απολαμβάνεις χωρίς τύψεις


Έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμές, σπιτικές μπάρες; Αν ναι, είστε από τους τυχερούς, αν όχι, μάλλον δεν ξέρετε τι χάνετε. 

Η συνταγή που έχουμε για εσάς, είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό, ή για ένα σνακ μέσα στην ημέρα (τότε που χρειάζεστε λίγη παραπάνω ενέργεια). Περιέχει ακατέργαστους (ούτε ψημένους, ούτε αλατισμένους) ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και φυσικά γλυκαντικά. 
Είναι το ιδανικό σνακ που όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά θα σας δώσει και το boost ώστε να ανταπεξέλθετε σε ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Παράλληλα, θα καρπωθείτε όλα τα (τεράστια) οφέλη των σπόρων και των ξηρών καρπών με μία δαγκωνιά. 

Αυτές οι μπάρες γίνονται εύκολα, εσείς απλά προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά.

Υλικά:
1 κούπα νιφάδες βρώμης
3/4 της κούπας ακατέργαστα αμύγδαλα - ψιλοκομμένα
1/2 κούπα αποξηραμένα βατόμουρα
1/2 κούπα ακατέργαστα φιστίκια - ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ακατέργαστα κάσιους - ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ωμοί κολοκυθόσποροι
1/4 της κούπας ακατέργαστοι ηλιόσποροι
1/3 της κούπας  αλεσμένοι λιναρόσποροι
1    κούπα βούτυρο αμυγδάλου
1/3 της κούπας μέλι [ή αγαύη για vegan] 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Shutterstock
Shutterstock

Οδηγίες
1. Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ, τοποθετήστε όλα τα ξηρά υλικά και τα ανακατέψτε τα.
2. Προσθέστε το μέλι και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα.
3. Ίσως χρειαστεί να βάλετε τα χέρια σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί όλα τα υλικά.
4. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το με τα χέρια σας να κάνει μια ωραία στρώση.
5. Βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα, και στη συνέχεια βγάλτε την στρώση με τα υλικά, σηκώνοντας απλά το χαρτί ψησίματος. Κόψτε σε τετράγωνα όσο μεγάλα θέλετε.

Σημειώσεις
Η συνταγή βγάζει περίπου 16 μπάρες.
Φυλάσσετε τις μπάρες σε γυάλινο δοχείο στην κατάψυξη.