Little Kook: Σε αυτό το καφέ στου Ψυρρή θα φας τα νοστιμότερα κέικ -Και θα σου τα σερβίρει η Χιονάτη | 0 bovary.gr
Little Kook: Σε αυτό το καφέ στου Ψυρρή θα φας τα νοστιμότερα κέικ -Και θα σου τα σερβίρει η Χιονάτη | 0 bovary.gr
13|10|2016 16:03
SHARE
LITTLE KOOK

Little Kook: Σε αυτό το καφέ στου Ψυρρή θα φας τα νοστιμότερα κέικ -Και θα σου τα σερβίρει η Χιονάτη


Πάνω στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στην καρδιά του Ψυρρή  βρίσκεται ένα καφέ που θυμίζει παραμύθι κυριολεκτικά.

Το Little Κook  είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Αθήνα που έχουν θεματολογία: H δική του είναι εμπνευσμένη από κλασικά παραμύθια που όλοι αγαπάμε. Γιγάντια τραπουλόχαρτα, ένα λαγός ντυμένος με κοστούμι και ρόλοι που παραπέμπουν στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»  σας υποδέχονται, ενώ ένας τεράστιος εντυπωσιακός δράκος που στέκει πάνω από  αυτό το μικρό μαγαζί θα σας τραβήξει σίγουρα το βλέμμα.Μπαίνοντας σε αυτό το  πρωτοποριακό καφέ για τα ελληνικά δεδομένα, έχεις την αίσθηση ότι μεταβαίνεις στην παραμυθοχώρα. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο Κώστας Τζώρτζης και ο Γιάννης Θάνος,  μοιράστηκαν το όνειρο του πρώτου, που έχει μια τεράστια λατρεία για τα παραμύθια και τα Χριστούγεννα, να ξαναζήσει το συναίσθημα που τον συντρόφευε στα παιδικά του χρόνια. Και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφεραν, γιατί στο Little Koook, όλοι γίνονται για λίγο παιδιά.  

Το όνομά του  το έχει δανειστεί από ένανκαλικάτζαρο, που πρωταγωνιστούσε στην παιδική φαντασία του κύριου Τζώρτζη. Ένα ξωτικό που λατρεύει τα γλυκά και μόλις κλείσουν τα φώτα και φύγουν όλοι από το μαγαζί, βγαίνει από την κρυψώνα του και τρέχει κατευθείαν στις προθήκες με τα λαχταριστά κέικ. 

Τα παιδιά του μαγαζιού είναι  ντυμένα με στολές, σαν ήρωες  κινηματογραφικής ταινίας της Ντίσνεϊ, ενώ η διακόσμηση του διώροφου αυτού νεοκλασικού αρχοντικού θυμίζει σκηνικό.

Υπέροχες αντίκες που οι ιδιοκτήτες ξεσήκωσαν από παλαιοπωλεία, παζάρια και αποθήκες αποτελούν το διάκοσμο. Το βελούδο εδώ έχει τον πρώτο λόγο, όπως σε όλα τα παραμύθια, πορτρέτα από άλλες εποχές, γοτθικοί καναπέδες, ανθοστήλες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που δύσκολα θα συναντήσετε σε οποιοδήποτε άλλο καφέ της πόλης.  

Ανάλογα με την περίοδο, επιλέγεται ένα θέμα και  προστίθενται στοιχεία. Έτσι τρεις τουλάχιστον φορές η διακόσμηση αλλάζει. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί το Halloween.  

Το κατάστημα χωρίζεται σε χώρους που ο καθένας έχει τη δική του θεματική. Στον κάτω όροφο, ο κεντρικός χώρος είναι το δωμάτιο των ιπποτών με τζάκι, πανοπλίες και παλιά έπιπλα, ενώ επάνω βρίσκεται  το καραμελόσπιτο, γεμάτο καραμέλες και πολύχρωμα φωτάκια, το δωμάτιο των Αδελφών Γκριμ, με αναφορές στη Σταχτοπούτα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το δωμάτιο των Χριστουγέννων, που είναι μόνιμα στολισμένο όλο το χρόνο. Πραγματικά σε αυτό το καφέ ξεχνάς το χρόνο και την γκρίζα καθημερινότητα της πόλης και πλημμυρίζεις από εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

Εδώ το σερβίρισμα είναι μια ιεροτελεστία: Φλοράλ πορσελάνινα σερβίτσια θα σας κάνουν να πιστεύετε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία εποχής του Φρίαρς.  Μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από περίεργα ροφήματα, πραγματικές σοκολάτες με αρώματα μπαχαρικών και ιδιαίτερες γεύσεις αλλά  και τσάγια, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Το μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι τα γλυκά: πολύχρωμα κέικ με ό, τι επικάλυψη και γέμιση  μπορείτε να φανταστείτε  από καρότο και λεμόνι, μέχρι πραλίνα, μπανάνα, μαρμελάδα, φιστικοβούτυρο, κρέπες για όλα τα γούστα (γλυκές κι αλμυρές),  αλλά και cupcakes  πρωταγωνιστούν στο μενού και σας καλούν να τα δοκιμάσετε.

Υπάρχει μια σταθερή βάση στον κατάλογο που κατά καιρούς ανανεώνεται.  Το  must  είναι το «Red velvet», ένα αμερικανικής προέλευσης κέικ:  Είναι ροζ και παίρνει το χρώμα του από το παντζάρι, ενώ οι στρώσεις ανάμεσα έχουν cream cheese-σκέτος πειρασμός. Υπάρχουν όμως  και πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως η κλασική σοκολατόπιτα,  αλλά κι ένας εκρηκτικός συνδυασμός γαλακτομπούρεκου με κανταΐφι. Όλα  τα γλυκά παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση κι είναι πάντα φρέσκα, ενώ η ποσότητα είναι αντάξια της υπέροχης γεύσης τους.

Ο χώρος είναι κατάλληλος και για μικρά παιδιά, αφού εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα. Μπορείτε όμως να απολαύσετε σπάνιες μπίρες, που κι αυτές έχουν παραμυθένια θεματική, ή ένα ποτήρι κρασί.

Το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο από θαμώνες, αλλά και περαστικούς που περνάνε για να χαζέψουν. Πραγματικά αυτό το μέρος είναι σαν  ένα μουσείο παραμυθιού.  Υπάρχει μόνο ένας κίνδυνος: Να κολλήσετε και να μη θέλετε να φύγετε. Άλλωστε ποιος θέλει να φύγει από ένα παραμύθι;

 

 

 

 

 

 

 

 

LITTLE KOOK 
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Αθήνα